ByVaTon.com

Tulburare de anxietate severă de separare

Springer Spaniel

Tulburarea de anxietate severă de separare este o situație dificilă pentru orice iubitor de câine. Citiți despre situația unui vizitator.

Dealiong cu tulburare de anxietate severă

Întrebarea vizitatorului

Springer Spanielul meu are trei ani și jumătate și are un caz teribil de anxietate de separare. Credem că am făcut tot ce putem, de la înscrierea lui în numeroase clase de comportament, de la vizitele la specialistul în comportamentul local al câinilor, de a ne prescrie medicul veterinar medicamente anti-depresie și anti-anxietate.

Chiar dacă a fost instruit de casă de când era un catelus, încă mai are ambele în casă când plecăm, și nu contează dacă l-am umblat pentru o oră și am părăsit casa timp de treizeci de minute sau patru ore. Își zgârie uși și ferestre tot timpul. Odată, l-am găsit cu nasul și labele acoperite de sânge, încercând să se "scape" din casă.

Viața noastră se învârte în jurul acestui câine. După treabă, îl antrenăm timp de o oră cu "stai și rămâi", luând cheile și punând hainele la momente aleatorii, sperând că în cele din urmă va învăța că, indiferent de ce, vom reveni întotdeauna.

Am încercat să facem totul din prima zi când l-am luat de la un crescător de reputație. Am citit cărți cu privire la avantajele antrenamentului de lacăt, dar în cele din urmă câinele nostru a mâncat prin numeroasele lăzi, tăvi mari de plastic și toate, chiar învățând să îndoaie arborii metalici de pe cutie. El ar ghida și va urina în cutie, așa că am încetat să mai facem asta. Am încercat chiar să cumpărăm o canisa mare de 8x10 metri, dar totuși sa supărat și aproape sa sufocat la moarte când a încercat să iasă.

Știe cum să deschidă frigiderul și dulapurile și să mănânce 23 de hot-dog-uri într-o singură ședință. Am cumpărat chiar "scatmaturi" și le-am pus în locurile în care am vrut să-l ținem afară, dar el și-a dat seama cum să scoată bateriile din "scatmat". Știu că ați putea crede că fac totul, dar credeți-mă, doar 25% din ceea ce vă pot spune despre Floyd. Îl iubim pe acest câine și nu cred că ar trebui pus în jos (după cum ne-a sugerat cineva înainte) doar pentru că acest câine ne iubește și vrea să fie cu noi. El este grozav cu ceilalți și este foarte bun cu copiii.

Trebuie să spun că este o creatură uimitor de iubitoare, care este cel mai mare câine când cineva (Oricine! Nu-i pasă) este acasă, doar se află în jur sau se joacă cu jucăriile sale. Din nefericire, a ajuns până la punctul în care căsătoria mea suferă. Sotul meu si cu mine am observat ca singura data la care ne gandim este cand conversatia se refera la caine si la ceea ce a facut astazi. Suntem nerăbdători să ne întoarcem acasă de la serviciu în fiecare zi, pe măsură ce numărăm încă o dată, ce reprezintă daunele de astăzi.

Te rog ajuta, pentru că nu vreau să renunț la acest câine. Multumesc! ~~ GM

Expert răspuns

Bună GM,

Wow, chiar ai mâinile pline. Permiteți-mi să vă laud mai întâi să luați atât de multe măsuri pentru a încerca să-l ajuți pe Floyd să se adapteze la absența ta. O mulțime de proprietari nu ar merge la acele lungimi.Aș fi curios să știu cât de vechi a fost câinele dvs. când l-ați luat, dacă a petrecut timp cu alt proprietar înainte să îl primiți și dacă ați discutat aceste probleme cu amelioratorul său.

Nu sunt sigur că îți pot rezolva problemele, mai ales că ai consultat deja profesioniștii la care te-aș fi adresat. Cu toate acestea, am o sugestie pentru un control al daunelor.

Te-ai gândit să-ți părăsești câinele la un centru de îngrijire a zilei de câine în timpul orelor de lucru? Aceste facilități oferă multă atenție individuală câinilor aflați în îngrijirea lor, precum și o mulțime de timp de joc supravegheat cu alți canini. Îmi dau seama că vor exista niște cheltuieli implicate. Ar costa aproximativ același lucru cu a pune un copil în îngrijirea de zi în timp ce lucrați. Sau puteți angaja un consilier privat pentru a-i păstra compania la domiciliu în timp ce lucrați, ceea ce poate sau nu să fie mai puțin costisitor. După cum văd, puteți să cheltuiți banii în îngrijirea de zi sau să-l cheltuiți pentru a vă repara casa. Cred că îngrijirea de zi este o alegere mai proactivă pentru voi toți.

Sper că acest răspuns va oferi cel puțin o ușurare pentru problema dvs.

Kelly

Actualizați: GM, problema ta a rămas cu mine, așa că am căutat mai multe informații despre anxietatea de separare. Tocmai am aflat de o metodă pe care o folosește un alt comportament animal pentru a ajuta un alt câine cu o anxietate severă de separare și aș vrea să transmit informațiile de la dvs. în speranța că vă va ajuta situația.

Conducătorul animalului credea că acest câine este dependent de a fi cu proprietarul său și a sugerat că vindecarea comportamentului deranjant constă în transferarea dependenței câinelui de un obiect mai adecvat, în acest caz un jucărie Dog Kong. Pentru a face acest lucru, comportamentul a adăugat câteva felii de șuncă în gaura din trata, care a îndemnat câinele să-și îndrepte atenția spre jucăria de mestecat, și a primit răsplata pentru că a folosit-o atunci când a lucrat la șuncă. Această activitate a fost repetată de mai multe ori în fiecare zi.

În cele din urmă, proprietarul putea să părăsească încăperea în timp ce câinele avea Kong, fără ca câinele să o caute imediat. Apoi, proprietarul ar arunca încărcate Kong în cutia deschisă a câinelui și ar fi petrecut cu bunăvoință timpul în ea cu jucăria. În timp, putea să închidă ușa cutiei înainte ca ea să părăsească încăperea. Proprietarul și-a mărit timpul departe de animalul ei de companie și a învățat lent să se ocupe de "timpul singur", fără a rupe totul în vizor.

Punctul principal al acestui exercițiu este că problema anxietății a fost rezolvată împreună cu proprietarul în casă, înainte ca comportamentele mai distructive să aibă loc. Câinele nu mai era complet dependent de proprietar ca singura lui sursă de confort și era mai în măsură să facă față anxietății pe care o simțea până când nu mai era o problemă. Nu a fost un leac peste noapte, dar proprietarul a rămas cu el, și a funcționat.

Cred că această metodă merită o încercare, deoarece sunteți în casă în timp ce se desfășoară condiționarea și nu reprezintă un pericol potențial pentru animalele dvs. de companie în timpul procesului. Mi-ar renunța la toate celelalte metode de condiționare care nu au funcționat pentru tine și să se concentreze pe aceasta. Dați-mi voie să știu dacă încercați și cum se dovedește pentru dvs.

Kelly

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
© 2020 ByVaTon.com