ByVaTon.com

Câinele tău este nebun? Sau este doar o anxietate de câine?

Câinii pot avea anxietate, la fel ca oamenii, și afectează mai mulți câini decât vă puteți da seama și acest număr continuă să crească. Acestea pot fi temeri temporare, cum ar fi anxietatea deplasării, sau poate fi mai lungă, ca anxietatea de zgomot sau anxietatea de separare. Dar linia de jos este, animalul dvs. de companie suferă și depinde de dumneavoastră să îi ajutați. Pentru a ajunge la rădăcina problemei, trebuie să vă amintiți două lucruri despre câini:

 1. Sunt animale de companie și nu-ți place să fii singur
 2. Îi plac rutinele

Orice schimbare a celor de mai sus determină câini să prezinte comportamente anormale.

Cum știți dacă câinele are probleme de anxietate?

Deci, care sunt unele dintre simptomele comune de anxietate câine? O afirmație generică ar fi un comportament nedorit, neobișnuit care nu se întâmplă într-un mediu normal și calm. De exemplu, dacă câinele dvs. are anxietate de separare, atunci sunt bine când sunteți acolo - dar când plecați, îl pierd - se pot lătra excesiv, mestecați obiecte de uz casnic (sau chiar uși, pervazuri și pereți!), urinați sau defecați. Dacă animalul tău are anxietate de zgomot, de exemplu, un câine frică de tunet, atunci pot lătra excesiv atunci când zgomotele puternice se întâmplă, cow, plimbare în cercuri, zgârieturi la ușile și pereții pentru a încerca să iasă. Anxietatea poate crea chiar si pielea de mancarime, provocand animalele dvs. sa se zgarieasca neincetat. Toate acestea sunt semne de stres pentru câinele dvs. și trebuie să vă dați seama cum să opriți sau cel puțin să micșorați comportamentele de anxietate.

Înainte de a începe, vă rugăm să vă amintiți mereu: nu pedepsiți niciodată un câine din cauza a ceea ce fac din cauza tulburării de anxietate - acest fapt crește doar anxietatea.

Anxietate de separare a câinilor

Simptomele anxietății de separare a câinilor

 • exagerat de latra / whining / url
 • urinat / defecarea
 • de mestecat - pe obiecte de uz casnic, uși, pervazuri, pereți
 • mâncărime / lins - zgârierea excesivă și lins
 • a lua ceva timp să vă liniștiți când vă întoarceți acasă
 • săpat

Tratamente de anxietate pentru separarea câinilor

Acest tip este probabil cel mai mare procent de anxietate la câini. Unele animale de companie sunt doar mai predispuse la anxietate atunci când sunt lăsate în pace, altele ar putea să fi avut un eveniment traumatic atunci când sunt singure. Oricare ar fi motivul, dacă nu este tratat, va continua să se înrăutățească.

Antrenamentul de ascultare a câinilor ajută la calmarea câinilorFormarea de ascultare este o modalitate de a ajuta câinii să se ocupe de anxietatea lor

Există numeroase tratamente pentru anxietatea de separare a câinilor și este posibil ca câinele dvs. să aibă nevoie de o combinație a acestora, sau doar unul ar putea face bine - trebuie să le testați pentru a găsi soluția. Sau, dacă câinele dvs. are probleme extreme de anxietate, este posibil să aveți nevoie de ajutorul medicului veterinar și, eventual, de niște medicamente de calmare pentru a ușura anxietatea. Cu toate acestea, cele mai multe animale de companie pot fi ajutate prin utilizarea uneia dintre cele mai multe dintre aceste opțiuni comune de tratament:

 • Formarea de ascultare: mulți câini sunt confuzi în ceea ce privește rolul lor în casă - sunt liderul pachetului sau sunteți? câțiva câini tocmai se îmbracă, poate pentru că sunteți mereu în jur. Indiferent de situație, este timpul să-i lăsați pe animalul tău să știe, în mod incert, că ești liderul pachetului, câinele alfa - și care vine cu pregătire pentru ascultare. Trebuie să-ți antrenezi animalul că e bine să ieși din casă - trebuie să-ți desensibilizezi câinele până la dispariția ta. Când devii liderul pachetului, câinele tău știe că vei avea grijă de el. Formarea corectă de ascultare va dura săptămâni, dar este ceva care este cu adevărat neprețuit pentru câinele tău. Structura care este oferită pentru animalele de companie atunci când știu că sunteți responsabili, este confortul pentru ei.
 • Ambalajul de presiune: ambalajele de presiune, cum ar fi cămașa Thunder pentru câini, aplică o presiune blândă și constantă în jurul pieptului, care sa dovedit a fi liniștită pentru câini (în aproximativ 85% din cazuri). În timp ce nu îndepărtează teama, nu le mângâie. De exemplu, în cazul în care animalul dvs. de companie a alergat ca un câine sălbatic în casă în timpul furtunilor, cu Thundershirt pe, acestea pot doar mint calm - ei ar putea fi încă nervos cu privire la furtună, dar se simt mângâiat.
 • Exercițiu: exercițiul nu este suficient pentru mulți câini și o energie imensă îi poate determina să facă lucruri distrugătoare atunci când nu sunteți acasă. Luând câinele dvs. pentru o plimbare sau pentru o perioadă de joc înainte de a pleca, îi puteți ajuta să vă relaxați și să vă culcați în timp ce sunteți plecați.
 • Câine de feromoni (DAP) - aceste feromoni dau un miros care liniștește și calmează câinii. Mirosurile pot fi prin difuzor într-o cameră, pe un guler sau ambele.
 • Aromaterapia pentru câini - folosind diferite mirosuri, cum ar fi lavanda, are un efect calmant asupra câinilor.

Anxietatea câinilor (furtună / focuri de artificii / etc)

Dog Simptome de anxietate de câine

 • latratul / țiuit / Urletul
 • zgarieturi pentru a iesi in exterior - pereti, usi, cazuri mai extreme cainii au chiar spart prin sticla
 • mâncărime / lins - zgârierea excesivă și lins
 • mersul pe jos / pacing în cercuri - alergare continuă
 • gâfâitor
 • ascunzătoare

Tratamente de anxietate

Aceasta este, de asemenea, o problemă foarte frecventă: câinii se tem de furtuni, focuri de artificii, focuri de armă etc. În sălbăticie, când se produc zgomote puternice, este normal să încercați să găsiți un loc de ascuns, ca o peșteră sau sub ceva este doar în ADN-ul lor. În timp ce oamenii au învățat când aceste zgomote amenință (ca o furtună severă) sau nu sunt (ca artificii), animalele nu înțeleg acest lucru. Dacă câinele dvs. este deja puțin nervos, audierea acestor sunete puternice le poate pune cu adevărat peste margine. Poate că vor să încerce să iasă din casă, ca să încerce să se ascundă, sau să încerce să se ascundă undeva în casă sau alt comportament ciudat. Există două teorii principale de tratare a anxietății de zgomot la câini: desensibilizare și împrăștieri de presiune.

 • Ambalajul de presiune este o haină pe care câinele o poartă, care aplică o presiune ușoară în jurul trunchiului. Acest lucru oferă un sentiment calm pentru animalul dvs. de companie și lucrează la aproximativ 80% din cazurile de anxietate cauzată de zgomot.
 • Desensibilizarea este un tip de modificare comportamentală care implică încet și treptat formarea câinelui dvs. încât zgomotele sunt în regulă. Acest lucru poate fi realizat folosind tratamente, jucării și / sau alte tipuri de distragere a atenției. Majoritatea antrenamentelor folosesc CD-uri de furtuni și focuri de artificii, începând de la nivele foarte scăzute, și, treptat, în timp, creșterea intensității.

Unii câini au o anxietate extremă de zgomot și nici una dintre aceste două opțiuni nu ajută. În aceste cazuri, într-adevăr trebuie să ajungeți la medicul vostru pentru unele medicamente anti-anxietate. În timp ce anxietatea de separare este, de asemenea, o problemă reală, se pare că mai mulți câini cauzează auto-rănire din cauza anxietății de zgomot decât anxietatea de separare.

Dog Anxietate de călătorie

Simptomele anxietății călătoriilor cu câini

 • gâfâitor
 • mâncărime / lins - zgârierea excesivă și lins
 • vărsături (deși probabil datorită bolii de mișcare, mai degrabă decât a problemelor de anxietate)
 • lătrător
 • excesiv de salivativă

Soluții de anxietate pentru călătorii în câini

Deși nu este la fel de severă ca zgomotul sau anxietatea de separare, anxietatea la călătorie poate reprezenta o problemă reală, mai ales dacă încercați să-i aduceți la veterinar! Călătoria într-o mașină poate fi legată de a merge la veterinar sau poate chiar un accident de mașină. Frica câinelui dvs. este la fel ca un copil mic. De exemplu, pe măsură ce oamenii îmbătrânesc, înțelegem că nu de fiecare dată când intrăm într-o mașină, ajungem într-un accident. Dar pentru un copil mic, ar putea fi foarte înfricoșător după ce a fost în accident, mai ales dacă au fost răniți. Aceasta este cam ca și câinele dvs., nu au abilitățile de gândire pentru a deduce acest lucru.

Cele două abordări cele mai comune implică schimbări comportamentale prin instruire și împachetări (vezi tratamentele de mai sus). În esență, trebuie să-i ajuți pe câine să-și depășească răspunsul de panică și să-l înlocuiască cu un sentiment de bine. Înfășurarea sub presiune este ca o îmbrățișare a corpului, iar armarea pozitivă prin antrenament și laudă oferă confort. Ambele opțiuni au rate foarte mari de succes în a-ți face câinele să călătorească fără prea multă anxietate și stres.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
© 2020 ByVaTon.com