ByVaTon.com

Separarea anxietății la câini - cauzele și simptomele

 Cauze și simptome de anxietate la câine

Câinii sunt animale care iubesc să trăiască în grupuri. Ei își prețuiesc compania dacă sunt alți câini sau oameni. Când câinii sunt lăsați singuri pe perioade lungi de timp, ei dezvoltă sentimente de plictiseală, stres și frică. Dacă această problemă este lăsată nesupravegheată, aceasta poate culmina într-o problemă de comportament majoră denumită anxietate de separare.

Proprietarii de animale de companie nu reușesc adesea să detecteze anxietatea de separare, deoarece mulți nu știu despre aceasta. Din cauza ignoranței lor, ei nu-și dau seama că, atunci când animalele de companie se încurcă în casă, în ciuda pregătirii de olita, distrug mobila în mod repetat, latră și urlă excesiv și se agită ușor, este din cauza unei probleme serioase. Câinele este stresat și are nevoie de ajutorul tău.

Există mai multe metode de vindecare și prevenire a anxietății de separare la câini. Dar, înainte de aceasta, să discutăm cauzele și simptomele.

Cauzele anxietății de separare la câini

Unii dintre factorii care declanșează anxietatea de separare la câini sunt după cum urmează:

  1. Un câine obișnuit cu compania umană este lăsat singur pentru mult timp.
  2. O schimbare a proprietarului, fie din cauza abandonului, adoptării de către o altă familie, fie din cauza supunerii la un adăpost pentru animale.
  3. O schimbare în rutina sau programul cîinelui - de exemplu, dacă un proprietar se schimbă de la o muncă la domiciliu la o slujbă cu normă întreagă.
  4. O schimbare a mediului sau a reședinței.
  5. Separarea de la un membru apropiat fie din cauza decesului, fie de persoana a părăsit casa.

Simptomele anxietății de separare la câini

Gradul de anxietate de separare poate varia de la ușoară la severă. Următoarele sunt semnele care vor ajuta un proprietar de animale de companie să identifice anxietatea de separare la câini. Ele pot varia de la un câine la altul.

1. Pooping și pipi în casă:

Câinii care suferă de tulburare de anxietate de separare, în general, recurg la urinare și defecare în casă în absența proprietarului sau a maestrului.

2. Bărbatul neîncetat, urle și strigăte:

Când proprietarul pleacă de acasă, câinele latră, urlă sau strigă. Lătratul și urletul sunt continuu și fără întrerupere. Veți primi adesea plângeri de la vecini despre lătratul dumneavoastră persistent.

3. Chewing, distrugerea obiectelor de uz casnic și săpat:Câinii care suferă de această tulburare vor mesteca și distrug adesea obiectele de uz casnic, cum ar fi pervazurile ferestrelor, cadrele de ușă, un pantof sau un șosetă etc., atunci când sunt lăsați în pace. Cele mai multe dintre acestea includ articole care au parfumul proprietarului. Animalul de companie poate începe de asemenea să săpare curtea. Aceste acțiuni cauzează vătămări corporale, iar cainele poate ajunge la tăieturi pe gingie, dinți rupți, cuie deteriorate și labe rănite.

4. Deveniți obosiți:

Cainii cu tulburare de anxietate tind să devină aglomerați. Urmă proprietarii din jurul casei. Din cauza sentimentului de nesiguranță și a îndoielii că ar putea să-i lase din nou.

5. Linge și mestecați-vă:

Pentru a scăpa de plictiseală atunci când este lăsat singur, câinele începe să lingă și să mestece în sine mai ales labele din față. Lingerea constantă dezvoltă o rană care poate culmina într-o boală de piele greu de vindecat numită granulom Acral Lick.

6. Pierderea apetitului:

Aportul alimentar al animalului dvs. de companie va scădea. Stresul și anxietatea de a fi conștienți de la gardianul său îl pun în mâncare. Veți observa că câinele dvs. nu mănâncă mâncarea prevăzută pentru el în absența voastră. Ca urmare, starea de sănătate se deteriorează și câinele începe să piardă în greutate.

7. Escaping:

Mulți proprietari își limitează animalele de companie în incinte sau cuști atunci când părăsesc animalele de companie singure acasă pentru a evita distrugerea proprietății casnice. Astfel, câinele încearcă tot ce-i stă în putință să iasă și să sapă și să mestece agresiv, ducând la rănire de sine. Câinele nu se îngăduie unui astfel de comportament într-un astfel de comportament escapist în prezența animalului său de companie.

8. Pacing:

Ca și cum ați fi supărați, câinele trece pe o cale specifică în absența tutorilor săi. Câinii pot merge în față și în față într-o linie dreaptă sau se pot deplasa în cercuri continue.

9. Consumul de excremente proprii:

De asemenea, numit Coprophagia, această condiție este marcată de câinele care își mănâncă propriile excrete, parțial sau complet în absența proprietarului.

Tratarea anxietății de separare la câini include detectarea și rezolvarea problemei fundamentale mai întâi. Pedeapsa nu este soluția.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
© 2020 ByVaTon.com