ByVaTon.com

Anxietate la câinii mici

Anxietate JRT

Anxietatea la câinii mici este un lucru obișnuit. La urma urmei, dacă toată lumea ar părea că vă privește în jos, nu v-ați simți puțin angoasă?

Despre anxietate la câini mici

Toți am văzut animale din când în când. Poate că Chihuahua continuu tremurând, sau acel pudel de jucărie drăguț, care ar lua de bună voie o lovitură de la tine imediat ce te uită la tine. Apoi sunt acele creaturi mici, sărace, care nu pot suporta să fie separate de persoana lor specială chiar și pentru cel mai scurt timp.

Toate aceste comportamente sunt semne tipice de anxietate la câinii mici, așa că să le explorăm mai îndeaproape.

Recunoscând semnele

Anxietatea la câinii mici este exprimată în mai multe moduri. Recunoașteți vreunul din aceste comportamente în animalul dvs. propriu?

Peeing nervos

Probabil ați experimentat acest eveniment particular de anxietate în propriul animal de companie sau al altcuiva. Se întâmplă de obicei după ce ai fost separat pentru câteva ore sau când cineva nou intră în casă. Câinele mic se învârte în jurul său înfricoșându-și coada, coborând capul și lăsând o potecă de urină pe toată podeaua.

Acest comportament poate fi stimulat în parte de o vezică slabă, dar este cu adevărat mai mult un gest supus de la câine.

Gâfâind

Gâtul rapid, prelungit este un semn sigur al anxietății sau stresului la animalul dvs. de companie și este adesea însoțit de salivare.

Tremurând

Cu toate acestea, o altă expresie a anxietății la câinii mici, tremurând poate varia de la ușoară la severă. Unele animale de companie se vor tremura doar sub o anumită formă de constrângere, cum ar fi atunci când sunt abordate de oameni ciudați și animale, sau în timpul furtunilor. Alți câini se vor tremura la cel mai mic zgomot.

Tremuratul este, de asemenea, un simptom comun al anxietății de separare.

Belly Crouching

Acest comportament este, de asemenea, cunoscut sub numele de pancaking. Pe măsură ce câinele tău se apropie de tine sau de altcineva, își coboară burta pe pământ și se strecoară înainte pe coate și biciuri. Acesta este un gest subiectiv similar cu urinarea nervoasă.

snappingUnii caini mici isi exprima anxietatea prin comportamente agresive, cum ar fi spargerea si ruperea la oricine sau orice altceva le percep ca o amenintare. Mulți comportori de câini cred că aceste animale de companie sunt supracompensate pentru statutul lor mic, cu reacții mari, concepute pentru a îndepărta ceea ce ei văd ca agresori mai mari.

Solutii posibile

Deci, ce puteți face pentru a încerca să vă convingeți animalul din aceste comportamente? S-ar putea să nu le puteți elimina în totalitate, dar aici sunt câteva sfaturi pentru a diminua severitatea reacțiilor câinilor dvs.

Abordarea lentă și calmă

În cazul în care câinele dvs. este unul dintre acei umezitori nervos sau croșteri burta, vă puteți ajuta să coborâți anxietatea animalului dvs. de companie la întoarcerea dvs. prin acționarea nonchalant.

În loc să-i întăriți entuziasmul cu "marele salut", o ignorați pentru puțin timp fără să o salutați. Pur și simplu mergeți la afacerea dvs. și așteptați să se calmeze. Acest lucru îi transmite semnalul că nu se întâmplă nimic important aici. Sperăm că o să-i ia de la tine, să se calmeze și să-i scoată stresul din vezica.

Acționați cu consistență

Nimic nu face ca un câine mic să fie mai nervos decât un proprietar de zbor. Dacă doriți să vă insuflați încrederea în animalul dvs. de companie, acționați cu încredere în toate situațiile. Dați animalului dvs. pe care se poate baza atunci când se simte mai puțin decât sigur. Extindeți această abordare la afișajele agresive de la animalul dvs. de companie, întâlniți-i pe toți cei care s-au rupt și mârâit cu o firmă "Nu". De obicei, acest lucru este suficient pentru a ajunge la un câine mic și puteți evita încrederea lui în pedeapsă fizică inacceptabilă care îl va învăța să vă teamă de tine.

Utilizați distragerile

Dacă ceva în special este supărător pentru animalul dvs. de companie, încercați să vă luați mintea de pe el oferind o distragere plăcută. Dacă câinele dvs. nu dorește să aibă companie în casă, duceți-l într-o altă cameră și să-i oferiți unul dintre preferințele sale de câine preferate. Dacă el înnebunește în timpul unei furtuni, încercați să închideți umbrele și să puneți niște muzică clasică care să vă ajute să înnebuneți zgomotul.

medicamente

În unele cazuri, medicul veterinar vă poate considera adecvat să vă prescrie tranchilizante pentru a vă ajuta să vă liniștiți animalul în cele mai stresante situații. De exemplu, câțiva câini sunt extrem de îngrijorați în ceea ce privește călătoriile în mașini. Aceștia pot refuza să intre, sau pot săpune sau pot vomita în cutia sau pe tapițerie. Poate fi necesară o versiune cu câini de valium sau Dramamine sau un sedativ pe bază de plante pentru a lua marginea animalelor de companie pentru a face călătoria să poată fi suportabilă.

Rețineți că toate medicamentele de acest tip trebuie folosite cu ușurință și sub supravegherea medicului veterinar.

Rezumând-o

Este greu sa elimini complet anxietatea la cainii mici, odata ce au luat-o, dar rezistand nevoii de a juca in frica animalelor de companie, puteti ajuta la diminuarea anxietatii. Încercați această abordare ca prim pas în abordarea problemei și urmăriți-vă cu medicul veterinar dacă simțiți că este necesar.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
© 2020 ByVaTon.com