ByVaTon.com

Schizofrenia pisicii

Cat schizofrenie

, sau hyperesthesia feline, este o afecțiune comportamentală identificată de niveluri extreme de obiceiuri neobișnuite. În timp ce toate felinele vor acționa ciudat din când în când - privindu-se la lucruri care nu sunt acolo sau alergând aroung rapid pentru nici un factor aparent, de exemplu - în cazuri grave, acest comportament se sfârșește prin a fi ineficient și este clasificat drept sindromul hiperesteziei feline.

Simptome

Sindromul de hiperestezie sanguină, sau FHS, provoacă modificări grave ale caracterului. Felinii cu această afecțiune pot acționa maniacal sau schizofrenic - se pare că par să halucinați. Simptomele includ:

  • Îngrijirea frenetică a flancului și a coastei, de obicei, duce la pierderea părului
  • Pupile dilatate
  • Fixarea cu coada, care se manifestă în mod obișnuit ca o coajă de coadă, urmărirea coastei sau atacarea cozii
  • Tulburări de obiceiuri hiperactive sau agresive
  • Ruplarea pielii
  • Halucinații aparente
  • Vocalizări puternice
  • Sensibilitatea atingerii de-a lungul coloanei coloanei vertebrale - adesea, mișcarea coloanei vertebrale provoacă bătăi de obiceiuri ciudate
  • Starea de spirit leagănește
  • convulsii

Tulburările de obiceiuri FHS se întâmplă frecvent la pisicile care suferă de această afecțiune. S-ar putea să experimenteze comportamente ciudate odată la fiecare două zile sau în mod constant.

Cauzele Schizofreniei Cat

Veterinarii nu știu cu adevărat ce cauzează sindromul de hipersrezie din Feline, dar au niște idei.

Unele feline au convulsii în timpul sau după un atac al FHS. Acest lucru îi determină pe unii veterinari să creadă că FHS ar putea fi cauzată de o activitate electrică anormală în partea din creier care controlează emoțiile, îngrijirea și agresivitatea ruinabilă. Unele feline cu FHS reacționează la terapia anti-convulsivă, un adevăr care oferă o pondere acestei teorii.

Unii veterinari cred că FHS ar putea fi un tip de tulburare obsesiv-compulsivă a felinei, declanșând feline pentru a vă îngrijora fanatic de îngrijire, comportamente ruinabile și siguranță individuală. Datorită faptului că comportamentele de îngrijire FHS replică tulburarea obsesiv-compulsivă și pentru că unele pisici cu FHS răspund bine la medicamente anti-anxietate, ar putea exista un adevăr în această teorie.Unii veterinari cred că FHS este o combinație a celor două. Aceștia menționează că activitatea electrică neregulată din creier provoacă convulsii, care la rândul lor cauzează idei și obiceiuri obsesiv-compulsive. Acest lucru discută de ce ambele teorii par să fie adevărate într-un anumit grad.

Vet-ul a descoperit că FHS pare să fie conectat la stres. De asemenea, cred că ar putea exista o componentă genetică a bolii. Unele tipuri, în special cele orientale, par a fi predispuse la dezvoltarea FHS.

Unele feline cu FHS s-au găsit de fapt leziuni în mușchii lor spate. În timp ce medicii veterinari cred că aceste afecțiuni ar putea contribui la fel de mult la FHS, nu sunt siguri exact ce rol ar putea juca.

Tratament

Nu există un test concludent pentru diagnosticul medical al FHS, totuși dacă medicul dumneavoastră veterinar este capabil să elimine cauzele medicale ale obiceiurilor de mai sus și dacă felina ta răspunde la tratamentul FHS, se face un diagnostic medical de FHS.

Tratamentul implică medicamente anti-anxietate și antidepresive, în plus față de medicamente anti-convulsive. De asemenea, trebuie să faceți tot posibilul pentru a vă oferi pisicii dvs. FHS un mediu fără stres. Ar trebui să vă asigurați că felina ta primește o mulțime de antrenamente - hrăniți-l cu un program regulat - să-l învețe tehnici și să petreacă mai mult timp cu el. Dacă există stres între pisicile dvs. FHS și celelalte pisici sau animale de companie din casă, faceți tot ce este mai bun pentru al reduce.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
© 2020 ByVaTon.com