ByVaTon.com

Anxietate la câini, cauze, simptome, diagnostic, tratament

Anxietatea la câini este așteptarea potențialelor pericole viitoare, fie din origini imaginabile necunoscute, fie din surse cunoscute. Acest lucru poate duce la răspunsul fizic al câinelui asociat cu teama. La fel ca oamenii, câinii simt și anxietate și îngrijorări. Anxietatea lor poate să nu fie exact ca pentru oameni. Dar ei au ca rezultat răspunsuri fizice și stres pentru câini la fel ca noi.

Mai jos este mai multe despre cauzele cauzelor de anxietate canin, simptomele sale și de tratament. Aflați mai multe despre clasificările anxietății și despre ce rase de câini sunt cele mai sensibile.

Clasificarea anxietății la câini

Există numeroase forme de anxietate canină. Unele tipuri sunt specifice anumitor rase, în timp ce altele pot afecta orice rasă de câini. Efectele anxietatii canine depind in mare parte de experienta cainelui, mai ales atunci cand este tanara. Cele mai multe pot fi urmărite în primii doi ani ai câinelui. Ei includ;

Anxietate de separare- Este cel mai obișnuit tip de anxietate la canini și este tipic pentru tot felul de câini. Câinii se îngrijesc atunci când sunt lăsați de stăpân sau când sunt singuri.

Anxietate de confesiune- Dacă câinii au avut o experiență traumatizantă de a fi blocați în condiții dure, poate duce la acest tip de stres.

Anxietate de zgomot -Sunete, de obicei, zgomotele puternice pot provoca anxietate și pot provoca variații ale comportamentului câinelui dvs.

Anxietate socială- Dacă câinii nu au socializat de la o vârstă fragedă, ei tind să aibă anxietate socială. Acest lucru îi poate face mai agresivi față de diferiți oameni sau chiar să se teamă și să se ascundă atunci când vede fețe noi sau alte animale.

Anxietate de călătorie - Câinii se tem să se mute - în locuri noi, cu vehicule, pe trenuri și avioane. Este dificil să tratăți acest tip de frică.

Rase obișnuite afectate de anxietate la câini

Există rase diferite afectate de anxietate variind de la câini de la mari la câini mici. Motivele pentru care unii dintre acești câini sunt expuși unui risc mai mare decât alții nu sunt încă cunoscuți. Iată rasele de câini care sunt frecvent afectate de anxietate:

 • Câine ciobănesc german
 • Păstorul australian
 • Pointerul German Shorthaired
 • Pudel standard
 • Ciupercile din Siberia
 • Marea Pirinei
 • Border Collie
 • Italian Greyhound
 • pechinez
 • Welsh Corgi
 • Câine de munte Bernus
 • Stafierul Staffordshire Bull
 • Bichon cartofi prajiti
 • Labrador Retriever

Unii cercetători au încercat să relaționeze afecțiunea și atașamentul față de tulburarea de anxietate canină. Alții l-au asociat cu inteligență și cu energie înaltă. Rețineți că acestea sunt încă teorii care trebuie cercetate în continuare.

Cauzele anxietății la câini

Există numeroase motive pentru care câinii primesc atacuri de panică. Acestea depind de tipul de anxietate pe care îl au câinii. De exemplu, dacă anxietatea sa de zgomot este afectată de zgomote puternice. Studiile sugerează că această tulburare poate fi declanșată de evenimente traumatice, condiții semnificative de schimbare a vieții sau alterare a vieții timpurii a câinelui, care este între 1-2 ani etc. Aici sunt factorii care pot provoca anxietate la câini:

Îmbătrânire

Când câinii își îmbătrânesc modificările sistemului nervos. Unele boli infecțioase și contactul cu substanțe nocive pot afecta rapid sistemul nervos al câinelui, ceea ce duce la fobii, teamă și anxietate.

Boală

Există probleme de sănătate care pot duce la anxietate. Acestea includ pre-diabetic câini, tirotoxicoză, pierderea auzului, hipotiroidism, dureri cronice sau encefalită. Examinarea adecvată de către un medic veterinar va ajuta la a afla unele dintre aceste probleme.

Trauma trecută

Când un câine este tânăr, poate că a suferit o traumă ca experiență care duce la fobie și panică. Aceste experiențe ar influența starea de încredere a câinelui dvs. De exemplu, dacă câinii dvs. au fost predispuși să fie închiși în cutii de la o vârstă fragedă sau să fie bătuiți constant de proprietarul lor anterior. Cancerul cauzat de traume este foarte greu de tratat, deoarece este nevoie de multe pentru a încerca și a recâștiga încrederea câinilor.

Anxietate de separare

Anxietatea de separare poate fi rezultatul;

 • O schimbare de gardian sau de familie
 • Istoria abandonului
 • Schimbarea frecventă a domiciliului
 • relocării
 • Pierderea unui membru al familiei sau a unui însoțitor de companie la câine
 • Schimbarea calendarului cât timp rămâne câinele singur, etc.

Acești factori contribuie foarte mult dacă câinele dvs. are anxietate de separare.

Probleme sociale ale câinilor

Se întâmplă dacă câinele dvs. nu a interacționat cu alte animale de companie și animale sau alte persoane decât familia ta. Este dezbrăcat de experiența socială și de mediu de la o vârstă fragedă. Acest lucru poate duce la agresivitate ca simptom al anxietății sau poate fi teamă și timidă.

Sunete zgomotoase

Fobiile de zgomote pot apărea dacă are un bang puternic. Astfel de zgomote pe care câinele dvs. nu le poate explica de ce sunt sau de unde provin. Unele zgomote pot proveni de la arme, mașini, mașini sau furtuni și focuri de artificii.

Câini de sex feminin în timpul nașterii

Unii câini de sex feminin tind să se ascundă în timpul nașterii. Poate că se simt anxios, timid sau chiar jenat.

Simptomele de anxietate la câini

Indiferent de cauză, anxietatea caniniană afectează sănătatea fizică și psihică a câinelui. Există semne fizice care vă pot înșela cu ușurință de la diagnosticare. Observați cu atenție câinele. Dacă observați oricare dintre aceste simptome, verificați-l de un medic. Va examina, va confirma un diagnostic și îl va trata de o tulburare de anxietate canină.

Deci, ori de câte ori câinii intră în panică sau sunt îngrijorați, se angajează în obiceiuri de deplasare care îi pot ajuta să-i scadă de stres. Unele dintre ele includ mestecarea mobilierului, urinarea în casă etc. De aceea ar trebui să fii atent, deoarece unele simptome de anxietate pot imita alte boli.

Iată semnele de anxietate la câini:

Non-stop barking, plimbare, și whining.

Unul dintre simptomele anxietății caninale este lătratul sau urla persistenței de către câinele care nu pare a fi plecat de nimic. Dar poate când lăsați câinele singur sau când câinele aude zgomote puternice etc.

Defecatie necorespunzatoare sau urinare

Câinele poate, de asemenea, să urineze sau să se dezbrace atunci când se panică sau dacă este în frică. Acesta poate fi un indicator al anxietății. De exemplu, în cazul în care câinele este lăsat singur și pees pe sine sau în casă ar putea fi din cauza anxietate de separare.

ascunzătoare

Câinii antisociali sau caninii cu anxietate socială preferă să rămână singuri în majoritatea timpului, ascunzându-se, fiind timizi. Acest lucru se datorează faptului că le este teamă să socializeze cu alte animale chiar și cu oamenii.

Agresivitate

Dacă este din cauza anxietății de separare câinii ar putea exprima agresiune față de proprietar când vrea să plece. În anxietatea socială, câinele ar putea fi ostil oamenilor sau animalelor noi. În cazul în care anxietatea sa de confidențialitate, câinele poate manifesta agresiune atunci când doriți să-l puneți într-o cutie sau într-o cușcă.

Chewing, Digging și Destruction

Câinele ar putea mesteca și arunca obiecte, mobilier, pervazuri sau distruge obiecte casnice. Acest lucru se poate datora zgomotului iritant sau când proprietarul pleacă.

Căutând confort

Câinele dvs. pare să aibă nevoie de confort de la proprietar, poate să se simtă protejat sau să-și piardă unele din anxietate. Este o reacție opusă în comparație cu celelalte, cum ar fi mestecarea, săparea și agresiunea.

Coprofagia (câinele își mănâncă propriul buzunar)

După ce câinele devine fecundă, atunci își mănâncă puiul. Deși acest lucru nu este obișnuit, se poate întâmpla și poate spune despre anxietate.

PanicăAceste semne pot include activități motrice prejudiciabile în afara contextului sau comportamente de evadare. Atacurile de panică pot dura câteva minute sau chiar ore și includ alte simptome ca cele descrise mai sus.

Agitarea și gâfâind

Din cauza faptului că sunt într-o stare nervoasă, câinii pot să treacă și să tremure. De asemenea, își pun coada între picioare.

Alte simptome includ:

 • pacing
 • Slăbiciune excesivă
 • Energie excesivă
 • Lins
 • hipersalivație
 • Hipersensibilitate
 • Istoria abuzului

Diagnostic

Datorită similitudinii simptomelor, medicul veterinar va trebui să facă teste de laborator care pot exclude bolile și infecțiile care cauzează simptome similare. Datele și semnele istorice vor ajuta, de asemenea, foarte mult în diagnosticarea tulburării.

Testele includ testele de urină ale câinelui pentru a măsura nivelele de zahăr, testul tiroidian, testul de sânge sau biochimia, pentru a vă diagnostica câinele cu tulburări de anxietate.

Tratament

Tratamentul anxietății canine depinde dacă starea este ușoară, moderată sau dacă este severă. După diagnosticare, medicul veterinar va decide ce măsuri va întreprinde. Medicamentul anti-anxietate este, de asemenea, disponibil, dar poate fi prescris numai de medicul veterinar. Este recomandat să luați această opțiune numai dacă situația de anxietate a câinelui este la un nivel ridicat. Deci, mai întâi trebuie să utilizați metoda de tratament natural pentru a vedea dacă acestea lucrează mai întâi.

Opțiunile de tratamente naturale includ:

neatenție

Într-o situație în care câinele devine nervos în timpul furtunilor, focurilor de artificii sau când sunt prezenți străini. Este bine să-l distragi folosind tratații, jucând printuri sau, de asemenea, acordându-le atenție. Acționează ca o manevră de distragere a atenției. Prin urmare, câinele nu se umple de evenimentele care le fac mai tolerabile față de condiții.

Exerciții normale și desensibilizante

Pentru exerciții regulate poți să-ți iei câinele pentru lucrări lungi sau să te joci cu el puțin. Exercitiile ca acestea ajuta foarte mult la reducerea anxietatii la caini, permit ca cainele dumneavoastra sa devina liber cu mediul inconjurator si sa socializeze cu alte animale, animale de companie sau oameni.

Exercițiile de desensibilizare sunt influențate pentru a ajuta câinele să se ocupe cu probleme de anxietate. Începeți încet, expunând treptat câinelui la lucrurile care îl fac anxios. Acest lucru va dura mult timp pentru a vă obișnui. Ajută-ți câine să treci prin această etapă, oferindu-i un tratament care-l adoră și arată-i că totul va fi bine.

Faceți sesiunile distractive și amintiți-vă dacă câinele devine prea incomod oprește exercițiul. Cu timpul câinele dvs. se va obișnui cu starea, iar fobiile vor începe. DE EXEMPLU. Îndrăzniți-vă călătoria, reducând mișcările câinelui și lăsându-l în cușca cuștilor atunci când ești acolo, ca să te obișnuiești să fii blocat chiar dacă mergi la muncă sau la plimbare.

Construiți o rutină

O rutină regulată fixă ​​vă va ajuta câinele să depășească o mulțime de anxietate. Programarea orelor de ședere, hrănirea, orele de instruire, orele de joc și orele de exerciții. Acestea fac câinele mai confortabil atunci când face ceva pentru că face parte din rutină. Partea trista despre acest tip de remediu natural este ca schimbarile de rutina datorate situatiilor de urgenta pot duce la anxietate. Trebuie să vă trăiți viața în jurul rutinei câinilor, așa că lucrurile noi vor fi greu de adăugat în viața ta.

Masaj

Câine masaj vă poate ajuta câinele să devină mai puțin predispus la panică și nervozitate. Astfel reducand sansele de anxietate canina

Thundershirt

Acest echipament este ca un strat de iarnă pentru câini, care poate fi folosit pentru a reduce anxietatea câinelui. Știința din spatele ei este că tundra exercită presiune asupra câinelui după ce a fost înfășurată în jurul trunchiului. Acest lucru creează un sentiment de calm.

Deși nu există dovezi suficiente pentru a dovedi acest lucru. Este un echipament foarte popular în tratarea anxietății câinilor. Există recenzii variate despre cum funcționează acest lucru pentru câinii cu anxietate.

Muzică

Puteți utiliza muzică relaxantă de la televizoare, radiouri sau mp3 pentru a vă aduce catelul. Când lăsați aparatul radio sau televizorul este pornit. Îți mângâie câinele când este acasă singur și aude vocile.

Terapia cu feromoni

Tratamentul cu feromoni poate fi de asemenea utilizat. Foloseste aerosoli cu feromoni, gulere sau difuzoare care au mirosuri de feromoni. Acestea au un efect calmant în creierul câinelui, făcând mai puțin anxios.

Utilizarea medicamentelor pentru tratarea anxietății caninice

Medicina poate fi utilizată numai pentru a trata problemele de anxietate ale câinilor dacă alte forme de tratament nu au funcționat. Diferitele anti-anxietate (anxiolitice) utilizate pentru a suprima anxietatea la câini au un efect diferit în ceea ce privește timpul și eficacitatea. Lasă-l pe veterinar să aleagă pentru tine, deoarece știe care medicamente anti-anxietate vor funcționa cel mai bine pentru câinele tău. Iată câteva dintre medicamente:

amitriptilină este ieftin și unul dintre cele mai eficiente medicamente pentru tratarea anxietății la animalele de companie. Este potrivit pentru câini cu anxietate ușoară, violență sau urinare necontrolată

alprazolam este cel mai potrivit pentru câinii cu anxietate sau panică de zgomot. Lucrările sale sunt foarte rapide pentru a face calmul câinelui. Ar trebui să se administreze cainilor înainte de furtuni dacă poate câinele dvs. are anxietate cu tunete.

Paroxetina este folosit pentru a trata anxietatea socială și disperarea

Clomipramină este cel mai bine pentru a trata anxietatea de separare și agresivitatea cauzată de anxietatea de separare.

fluoxetina este utilizat pentru a trata panica, tulburare de separare, tulburare de evitare, obsesiv-compulsiv și agresiune.

Clonazepam este mai lungă și poate fi utilizată pentru a controla convulsiile și anxietatea.

Efecte secundare

Unele dintre efectele secundare cauzate de unele dintre aceste medicamente includ tulburări gastrice, gură uscată, pierderea apetitului și sedare.

Plante medicinale

Unele remedii din plante pot fi folosite pentru a vindeca sau a reduce anxietatea câinelui. Ei includ:

 • Medicină valeriană
 • Passiflora incarnată
 • Muşeţel

Puteți cumpăra aceste remedii naturale de sănătate la magazine alimentare și magazine de plante.

Prevenirea anxietății la câini

Este bine să începeți măsura de prevenire de la o vârstă fragedă. Ia câinele să se joace cu alți câini. Și câinii au nevoie de atenție.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
© 2020 ByVaTon.com