ByVaTon.com

Cum să rezolvați anxietatea de separare la pisici

Cum să rezolvați anxietatea de separare la pisici

Știm că pisicile sunt creaturi independente. Cu toate acestea, studiile experților în comportamentul felinei au sugerat că pisicile pot suferi anxietate de separare când este lăsat singur. Și, deși nu se știe sigur ce poate provoca aceasta, unii spun că se poate datora factorilor genetici și de mediu.

Pisicile cu anxietate de separare plâng adesea când le lași și odată ce o faci, vor urina și se vor urina în locuri necorespunzătoare - cum ar fi patul tău!

Dacă pisica se comportă ciudat și credeți că poate suferă de anxietate de separare, continuați să citiți. AnimalWised vă va ajuta abordarea anxietății de separare la pisici, cauzele și soluțiile posibile ale acestora.

Ce este anxietatea de separare?

După cum sugerează și numele, pisica suferă de anxietate de fiecare dată când acestea sunt separate de prietenul lor uman sau de cineva cu care se leagă. O pisică care insistă să fie cu tine toată ziua, care te urmărește peste tot, este un animal care poate suferi de această stare psihologică.

Această reacție este activată din momentul în care persoana se pregătește să părăsească casa. Nu uitați că pisicile sunt creaturi observabile și foarte inteligente. Dacă vă dau seama că vă pregătiți părăsiți pisica poate fi pusă într-o stare proastă sau să stea între persoană și ușă. După întoarcere, s-ar putea să fiți confruntat cu respingerea de la pisica ta, care își vor arăta dezgustul față de voi. Sau, dimpotrivă, ele pot acționa prea efuziv.

Simptome comportamentul lor

Pisicile și câinii, deși nu par așa, sunt asemănătoare în multe feluri. Unele dintre tipurile de comportament generate de anxietatea de separare la pisici sunt aceleași cu cele întâlnite la câini:

  • Vocalizare și plâns exagerat.
  • Defecțiunea și vărsăturile în locuri inadecvate sau unde tu - proprietarul - merită cel mai mult. Cum ar fi, covoare scumpe, obiecte personale (încălțăminte și pungi) și în pat.
  • Actiuni distructive cum ar fi muscatura si distrugerea mobilierului casnic.
  • Igiena și îngrijirea excesivă. O pisică cu aceste tipuri de probleme le va linge - prea mult, până la punctul de a crea un loc chel (acesta este un semn rar, dar se poate întâmpla). Vorbim despre granulomul acral prin lins, o problemă de sănătate care trebuie tratată cât mai curând posibil.

Cum să vă ajutați pisica să depășească anxietatea de separare

Pisicile nu au un moment minunat când suferă de acest tip de anxietate. Vestea bună este că există lucruri pe care le putem încerca să le ajutăm să aibă un timp mai bun și mai liniștit singur.

1 - Cercetarea a demonstrat asta muzica are proprietăți sedative naturale - mai ales dacă acestea sunt piese instrumentale precum harpa și pian. Un timp înainte de a pleca, puneți acest tip de muzică. Pisica ta va asocia acest lucru cu prezența ta, astfel că atunci când pleci vor simți că au o companie. Ei chiar pot lua un pui de somn indus de muzica!

2 - Puneți niște Catnip sau unele dintre dvs. pisicii jucării preferate în punga ta și lasă curiozitatea lor să înflorească. Pisica ta va începe să asocieze sacul cu emoții pozitive și nu cu absența ta. Transformați sacul într-un spațiu mic de joc.- De fiecare dată când părăsiți acest lucru declanșează pisica ta. De acum înainte, trebuie să utilizați anumite tehnici pentru a le convinge că nu veți pleca niciodată. Astfel, reducerea anxietății atunci când plecați. Aceste tehnici funcționează pentru a vă ajuta să țineți evidența emoțiilor lor. Ridicați cheile casei sau ale mașinilor cel puțin 10 ori pe zi, și apoi plasați-le înapoi în locul lor. În interiorul casei, purtați sacul în braț pentru o oră sau mai mult.

4- Faceți în mod repetat ieșiri false prin deschiderea ușii, ieșind afară și apoi întorcându-se. Încercați acest exercițiu de câte ori este necesar până când pisica dvs. vă ignoră complet. Apoi, extindeți timpul și treceți de la un minut la cinci minute înainte de a vă întoarce. Această creștere treptată va ajuta la construirea toleranței și îi va învăța, de asemenea, că indiferent cât timp părăsiți acasă, veți reveni mereu.

5 - Pisicile sunt creaturi extrem de curioase și sentimentul lor de căutare este foarte dezvoltat. Alege tratează că le place foarte mult și care au un miros puternic și înainte de a pleca, stropiți toată casa. Puneți-le în locuri strategice, astfel încât acestea nu sunt la fel de ușor de accesat. Această "vânătoare de comori" îi va îndrepta atenția pentru o vreme și o va amuza în același timp. În plus, aceste tipuri de exerciții le relaxează de obicei în mod natural.

6- Înlocuirea atenției, uneori, este una dintre cele mai bune tehnici. Cere un alt membru al familiei sau prieten pentru a interacționa și a te juca cu pisica ta în acest timp (înainte și după ce pleci). Dacă pisica ta este o felină care apreciază răsfăța, o rundă bună de cuddles îi va liniști. Și, în același timp, îi va face să se simtă îngrijiți și nu abandonați.

7 - Jucăriile de inteligență sunt o modalitate excelentă de a vă lăsa pisica să uite că ați plecat o vreme. Câteva exemple disponibile pe piață sunt kong sau diferite plăci cu gustări ascunse. Acest tip de jucărie este foarte potrivit pentru pisicile care suferă de anxietate de separare.

8 - Petreceți timp de calitate cu pisica jucând, mângâind sau oferindu-i tratamente. Deși problema constă în anxietatea lor în jurul valorii de a nu fi aproape de tine, simțirea iubită îi va ajuta să înțeleagă că nu îi vei abandona. Atunci se vor simți în siguranță.

9 - Urmați un anumit program, adică creați o rutină zilnică care vă dă încredere și pisică. Pentru aceasta idealul este de a urma o programul meselor, igiena sau jocurile. Încearcă să creezi activități care includ pisica ta. Aceasta este una dintre cele mai bune modalități de tratare a anxietății.

10 - Nu-i pedepsiți pentru daunele pe care le-au făcut, ci le recompensa ori de câte ori se descurcă bine. Amintiți-vă că pedeapsa provoacă stres și disconfort, ceea ce poate agrava anxietatea de separare. Este mai bine să o utilizați armare pozitiva, răbdarea și afecțiunea.

Dacă doriți să citiți mai multe articole similare cu Cum să rezolvați anxietatea de separare la pisici, vă recomandăm să vizitați site-ul nostru Probleme de comportament.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
© 2020 ByVaTon.com