ByVaTon.com

Care sunt simptomele de anxietate la câini

Care sunt simptomele de anxietate la câini

Animalele noastre au nevoie de atenție, afecțiune, exerciții fizice și timp liber, care le permite să-și scurgă energia și să se distreze. Atunci când unul sau mai mulți dintre acești factori lipsesc, este posibil ca animalele noastre să prezinte simptome de anxietate care le vor schimba comportamentul, transformându-le în animale de companie greu de manevrat. Animalul dvs. de companie este o parte importantă a vieții dvs. și cu siguranță doriți să aveți cea mai bună sănătate posibilă. Dacă animalul dvs. de companie este rebel, agresiv și neascultător? Apoi, acordați atenție deoarece explicăm în OneHowTo.com ce simptome de anxietate la câini sunt și cum să trateze această afecțiune.

1

Anxietate pot apărea la câini datorită diverșilor factori. Cel mai frecvent factor este schimbările în mediul animalelor. Trecerea la un nou loc, trebuind să rămână într-un spațiu nou, să fie salvat de pe stradă și să se adapteze la viața internă ar putea duce la o situație de stres. De asemenea sosirea unui nou animal de companie sau un nou membru al familiei printre alte condiții care pot altera rutina obișnuită a animalului și genera frustrare sau nervi, care, la rândul său, declanșează anxietate.

2

Alte motive care pot duce, de asemenea, la anxietate canină pot fi găsite în contextul modului în care tratăm animalul. Dacă animalul petrece prea mult timp singur acasă sau nu desfășoară suficientă activitate fizică, poate dezvolta comportamente anxioase care îi afectează starea de spirit.

3

Cel mai comun simptome de anxietate la câini sunt:

  • Bătrânii prea des și excesiv, acest lucru fiind declanșat de mișcări minore sau de zgomot.
  • Câinele îți muște lucrurile și distruge mobilierul, plantele și orice obiect de uz casnic general, care este la îndemână.
  • Animalul este hiperactiv și deseori se desfășoară erratic de la o parte la alta, fără un motiv aparent.
  • Anxietate la câini se manifestă, de asemenea, prin comportamente cum ar fi desfășurarea afacerii în locuri unde nu se presupune că acestea sau prin faptul că se linguează în mod constant, ceea ce poate duce, în unele cazuri, la răniri.
  • Nervozitatea generală și, în unele cazuri, agresivitatea cu alți câini sau animale. Acest lucru se întâmplă mai ales la câinii care nu se folosesc pentru a interacționa cu alți câini.
4


Simptome de anxietate nu numai că vă veți reduce calitatea vieții și stabilitatea animalului dvs. de companie, dar, de asemenea, sunteți foarte enervant și supărător pentru dvs. proprietar.

Dacă credeți că câinele dvs. are anxietate, duceți-l la veterinar și el sau ea vă va spune ce este cel mai bun lucru pe care îl puteți face pentru a vă ajuta animalul.

Acest articol este doar informativ, unHOWTO nu are autoritatea de a prescrie nici un tratament veterinar sau de a crea un diagnostic. Vă invităm să vă luați animalul de companie la un medic veterinar dacă are orice tip de afecțiune sau durere.

Dacă doriți să citiți articole similare la Care sunt simptomele de anxietate la câini, vă recomandăm să navigați în jurul nostru Animale de companie categorie.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
© 2020 ByVaTon.com