ByVaTon.com

Canine anti-anxietate opțiuni de medicație

Câine nervos

Ca și oamenii, câinii pot avea atacuri de anxietate sau fobii. Potrivit Colegiului American de Behavioristi Veterinari, se estimeaza ca 17% dintre caini sufera de anxietatea de separare, in timp ce fobiile, agresivitatea si tulburarile compulsive sunt de obicei legate de o tulburare de anxietate. Există medicamente și alte opțiuni pentru canini care suferă de anxietate.

Care sunt optiunile?

În timp ce mitul popular este că medicația de anxietate ar trebui utilizată doar ca o ultimă soluție pentru a trata anxietatea la câini, aceasta este o concepție greșită care poate duce la o anxietate mai mare pentru prietenul dvs. canin. Pe blogul său, tehnicianul veterinar certificat și trainerul profesionist certificat de câini Sara Reusche indică faptul că medicamentele anti-anxietate vă pot ajuta să oferiți o ușurare ușoară de la anxietatea câinelui dvs., în timp ce sunt inițiate modificări suplimentare de comportament și etape de antrenament. În plus, sunt disponibile multe produse care pot ajuta la ameliorarea anxietății care nu sunt produse farmaceutice.

Droguri specifice

Ca și în cazul oricărui medicament care se eliberează pe bază de prescripție medicală, ar trebui să consultați medicul veterinar despre simptomele individuale și nevoile de tratament ale animalului. Deși mai multe medicamente sunt folosite pentru a trata anxietatea, ele pot fi în primul rând grupate în trei categorii diferite, pe baza mecanismelor lor de acțiune. Potrivit site-ului DVM360, aceste medicamente includ:

 • Benzodiazepinele (BZ)

 • Antidepresivele triciclice (TCA)

 • Inhibitorii selectivi ai recaptării serotoninei (ISRS)

Benzodiazepinele

Această clasă de medicamente include diazepam (Valium), alprazolam (Xanax), chlordiazepoxid (Librium), lorazepam (Ativan) și clonazepam (Klonopin). Potrivit Manualului de droguri al lui Plumb, mecanismul exact de acțiune pentru aceste medicamente nu este cunoscut, dar poate implica modularea serotoninei, acidului gama-aminobutiric (GABA) sau a nivelului de acetilcolină în sistemul nervos central.

 • utilizare: Toate medicamentele benzodiazepine încep să aibă efect rapid, dar funcționează cel mai bine atunci când sunt administrate înainte de un eveniment care ar putea induce anxietate. Acestea sunt utilizate în mod obișnuit pentru a trata fobiile de furtună sau focuri de artificii.
 • Efecte secundare: Potrivit ASPCA, efectele secundare ale acestei clase de medicamente pot include creșterea poftei de mâncare, insomnie, sedare sau creșterea anxietății.
 • Precauții: Ele nu sunt recomandate pentru utilizarea cu probleme de comportament legate de agresiune și pot afecta de asemenea învățarea și memoria, astfel încât acestea ar putea fi necesare doar pentru tratamentul pe termen scurt.
 • Monitorizarea: Veterinarul dvs. va recomanda, de obicei, efectuarea de sânge pentru a monitoriza ficatul și rinichii în timp ce câinele primește un medicament cu benzodiazepină.

Antidepresive triciclice

Antidepresivele triciclice sunt medicamente cum ar fi amitriptilina (Elavil sau Tryptanol), clomipramină (Clomicalm sau Anafranil), doxepină (Aponal), imipramină (antideprim sau deprenil), desipramină (Norpramin sau Pertofrane) și nortriptilină (Sensoval). Plumb`s Manual of Drug Handbook afirmă că aceste medicamente funcționează prin creșterea nivelelor de serotonină și norepinefrină, provocând sedare și creșterea activității anticholinergice.

 • utilizare: Aceste medicamente sunt cele mai frecvent utilizate pentru câini care au anxietate în situații mai frecvente și de zi cu zi. Acestea pot dura două până la trei săptămâni pentru a deveni eficiente, iar un anumit antidepresiv triciclic poate funcționa mai bine decât altul pentru un anumit câine.
 • Efecte secundare: Cele mai frecvent prescrise TCA pentru câini sunt clomipramină și amitriptilină. Efectele secundare pot include sete crescută, urinare crescută, diaree sau vărsături.
 • Precauții: Rapoartele ASPCA arată că aceste medicamente pot avea interacțiuni periculoase cu amitraz, un purtător frecvent utilizat și împotriva țepilor.
 • Monitorizarea: Ca și în cazul claselor de medicamente benzodiazepine, se recomandă monitorizarea ficatului și a rinichilor.

Inhibitori selectivi ai recaptării serotoninei

Medicamentele din această categorie care sunt folosite la câini includ fluoxetina (Reconcile sau Prozac), paroxetina (Paxil), sertralina (Zoloft) și fluvoxamina (Luvox). Potrivit Formulei Britanice de Animale Medicale Veterinare Britanice, aceste medicamente acționează prin creșterea disponibilității serotoninei în sistemul nervos central.

 • utilizare: SSRI pot fi utilizate pentru a trata tulburările de frică, comportamentele compulsive și anxietatea de separare. Ca și antidepresivele triciclice, este posibil ca SSRI să fie administrate timp de câteva săptămâni înainte de a fi eficiente. Este important să vă asigurați că nu pierdeți o doză.
 • Efecte secundare: Medicamentul cel mai frecvent prescris în această clasă pentru câini este fluoxetina, care este formulată în mai multe dimensiuni diferite. Potrivit partenerului veterinar, efectele secundare pot include letargie și somnolență, scăderea poftei de mâncare, stomac deranjat sau agresivitate crescută.
 • Precauții: Aceste medicamente nu trebuie utilizate în asociere cu inhibitori de monoaminooxidază (MAOI), care includ selegilen și anumite produse de purici și bifazici care conțin amitraz.

buspironaBuspirona este singurul tip de medicamente serotonin agonist utilizat în speciile veterinare. In conformitate cu British Small Asociația Veterinară Veterinară a Asociației Medicale Mici, functioneaza prin cresterea nivelului de serotonina, dar printr-un mecanism diferit fata de SSRI. Acest medicament poate dura trei săptămâni pentru a deveni eficient, iar efectele secundare includ sedarea, frecvența cardiacă scăzută și stomacul deranjat, deși medicamentul este de obicei bine tolerat.

Multi-drug Therapy

Conform unui articol despre DVM360, nu este întotdeauna posibilă tratarea tulburării de anxietate a câinelui cu un singur medicament. Există mai multe opțiuni disponibile pentru combinarea în siguranță a medicamentelor pentru a vă ajuta să obțineți efectul dorit pentru câinele dvs. Consultați întotdeauna medicul veterinar cu privire la efectele secundare specifice și preocupările pentru combinația exactă de medicamente pe care câinele dvs. este prescris.

O notă privind Acepromazina

Din punct de vedere istoric, acepromazina este un medicament care a fost frecvent utilizat pentru a trata anxietatea la câini. Este un tranchilizant fenotiazinic și poate fi utilizat ca parte a unui protocol anestezic sau pentru câini cu tulburări respiratorii. Potrivit lui PetMD, aceasta a scăzut din favoarea utilizării în tratamentul anxietății caninice deoarece există medicamente mai noi, mai eficiente, disponibile acum. De asemenea, poate provoca efecte secundare nedorite, incluzând sensibilitate crescută la zgomot, disforie sau sedare prelungită. Acepromazina are o eficacitate minimă asupra anxietății și sedimentează pur și simplu câinele dvs., astfel încât acesta pare să fie mai puțin anxios, lăsând problema inițială netratată.

Alte optiuni

Există mai multe produse de tip over-the-counter care, de asemenea, pot ajuta la tratarea anxietății în zona de câini disponibile. Acestea ar putea include feromoni, nutraceuticale sau suplimente.

D.A.P. - Feromon care face apariția câinilor

O feromon este o substanță naturală produsă de un organism care poate provoca un răspuns social la un alt membru al aceleiași specii. D.A.P. este recomandată în mod obișnuit de medicii veterinari și de comportamentali pentru a ajuta la tratarea anxietății caninice. Este disponibil într-un difuzor, spray sau guler, și nu are efecte secundare sau interacțiuni cu medicamentele.

Harmonease

Acest supliment conține extracte din Magnolia officinalis și Phellodendron amurense, și sa dovedit a fi eficientă cu 60% într-un studiu al stresului legat de zgomot. Nu există efecte secundare raportate și este disponibil sub formă de comprimat masticabil. Harmonease poate fi achiziționat de la mai mulți vânzători, inclusiv unele birouri veterinare sau retaileri online.

Anxitane

Anxitanul conține un aminoacid, L-theanina, care funcționează asupra sistemului nervos al câinelui dvs., pentru a vă menține calmul și liniștea. Nu trebuie utilizat pentru tulburări de anxietate severă sau la animale în care agresiunea este o componentă a tulburării comportamentale. Acesta este produs de Virbac Animal Health, și este formulat ca o tabletă aromatizată, masticabilă.

Calm

Compusul este un supliment mastic similar cu Anxitane. Conține L-theanină, dar are și două ingrediente suplimentare. Tiamina trebuie să ajute organismul să construiască alți aminoacizi care să contribuie la restabilirea echilibrului neurochimic al sistemului nervos. Proprietatea C3 (complexul de calmare a colostrului) funcționează pentru a reduce stresul și a îmbunătăți funcția cognitivă. Nu există reacții adverse raportate, iar câinii par să le placă aroma.

Ce altceva poti face?

Adesea, câinii cu tulburări de anxietate nu pot răspunde la un singur tip de tratament. Nu uitați să consultați medicul veterinar dacă aveți îngrijorări cu privire la medicamentele sau suplimentele pe care câinele dvs. le ia. Tehnicile de modificare a comportamentului sunt, de asemenea, vitale pentru tratamentul general al anxietății la câinele dumneavoastră.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
© 2020 ByVaTon.com