ByVaTon.com

Câini, sapaturi și ce poți face în legătură cu asta

A doua zi am avut niște prieteni care mi-au spus că le era frică că ar fi trebuit să scape de câinele lor pentru că a săpat sub gard și a scăpat în mod constant. Din fericire, el nu a mers prea departe și, de obicei, tocmai a ajuns în curtea vecinului, dar prietenii mei erau îngrijorați că într-o zi el va rătăci și se va pierde sau, mai rău, va fi lovit de o mașină. Ei i-au iubit câinele și nu au vrut să se despartă de el, dar au fost frustrați că nu-i pot oferi un mediu sigur.

Având un "artist de evadare" ca un animal de companie poate fi o problemă dificilă de rezolvat. În timp ce prevenirea evadării animalelor de companie este importantă și trebuie abordată imediat, este la fel de important să determinați de ce câinele dvs. încearcă să evadeze în primul rând. Care este motivația câinelui dvs. de a vă sapa din curte sau de a sări peste gard? Există ceva de care îi este frică? Scapă mereu ori de câte ori există o furtună sau când vine grădinarul? Este câinele intact și interesat de găsirea unui partener? Câinele dvs. are suficient de făcut sau este plictisit? Câinele tău suferă de anxietate de separare și scapă din curte pentru a fi reunit cu tine? Încercați să acordați atenție circumstanțelor când scapă câinele dvs. pentru a identifica motivațiile care stau la baza și, în cele din urmă, pentru a rezolva problema săpat.

  • Dacă descoperiți că animalul dvs. de companie are o fobie, puteți fie să eliminați situația incitând fobia, dacă este posibil, fie să încercați să corectați componenta comportamentală. 

  • Dacă câinele este intact și scapă să-și găsească un partener, el ar trebui să fie sterilizat. Animalele intacte sunt susceptibile de a se plimba in cautare de colegi. Din păcate, acesta este motivul pentru care atât de multe animale de companie sunt lovite de mașini sau ajung în adăposturi. 
  • Stingerea animalului dvs. de companie nu este doar un lucru responsabil pentru proprietarii de animale de companie pentru a face din cauza suprapopulării animalelor de companie, dar poate și să salveze viața animalului de companie și poate fi răspunsul la problema dvs. de alergare.   • Dacă animalul tău este după gunoi vecinului, poți să-i întrebi pe aproapele tău să primească un recipient pentru gunoi pentru a elimina tentatia de a scăpa. 

  • Dacă animalul dvs. este lăsat în aer liber pentru perioade lungi de timp, acestea se pot plictisi. Asigurați-vă că vă oferiți jucăriile interactive pentru animalele de companie și păstrați-le cât mai mult în interior cu dumneavoastră. 

  • În cele din urmă, dacă câinele tău se săpare să scape și să se reunească cu tine, poate că suferă de anxietate de separare. Amintiți-vă că câinii sunt animale de ambalaj și preferă să fie cu alte animale sau oameni. Câinele dvs. poate deveni foarte îngrijorat când este lăsat în pace. Această problemă comportamentală poate fi destul de complexă și provocatoare și necesită ajutorul medicului veterinar și / sau al unui veterinar veterinar. Din fericire, există tehnici de pregătire și medicamente disponibile pentru a vă ajuta.

Între timp, dacă animalul dvs. își scapă drumul din curte, vă puteți întări gardul, asigurându-vă că acesta se extinde sub nivelul solului. Acest lucru face mai greu pentru animale de companie pentru a săpa. Puteți, de asemenea, să vă uitați în garduri electronice. În timp ce aceste măsuri ajută, pentru a rezolva problema de bază, va trebui să stabiliți de ce animalul dvs. încearcă să scape. Adresați-vă medicului veterinar pentru ajutor dacă animalul dvs. de companie suferă de o problemă comportamentală, cum ar fi anxietatea de separare, o fobie sau plictiseala.

Dacă aveți întrebări sau nelămuriri, trebuie să vizitați sau să-i sunați pe medicul veterinar - acestea sunt cea mai bună resursă pentru a vă asigura sănătatea și bunăstarea animalelor de companie.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
© 2020 ByVaTon.com