ByVaTon.com

Sfaturi pentru a ajuta un câine cu anxietate de separare

Așa ar putea arăta casa ta, dacă nu-ți vei lăsa psihicul sub control.
Așa ar putea arăta casa ta, dacă nu-ți vei lăsa psihicul sub control. | Sursă

O problemă comună

Anxietatea de separare este o problemă îngrozită și foarte frecventă. Câinii care suferă de această tulburare vor deveni distructivi și vor zgâria ușile, vor scoate în mod continuu coaja, vor mesteca pereți și chiar vor urina și vor fura peste tot în casă. Nu este ceva de care trebuie să mă ocup cu câinele meu (din fericire!). Cu toate acestea, o fac foarte mult atunci când îi ajut pe clienți. Întotdeauna recomand modificarea comportamentului, mai degrabă decât medicamentele prescrise și curele homeopate vândute pe internet.

O jucărie bine mestecată.
O jucărie bine mestecată. | Sursă

Sfaturi pentru a instrui un câine cu anxietate de separare

Învățați ascultarea
Alter Routine
Ignorați câinele la sosire
Oferiți un loc special jucăriilor
Lăsați adesea pe perioade scurte
Consultați un comportamentist

Dacă câinele dvs. prezintă deja simptome de anxietate de separare, ce puteți face pentru a obține problema sub control?

  1. Învățați câinelui câteva comenzi de ascultare de bază: Majoritatea informațiilor disponibile privind anxietatea de separare vă vor spune că acest lucru nu vă ajută. "Experții" greșesc. Atunci când câinele dvs. a învățat să stea în jos / șederea, puteți să-l lăsați într-o cameră, să intrați într-o altă parte a casei unde nu vă poate vedea și să vă asigurați că vă va aștepta când vă întoarceți. Nu lăsa-o singură atât de mult încât să devină îngrijorată: separarea trebuie să fie mai mică de un minut. Puteți să-i dați un tratament și să-i înveți că nu are nevoie să vă urmeze.
  2. Variați rutina: În cazul în care câinele devine foarte nervos atunci când îți puneți jacheta, puneți pantofii sau când luați cheile de la mașină, faceți ceva pentru a vă agita și apoi să vă așezați astfel încât să se răcească. Nu o lăsa să știe că cheile sunt egale cu plecarea ta. După ce ați făcut acest lucru câteva zile, luați cheile mașinii, ieșiți afară, închideți ușa și apoi intrați înapoi.
  3. Ignorați câinele la sosire acasă: Dacă câinele dumneavoastră lătrat și a fost încântat să vă vadă, chiar și atunci când tocmai ieșiți afară și veniți înapoi, trebuie să o informați că acest comportament nu este în regulă. Ingnor-o. Stați pe scaun și citiți o carte timp de cel puțin cinci minute. Majoritatea câinilor se vor liniști până atunci, dar dacă nu trebuie să așteptați și mai mult.
  4. Asigurați-vă un loc special cu mirosul și o multime de jucării: Asigurați-vă că câinele are un loc sigur pentru a vă relaxa atunci când plecați și lăsați unul dintre vechile tricouri acolo, pentru a vă putea mirosi când ați plecat. Nu cred în încarcerarea câinilor imediat ce părăsiți casa, dar o cutie nu este un lucru rău, atâta timp cât ușa este deschisă. Câinele poate alege să meargă și să se lase jos. Unii instructori vă recomandă să lăsați un câine radio atunci când părăsiți casa, mai ales dacă îl aveți la dispoziție atunci când vă aflați acasă. Este, de asemenea, o idee bună să oferiți o jucărie pe care o poate mesteca și o cămașă veche sau o pătură cu mirosul.
  5. Plecați adesea și pentru perioade scurte de timp: Lăsați casa și faceți o plimbare în jurul blocului. Când vă întoarceți, nu-i pet câinele timp de cel puțin cinci minute.
  6. Continuați să plecați pentru perioade scurte până când se ajustează să vă plimbați din casă: După ce ați dat jucăria și cămașa veche, părăsiți din nou casa. Când vă întoarceți, nu o salutați timp de cel puțin 10 minute și dacă ea a regresat și a rupt ceva, nu o pedepsi. Întoarceți-vă la început și începeți tratamentul de anxietate de la capăt.
  7. Consultați un behaviorist: Dacă niciuna dintre aceste metode nu funcționează pentru dvs., solicitați ajutor profesional. Există chiar și medicamente disponibile dacă simți că câinele trebuie să meargă pe acea cale.
Sursă

Permiteți timp de calitate

Sugestiile de mai sus sunt doar sfaturi. În ciuda a ceea ce vă spune cineva sau a ceea ce vă anunță un trainer, aceasta nu este o problemă ușoară de rezolvat și nu este întotdeauna ușor de vindecat. Anxietatea de separare este principalul motiv pentru care câinii sunt aruncați la adăposturi pentru animale.

Un radio ar putea ajuta, o cușcă ar putea ajuta și o jucărie Kong ar putea ajuta. A lua un alt câine, totuși, este puțin probabil să vă vindece problema. S-ar putea să ajungeți cu doi câini cu anxietate de separare.

Cea mai importantă parte a vieții câinelui tău este timpul petrecut interacționând cu tine. În cazul în care câinele dvs. este supraponderal, nesănătoase sau are probleme de comportament (anxietate de separare, săpare excesivă, lătrat excesiv etc.), răspunsul este exercițiul fizic. Un câine de dimensiuni normale are nevoie de cel puțin treizeci de minute de două ori pe zi. Mai mult este minunat. În cazul în care câinele este o rasă sportivă sau herding, va avea nevoie de mai mult. Dacă este un câine de jucărie, poate fi capabil să ajungă mai puțin.

Nu contează cât de mult îți poți exercita câinele, fă-o. Un câine de dormit nu va suferi de anxietate de separare!

Cea mai rea parte a anxietății de separare este:

Sfaturi pentru prevenire

Îndepărtați-o de-a lungul dvs. când sunteți încă acasă
Dați câinelui o mâncare sau o masă la plecare
Furnizați un jucărie de mestecat
Oferiți o coafură veche cu mirosul
Exercitarea și trenul

Experiența mea și modul în care am intervenit devreme

Dacă aveți un cățel care vă place să vă urmeze peste tot, devine deprimat când sunteți gata să părăsiți casa și vă înnebuni când ajungeți acasă, este posibil să aveți de-a face cu anxietatea de separare în viitor. Îmi petrec foarte mult timp cu câinele meu și am observat devreme unele semne, așa că ce am făcut pentru ai oferi o "imunitate" acestei boli?1. Când era catelă, l-aș părăsi în fața casei când m-am întors la birou pentru a lucra la calculator. Mi-a dat seama că am fost acasă și că era bine dacă l-am lăsat în pace.

2. Când ieșeam, i-am dat mereu un tratament special (garnituri de grăsime sau picioare crude de pui) în castronul pentru alimente pentru câini. Ea a aflat că a primit numai aceste tratamente când este singură, deci este de fapt un tip de condiționare (modificare comportamentală). Ei iau ceva timp să consume și, după ce a terminat și a înghițit jumătate din apa ei, este plină. Ce scuză mai bună să iei un pui de somn?

3. Întotdeauna mi-am oferit ceva de mestecat și de ocupat când am plecat. (Ori de câte ori se întâmplă să se trezească după somnul ei, bineînțeles.) Jucăria Kong este minunată, deoarece poate fi umplută cu unt de arahide, înghețată, iar apoi câinele tău va petrece câteva ore încercând să lingă conținutul. Câinele meu se bucură de nucă de cocos, desigur, așa că am lăsat unii aproape de ea și am petrecut ore să-i îndepărtez cojii.

4. Când câinele meu era un cățeluș, i-am dat mereu o cămașă veche pentru a muri. Ea nu prea părea să aibă grijă de acest lucru pe măsură ce a îmbătrânit, așa că am încetat să o ofer cu hainele mele vechi, dar unii câini vor beneficia într-adevăr de acest lucru la orice vârstă.

5. În afară de antrenamentul de ascultare în după-amiaza, mergem la plimbări de trei ori pe zi.

Citirea în continuare

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
© 2020 ByVaTon.com