ByVaTon.com

Frica de agresivitate la câini, simptome, cauze, tratament și prevenire

Anxietatea este o stare psihologică care se caracterizează prin sentimente de neliniște, teamă și panică.Anxietatea are, de asemenea, efecte fiziologice, cum ar fi creșterea frecvenței cardiace, respirația grea și tremurul. Anxietatea în canine este de multe tipuri diferite, iar un tip comun este anxietatea de frică. După cum indică numele, acest tip de anxietate apare din teama de anumite situații, obiecte sau creaturi, inclusiv oameni și alți câini.Frica de anxietate este destul de traumatizantă, atât pentru câine cât și pentru proprietar, și este, de asemenea, destul de dificil de tratat. Este important să știți exact ce se întâmplă și, de preferință, să obțineți sfaturi profesionale. Folosirea unor metode greșite de tratare a anxietății la câini poate avea efecte negative, deoarece poate face ca câinele să fie mai speriat sau chiar agresiv.

Simptome
Câinii își manifestă anxietatea în multe feluri, atât conștienți, cât și inconștienți.Câinele tău poate să bea, să tremure, să încerce să se ascundă sau să încerce să rămână în partea ta când e nerăbdător. Anxietatea de separare la câini - în esență o teamă de a fi departe de proprietar - va determina de obicei un câine să stea aproape de proprietar în orice moment posibil. Câinele va afișa semne de anxietate ori de câte ori proprietarul este departe - uneori chiar și atunci când proprietarul este în casă, dar într-o altă cameră. Chewing și alte comportamente distructive este comună în astfel de cazuri. Anxietatea de zgomot la câini este, de asemenea, destul de obișnuită și va duce la afișarea multor aceleași simptome ori de câte ori există zgomote puternice, cum ar fi pocnitori sau mașini grele. Uneori agresiunea este, de asemenea, un simptom al fricii și anxietății. Anxietatea agresivă la câini este diferită de agresiunea teritorială și alte tipuri de agresiune, iar această distincție este importantă.cauze
Cauzele anxietății la canini sunt variate - uneori poate fi pur și simplu rezultatul lipsei de socializare ca un cățeluș. Puii care nu au fost introduși la o varietate de oameni, animale, obiecte, sunete și situații cresc de multe ori pentru a dezvolta probleme de anxietate. În mod similar, un catel care nu a fost obișnuit să rămână singur poate dezvolta anxietate de separare dacă este lăsat brusc singur pentru perioade lungi de timp. În alte cazuri, însă, un eveniment traumatic unic sau un abuz frecvent poate fi cauza unei probleme de anxietate.

Tratament
O mulțime de răbdare este necesară pentru a trata anxietatea la câini. Este imposibil să forțezi un câine să-și depășească teama. Câinele trebuie adus treptat să înțeleagă că cauza anxietății sale nu reprezintă într-adevăr nici o amenințare la adresa acestuia. În general, este recomandabil să consultați un antrenor de câine profesionist sau un comportament de câine pentru o astfel de problemă.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
© 2020 ByVaTon.com