ByVaTon.com

De ce câinele meu nu mănâncă după naștere?

De ce câinele meu nu mănâncă după naștere?

Dacă credeți că numai oamenii suferă de traumă post-sarcină sau de complicații, atunci sunteți destul de greșit. Și câinii suferă de ele. Câinii nu pot comunica ca oamenii când sunt în durere. Deci, trebuie să înțelegem comportamentul lor pentru a ști dacă suferă sau sunt fericiți. Dacă aveți un câine de companie care tocmai a dat naștere și este refuzând să mănânce atunci trebuie să citiți acest lucru OneHowTo articol să știu De ce câinele nu mănâncă după naștere.

Modul normal de a mânca după naștere

Dacă câinele dvs. tocmai a dat naștere atunci trebuie monitoriza dieta ei și obiceiurile de mâncare. Imediat după nașterea puilor, câinele dvs. va fi ocupat cu curățarea puiilor și a ei înșiși. De asemenea, evenimentul riguros de naștere a lăsat-o obosită. Deci, ea trebuie să înceapă să mănânce în curând.

În mod normal după naștere, câinii încearcă să-și mănânce propria placente. Dacă câinele v-a mâncat pe ea, atunci ea poate să nu-i fie foame de ceva timp. Dar dacă nu a făcut-o, atunci ar trebui să se simtă foame, ceea ce este normal. Potrivit veteranilor, un câine mama ar trebui start mâncare în termen de 24 de ore de la dând naștere la ultimul puilor.

In acest timp cainii mamei sunt foarte foame. Deci, va mânca în mod obișnuit foarte mult.

Formă anormală a alimentației după naștere

Dacă ale tale câine nu mănâncă în termen de 24 de ore de a da naștere ultimului pui atunci nu este normal. Ea poate fi într-o anumită durere sau se confruntă cu unele complicații și trebuie să devii alertă.

Uneori câinele mâncat mănâncă în mod normal timp de 2-3 zile. Dar, brusc, nu pare să fie nici interesată să mănânce alimente sau chiar în apă potabilă. Acesta este, de asemenea, un motiv de îngrijorare pentru proprietarii câinilor.

Motive pentru lipsa apetitului la câini după naștere

metrităMetritis este infectie cu bacterii la câini, care provoacă inflamație în mucoasa uterului. De obicei, apare o săptămână după naștere. Pierderea apetitului este unul dintre simptomele metritei. Alte simptome includ sânge și puroi eliberare mixtă din vulvă cu miros neplăcut, abdomen umflat, febră, gume roșii închise, reducerea laptelui produs și neglijarea căței.

Mastită

Mastita este o infecție bacteriană la una sau mai multe glande lactante ale câinelui mamei. Poate fi cauzată de o zgârietură sau mușcătură a glandelor mamare de dinți sau de pe toenail. Simptomele sale sunt pierderea poftei de mâncare, umflate și dureroase a glandelor mamare, febră, deshidratarea și neglijarea căței.

Șoc septic

Șocul septic sau sepsisul este o infecție în corpul mamei dogrsquo care provoacă inflamații severe. Dacă nu este tratată imediat, poate duce la eșecul mai multor organe. Șocul septic ar putea fi motivul pentru care câinele-mamă nu vrea să-și ia masa. Împreună cu pierderea poftei de mâncare, ea poate prezenta și alte simptome vărsături, creșterea frecvenței cardiace, gingii roșu închis, diaree, febră, deshidratare, dificultăți de respirație și gâtlej.

Ce să faci dacă câinele refuză să mănânce după naștere?

Du-te imediat la veterinar. Dacă simțiți că starea ei se deteriorează rapid chiar și în mijlocul nopții atunci du-o în spitalele veterinare de urgență. Uneori, chiar și câteva ore de întârziere a unor afecțiuni cum ar fi șocul septic se pot dovedi a fi fatale.

Acest articol este doar informativ, unHOWTO nu are autoritatea de a prescrie nici un tratament veterinar sau de a crea un diagnostic. Vă invităm să vă luați animalul de companie la un medic veterinar dacă are orice tip de afecțiune sau durere.

Dacă doriți să citiți articole similare la De ce câinele meu nu mănâncă după naștere?, vă recomandăm să navigați în jurul nostru Animale de companie categorie.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
© 2020 ByVaTon.com