ByVaTon.com

Cum nasc guppii?

Guppii dau naștere să trăiască tineri

Guppii (Poecilia reticulata) sunt purtători de viață, ceea ce înseamnă că acești pești dau naștere să trăiască, viabili, înotați în mod gratuit în loc de ouă care încă mai trebuie să se maturizeze. Înțelegerea modului în care gurpii dau naștere poate ajuta pasionații de acvariu să se bucure de reproducerea guppiilor sănătoase, fără să-i sublinieze pe mama însărcinată sau riscă viața tânărului.

Cum se nasc guppii

Când gurpii dau naștere, femela va "arunca" 2-200 gupiri pentru copii, numiți prăjiți, de obicei în patru până la șase ore. Dacă este stresată, totuși, procesul de a da naștere la toate prăjiturile poate dura până la 12 ore. În cazuri extreme, o femela guppy poate naște doar câteva prăjiri la un moment dat, cu pauze de câteva ore sau zile între nașteri, deși în cele mai multe dintre aceste cazuri, tinerii nu sunt viabili și mor rapid. În mod obișnuit, prăjele sunt livrate una câte una, deși pot apărea în succesiune rapidă, cu pauze între grupuri de copii.

Guppii de copii sunt de obicei născuți curbați în bile mici, așa cum au maturizat în pântecul femeii în această formă compactă. Ei se vor dezlega și vor începe să înoate repede, cu toate acestea, iar guppii nou-născuți învață adesea în sus dacă sunt foarte sănătoși. Tinerii nesănătoși, prematurați sau muribundi se vor scufunda.

Când Guppy dvs. gravidă este gata pentru naștere

Guppii gemeni pot deveni însărcinați când au doar vârsta de câteva săptămâni și dacă nu sunt separați de gupieni de sex masculin, aceștia pot da naștere, în medie, o dată pe lună timp de mai mulți ani. Crescătorii Guppy învață rapid să recunoască semnele unui guppy gravidă, incluzând sporirea semnificativă a greutății și întunecarea punctului gravid în apropierea anusului sub coadă. Perioada de gestație pentru gupieni este de 21-30 de zile (media este de 22-26 zile) în funcție de temperatura, curățenia și sănătatea femelei. În apropierea sfârșitului perioadei de gestație, femeia va prezenta semne de naștere iminentă.Peștii diferiți au personalități diferite și nu fiecare femeie guppy va prezenta aceleași simptome de naștere. Urmărind următoarele semne vă poate ajuta să aflați când se apropie timpul de naștere.

  • Boxy, îndoită, se uită la abdomenul femeii
  • Punctul gravid este maro închis sau negru
  • Ea încă crește în rezervor sau caută un loc unde să se ascundă
  • Schimbarea obiceiurilor alimentare, cum ar fi refuzul de a mânca sau de a scuipa alimentele
  • Miscari tremurate sau tremuratoare in timpul contractiilor
  • Respirație tot mai rapidă

Când o femeie guppy arată indicații că este gata să dea naștere, poate fi o idee bună să o muți într-un rezervor de naștere sau în plasă în interiorul rezervorului normal sau într-un rezervor complet separat. Aceasta o va desparte de celelalte pești din rezervor, astfel încât nu are nevoie să se evite de la ei. Rezervoarele pentru adăpost au, de asemenea, adesea partiții care dau prăjitului un loc sigur pentru a începe înotul - prăjiturile sunt o delicatesă pentru multe pești, inclusiv pentru mama flămândă.

Ajutând mamele Guppy și Guppii nou-născuți

După naștere, femela guppy ar trebui să fie ținută într-un rezervor liniștit timp de cel puțin câteva ore, astfel încât să-și poată recupera puterea și energia înainte de a se alătura restului de pește și ar trebui să fie bine hrănită pentru a-și ajuta recuperarea. Dacă lotul de prăjituri a fost extrem de mare, poate avea nevoie de o zi sau două pentru a se recupera suficient, dar izolarea ei pentru perioade mai lungi poate fi prea stresantă.

Guppii nou-nascuți, deși pot înota rapid, sunt în pericol într-un rezervor cu alte pești, deoarece pot fi ușor consumați. Plasarea unei varietăți de plante plutitoare în apropierea rezervorului de naștere sau în întregul rezervor unde va locui peștele oferă prăjitului un loc de ascuns și plantele pot fi fie reale, fie din plastic. Orice prăjit trebuie tăiat imediat, astfel încât să nu creeze deșeuri sau toxine excesive în rezervor, iar restul de prăjit ar trebui să fie hrănit cu o dietă adecvată pentru o creștere rapidă și puternică. Rezervorul trebuie de asemenea păstrat la o temperatură adecvată, de obicei între 72-79 grade Fahrenheit, și trebuie curățat în mod regulat pentru a preveni acumularea deșeurilor.

Știind cum gupurile dau naștere și cum să aibă grijă atât pentru femeia însărcinată, cât și pentru nou-născutul, va ajuta entuziaștii guppy să se bucure de nașterea regulată a peștilor sănătoși și sănătoși pe care ei îi pot aprecia de ani de zile.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
© 2020 ByVaTon.com