ByVaTon.com

Șerpii dau ouă?

Se fac toți serpii ouăle?

Când ne întrebăm dacă toți șerpii au ouă, raspunsul este Nu. În realitate, șerpii au trei moduri diferite de reproducere. De fapt, 70% dintre șerpi au ouă, dar nu tot. 30% dintre șerpi dau naștere la vii pe tineri, ceea ce este un lucru neobișnuit pentru reptile. Chiar mai surprinzător este faptul că unii șerpi își păstrează ouăle în interiorul corpului, dezvoltă-i acolo și le lasă să iasă afară numai când se varsă și se varsă șerpi de copii (cunoscuți și sub denumirea de sankelets). Citeste acest oneHOWTO pentru a afla mai multe fapte uimitoare despre sistemul reproductiv al șerpilor.

Trei tipuri de sisteme de reproducere în șerpi

Dacă șerpii dau ouă sau dau naștere unor tineri depinde de specia lor. În funcție de modul în care se reproduc, șerpii sunt împărțiți în trei categorii:

  1. Ovipar: 70% dintre șerpi sunt ovipari, ceea ce înseamnă că ei fac ouă. Aceste ouă sunt incubate până când sunt gata să se desprindă, iar iepurii sunt pregătiți să iasă. Aproape toți șerpi șobolani, șerpi regali, șerpi de iarbă, cum ar fi cobrații, adiții, mambas și alții, intră doar în categoria șerpi oviporoși.
  2. Vivipar: Șerpi care se încadrează în această categorie nu au deloc ouă. Ei își hrănesc pe cei mici în sacul de gălbenuș și pe placentă și dau naștere la copiii de șarpe vii. Unii șerpi vivipari includ anaconda verde și constrictorii boa.
  3. Ovoviviparous: Sistemul reproductiv al acestor șerpi este un fel de amestec între ouăle lor și nașterea nou-născuților vii. Acești șerpi își păstrează ouăle în corpul lor, lăsați-i să acopere înăuntru și să lase numai snakele vii. Rattlesnakes sunt exemple perfecte de șerpi ovovivipari.

Puteți găsi mai multe detalii în articolul nostru Cum reproduc animalele??

Ce specie de șarpe pune ouăle?

70% dintre șerpi au ouă, inclusiv speciile de colubride și elapide familii. Acestea includ în jur 2/3 din speciile de șarpe, inclusiv aditivi, taipani, mambas și cobre. În timp ce marea majoritate a șerpilor marini sunt vivipari, laticauda este un astfel de șarpe mare care pune ouă pe teren, mai degrabă decât să dea naștere vii în mare.

Dar de ce numai niște șerpi au ouă? Adevărul este că șerpii ovipari tind să trăiască într-un climat perfect pentru ei de a incuba ouăle în loc să-i păstreze în corpul lor, motiv pentru care evoluția le-a permis să-și prindă ouăle.În general, șarpele de sex feminin își abandonează ouăle după ouat, însă unele specii se răsucesc în jurul lor pentru a le păstra frumos, cald și incubat. Femela regelui cobra construiește cuiburi pentru ouăle ei și se odihnește cu cei mici pentru câteva zile, chiar și după ce au fost incubate. Faceți clic aici pentru a afla Când ouăle de șarpe se desprind.

Ce specie de șarpe dă naștere unor tineri?

Ambii viviparous și ovoviviparous șerpi rasă viu tânăr viermi, cu toate acestea viviparous nu au ouă, în timp ce ovoviviparos își păstrează ouăle în interiorul corpului. Indiferent de sistemul lor de reproducere, ambii dau naștere să-și trăiască niște șarpe de copii din corpul lor. Toți rattlesnakes, boa constrictors, anacondas și majoritatea vipers da naștere la cei tineri, care sunt live și pe deplin funcționale. Șerpi de mare, de asemenea, dau naștere la copiii trăiți sub apă, cu excepția laticauda, care pune ouă pe uscat. Majoritatea șerpilor își abandonează imediat copiii imediat după naștere, fie că trăiesc pe tineri, fie că ouă. Imediat ce se nasc, ei sunt lăsați singuri să se descurce singuri. Poate că acest lucru se datorează faptului că bebelușii clopotelor au venin și colți imediat după naștere și sunt capabili să facă o mușcătură fatală acolo și apoi.

Concluzie

Fiecare șarpe prezintă ouă? Raspunsul este nu. Este adevărat că 70% din speciile de șarpe au ouă, dar 30% donrsquo-t. Șerpi cum ar fi boa, șerpuitoare, viperi și cei mai mulți șerpi de mare, cu excepția laticauda da nastere pentru a trai copii mici. Șerpii au un sistem complex de reproducere, iar o specie chiar reproduce fără împerechere. Șerpii ovovivipari sunt un amestec de amândoi și putem spune atât că fac ouă și că nasc copii. Deci, dacă vrei să știi dacă dau ouă sau nu, nu poate fi un răspuns da sau nu. Va trebui să înțelegeți întregul sistem reproductiv al șerpilor.

Dacă doriți să citiți articole similare la Se fac toți serpii ouăle?, vă recomandăm să navigați în jurul nostru Împărăția animalelor categorie.

Cum reproduc animalele?Cum reproduc animalele?Cum se mișcă Animalele?Cum se mișcă Animalele?
Se închid sigiliile?
Se închid sigiliile?
Ce să faceți dacă există
Ce trebuie să faceți dacă există un băiat în casă
Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
© 2020 ByVaTon.com