ByVaTon.com

Câte pui pot avea un câine maltez?

Câți puști pot avea un câine maltez?

Ai un câine maltez? Dacă nu sunteți sigur de numărul de descendenți pe care îi poate avea, citiți-le în continuare, mai ales dacă animalul iubit este însărcinat - este foarte important să aflați cât de mult puteți înainte ca puii să se nască! Sarcina unui câine poate fi motiv de îngrijorare și chiar anxietate pentru proprietarul său, dar fiind informat că tu și animalul tău de companie îți vei fi pregătit să faci totul, asigurându-i bunăstarea în orice moment.

Rămâi la fel ca la OneHowTo: Vom explica câte pui pot avea un câine maltez detaliat.

1

În primul rând, este important să țineți cont de anumite lucruri despre viitoarea sarcină a câinelui dvs. maltez. Dacă dorești cresc câinii maltezi, trebuie să știți că este recomandat să așteptați până când un câine de sex masculin are vârsta de un an sau puțin mai în vârstă - atunci când sunt pe deplin maturi.

Trebuie să fii mult mai precaut cu câinii de sex feminin, deoarece aceștia îi aduc de fapt catelusii în lume. Câinii femele maltezi sunt de obicei în căldură pentru prima dată când împlinesc vârsta de 6 luni, dar nu sunt pe deplin maturi până când nu au împlinit un an și jumătate. Cel mai bine este pentru câinii femele maltezi începe reproducerea după prima căldură matură, adică de la vârsta de 18 luni sau 2 ani.

2

căldura câinelui feminin maltez durează între 2 și 3 săptămâni și este împărțită în mai multe faze. Prima fază se numește proestru, care este atunci când câinele începe sângerarea și vulva se umflă.

Urmatoarea etapa este ovulatia sau estrusul, care este timpul optim pentru ca femela sa fie montata. În acest moment sângerarea dispare, iar femeile pot rămâne gravide. Ovulația poate dura de la câteva zile până la aproape 2 săptămâni. Ar trebui să țineți cont de faptul că zilele cele mai fertile sunt de obicei de la 9 la 14 zile după debutul sângerării.

În orice caz, este important să familiarizați-vă cu ciclul de ovulație al câinelui dvs. - mai ales dacă ați aranjat să vă reproduceți câinele. Este întotdeauna mai bine să mergeți la medicul veterinar și să estimați datele potrivite cu un test de frotiu.

3

Pe lângă informațiile despre căldura și perioada optimă de sarcină, ar trebui să luați în considerare și câțiva factori care vor determina numărul de pui pe care un câine malț are. Este normal pentru această rasă au între 3 și 8 tineri, deși acest lucru poate varia. Unul dintre cei mai importanți factori este dimensiunea - malteza este o rasă mică.

O altă variabilă care determină cantitatea de pui pe care o poate avea este vârsta. De obicei, de sex feminin fertilitatea este maximizată după al patrulea ciclu de încălzire.

4


Sarcina este, de asemenea, influențată de sanatatea si dieta cainilor, precum și timpul de fertilizare. Maximul perioada de fertilitate a unui câine de sex feminin maltez durează de obicei câteva zile, de aceea se recomandă să se reproducă în acest timp pentru a mări șansele unei așternuturi mari. Numărul de pui pe care animalul dvs. de companie îl are va depinde de ouăle mature care sunt eliberate în momentul trecerii. De asemenea, este important ca câinele mascul să fie foarte fertil.

5

Sarcina unui câine maltez durează între 58 și 59 de zile din ziua fertilizării, datorită dimensiunilor mici. Începând cu a cincea săptămână, primele semne de sarcină încep să devină vizibile - acestea includ o creștere a flancurilor abdominale și a dimensiunii sânilor.

În ultima fază a sarcinii, veți putea simți mișcarea căței prin simpla atingere a câinelui. Veți ști că maltezii voștri data livrării a sosit pentru că va înceta să mănânce și temperatura corpului va scădea. Se va plictisi cu dificultate atunci când respiră și va începe să pregătească un pat pentru iminenta sosire a tinerilor.

6

Odată ce câinele dvs. maltez a dat naștere, este foarte important ca dumneavoastră respecta spatiul de viata al mamei si al puiilor ei. Câinii sunt ghidați de simțul lor de miros, deci nu ar trebui să vă scăldați câinele imediat după naștere, deoarece acest lucru ar elimina mirosul, iar puii se pot confunda. Dacă doriți, puteți să luați câinele departe de pat pentru câteva secunde și să frecați ușor un prosop umed peste întregul său corp înainte de a o usca și a reveni la copilul ei.

În primele 12 ore de la naștere, este normal ca câinele dvs. să nu mănânce. E de ajuns lasă apă curată și proaspătă în apropiere. Odată ce acest timp a trecut, lăsați alimente aproape de pat, astfel încât să înceapă să mănânce.

Acum că știți câte pui pot avea un câine maltez, aruncăm o privire la următorul articol în care vă oferim sfaturi bune îngrijirea unui maltez Bichon.

Acest articol este doar informativ, unHOWTO nu are autoritatea de a prescrie nici un tratament veterinar sau de a crea un diagnostic. Vă invităm să vă luați animalul de companie la un medic veterinar dacă are orice tip de afecțiune sau durere.

Dacă doriți să citiți articole similare la Câți puști pot avea un câine maltez?, vă recomandăm să navigați în jurul nostru Animale de companie categorie.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
© 2020 ByVaTon.com