ByVaTon.com

Cum să știți dacă un măgar este gravidă

Cum să știți dacă un măgar este gravid

Nu sunt multe lucruri care sunt mai degrabă decât a măgar măgar. Dacă sunteți suficient de norocoși pentru a obține experiență de primă mână cu sarcina unui măgar și procesul de naștere, trebuie să fiți informat. Este destul de dificil să se înregistreze sarcina într-o măgar în primele etape. Dar, AnimalWised au un ghid cuprinzător pentru a detecta aceste semne și simptome. În plus, ce să faci și ce să nu faci în timpul nașterii interesante. Continuați să citiți cum explicăm cum să știi dacă un măgar este însărcinat.

Simptomele unui măgar însărcinat

Cel mai evident semn este simplu absența perioadelor de căldură, dar acestea sunt adesea sezoniere oricum.

Măgarul gravid (sau jenny) poate arăta doar a puțin mai greu pentru o lungă perioadă de timp și această grăsime poate să semene doar cu sarcina în ultima lună sau cam asa ceva. De asemenea, este greu să observi sarcina când vezi un măgar de pe față sau din spate. Al lor sarcinii de sarcină va fi mai mică în burtă decât excesul de grăsime normală și de obicei se sprijini mai mult pe o parte. mai ales dacă măgarul este privit din față sau din spate. Umflarea va fi mai mica in burta decat grasimea normala, si va fi foarte probabil mai mult pe o parte decat pe cealalta.

Cu aproximativ 3 săptămâni înainte de naștere, umerul ei va fi umflat din cauza producției de lapte (lactație). În plus, poate chiar să exude un lapte cu câteva zile înainte de naștere.

Cu putin timp inainte de nastere, va prezenta si urmatoarele: semne si simptome:

  • Mușchii pelvieni vor slăbi și oasele din coada ei vor deveni mobilă.
  • Buzele vulvei sale se pot umfla.
  • Ea va fi mai docilă decât de obicei.
  • Mai neliniștit.
  • Au o lipsă de apetit

Cât timp este un măgar însărcinat?

Un Jenny este însărcinată pentru orice între 10 și 14 luni. Este important să se afirme că, dacă mânzul se naște la 10 luni, nu este considerat prematur. Pentru cea mai mare parte a perioadei de gestație, este foarte dificil să știți când un măgar este gravidă sau nu.

Ce se întâmplă când un măgar are naștere?

Indiferent de rolul pe care îl joci în viața acestui măgar, este responsabilitatea ta să respecte nașterea și să se asigure că natura își lucrează magia. Desigur, vă rugăm să consultați medicul veterinar dacă aveți întrebări cu privire la pregătirea pentru naștere. De asemenea, după.

Cât timp este procesul de naștere a măgăritului?

Întregul proces de naștere durează aproximativ o oră de la primele contracții. După ce se spargă apele sale (adică atunci când sacul amniotic este spart în interiorul mamei), mânzul iese de obicei în partea din față a membrelor anterioare. În unele ocazii, mânzul poate ieși într-o poziție diferită. În acest stadiu, este important să eliminați gura și nasul mucusului de mâncărime - în cazul în care Jenny pare destul de relaxat pentru a interveni.În cazul în care miezul nu pare să apară, ajutorul poate fi oferit prin atingerea cu ajutorul a bine dezinfectat brațul. Aceasta pentru a vă asigura că copitele și capul frontal sunt îndreptate în direcția corectă - adică spre exterior! Imbracamintea trebuie tăiată pentru a preveni zgârierea. Dacă mânzul este blocat cu un singur picior afară, este posibil să aibă nevoie de o împingere ușoară pentru a se asigura că partea anterioară și capul nu sunt îndoite înapoi.

În cele din urmă, atunci când mânjita adorabilă este în afara și mama a rămas pentru câteva momente, mișcarea lor colectivă va sparge cordonul ombilical în mod natural. NU rupeți sau tăiați cablul, ar trebui să rămână intactă atâta timp cât poate.

După mai puțin de o oră, mama va ieși din placentă - pe care poate sau nu poate să o mănânce - și să înceapă lins copilul peste tot.

Mielul se va lupta, desigur, să stea la început și să continue să cadă. Dacă Jenny este o mamă cu experiență, o va face ghida copilul la uger odată ce au reușit să stea, deși șocant. În caz contrar, dacă este confuză cu privire la ceea ce ar trebui să se întâmple, mai mult de o oră, atunci puteți interveni.

Acest moment este de o mare importanță deoarece mânzul are nevoie de laptele matern (altfel cunoscut sub numele de colostru) pentru a lupta împotriva bolilor în stadiile incipiente ale vieții. Acest lapte trebuie luat în termen de două ore după naștere, dacă este posibil.

Dacă v-ați bucurat de acest articol, puteți fi interesat de:

Acest articol este pur informativ. AnimalWised nu are autoritatea de a prescrie nici un tratament veterinar sau de a crea un diagnostic. Vă invităm să vă luați animalul de companie la medicul veterinar dacă suferă de orice condiție sau durere.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
© 2020 ByVaTon.com