ByVaTon.com

Puppy weight diagram

Puii nou-născuți

O diagramă de greutate a catelusului este o modalitate pentru un crescător să înregistreze o greutate la naștere și un proprietar pentru a urmări creșterea catelului. Este un instrument important pentru a asigura că un cățeluș crește puternic și sănătos.

Pentru crescători

Greutatea la nastere a câinelui poate da indicii critice cu privire la starea de sanatate a unui catelus. Prin monitorizarea greutății în primele câteva săptămâni de viață, un crescător responsabil poate fi alertat la problemele de sănătate devreme.

În mod obișnuit, crescătorii înregistrează greutatea la naștere a unui cățeluș pe o diagramă de greutate a căței. Pe măsură ce fiecare catelus este livrat, acesta este curățat, cântărit și greutatea este înregistrată pe o diagramă. Catelul ar trebui să înceapă să câștige greutate până în prima zi după naștere, deși multe pui pot pierde o greutate mică. Potrivit Societății Americane pentru Prevenirea Cruzimii la Animale (ASPCA), un puț ar trebui să câștige între zece și 15 procente din greutatea la naștere în fiecare zi. Cu vârstele de opt până la zece zile, cățelușul ar trebui să-și dubleze greutatea. Puii nou-născuți ar trebui cântăriți o dată sau de două ori pe zi, de preferință în același timp al zilei. Dacă un nou-născut începe să piardă în greutate, el ar trebui să fie luat pentru a vedea un veterinar imediat. Poate că mama are lapte insuficient sau există o afecțiune medicală subiacentă, cum ar fi hipoglicemia (scăderea zahărului din sânge) ..

O diagramă a greutății este un instrument convenabil folosit pentru înregistrarea progresului unui catelus. Acest lucru este deosebit de important la așternuturile mari, unde urmărirea unui catel particular poate fi dificilă.

Pentru proprietari

O diagramă de greutate este un instrument valoros pe care proprietarii de catelus îl pot folosi pentru a monitoriza creșterea noului membru al familiei. Fiecare catel are propriile cerinte nutritionale unice. Este important să se monitorizeze creșterea puilor ca semn de avertizare timpurie pentru boli sau deficiențe nutriționale. În funcție de mărimea și rasa, noii proprietari se pot aștepta la un ritm de creștere în următoarele perioade:

  • Pentru rasele mici, între naștere și vârsta de 11 săptămâni
  • Pentru rasele mijlocii, între naștere și vârsta de 16 săptămâni
  • Pentru rasele mari, între naștere și patru până la cinci luni


În acest timp, catelul ar trebui să câștige o cantitate semnificativă de greutate - în general, cinci uncii pe săptămână pentru un câine de rasă mică și 2,5 lire pentru o rasă mare. Creșterea în greutate poate varia ușor de la o săptămână la alta. Dacă un catel nu reușește să câștige în greutate, ar trebui să vizitați medicul veterinar pentru o evaluare. Viermii, tulburările intestinale și alimentația necorespunzătoare pot să-i împiedice pe micuți să crească.

Cântărirea pentru graficul de greutate al câinelui

Există mai multe tehnici folosite pentru cântărirea unui cățeluș. Mulți crescători și proprietari achiziționează o scară specială pentru cântărirea nou-născuților. Cântarele poștale pot fi, de asemenea, folosite pentru a cântări copiii. Acoperiți zona în care cățelușul va sta cu un prosop sau altă cârpă pentru a menține micul călduț. Asigurați-vă că scădea greutatea prosopului de greutatea catelusului pe scară.

Puteți cântări puii mari pe cântarele umane. Se cântărește, apoi țineți catelul și cântăriți din nou. Reduceți greutatea inițială de la greutatea totală la cățeluș. Diferența este greutatea micului.

Puteți să creați propria diagramă cu hârtie grafică sau pe o foaie de calcul a calculatorului. Înregistrați greutatea catelului la naștere, dacă este disponibil. De fiecare dată când se ia o greutate nouă, înregistrați data și suma. Veți putea vedea dintr-o privire dacă micuțul dvs. câștigă, pierde sau rămâne la fel.

Monitorizarea greutății unui catel este un instrument de diagnostic important pentru ameliorator sau proprietar. Păstrați înregistrări bune și veți putea vedea o problemă înainte de a deveni periculoasă pentru viață.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
© 2020 ByVaTon.com