ByVaTon.com

Cum de a ajuta pisica mea sa nasca

Cum de a ajuta pisica mea sa nasca

Animalul dvs. de companie este gravidă și în toate aceste săptămâni le-ați dat toată atenția și grijă pe care le merită și, pe măsură ce abordările de livrare doriți stai pe aproape în cazul în care lucrurile se complică. În principiu, majoritatea pisicilor pot da naștere fără dificultate, dar este important să știm când lucrurile merg bine și când animalul are nevoie de atenția noastră, așa că în OneHowTo.com vă oferim câteva sfaturi pentru a ști cum să vă ajutați pisica să dea naștere.

1

Detectarea când pisica ta este pe punctul de a da naștere este mai ușoară dacă observați comportamentul lor: animalul va avea o pierderea poftei de mâncare, să ia un comportament ciudat care poate fi evaziv și va linge de asemenea vulva de multe ori. Având în vedere aceste semnale, timpul este foarte apropiat, așa că trebuie să fiți atenți.

2

Cea mai comună acțiune este aceea că, cu câteva zile înainte de livrare, pregătiți o cutie cu pânză de bumbac pentru pisica și pisoii noștri pentru a fi calzi și confortabili. Dar, din anumite motive, animalul a decis să o facă pe podea nu ar trebui să te miști locul ei, în loc să arătați niște prosoape curate în jurul ei, astfel încât pisoii să se încălzească atunci când ies.

Rețineți că pisicile preferă locurile întunecate pentru a da naștere, fă-i un pat de livrare retras și întunecat, opriți luminile dacă puteți, astfel încât ea se simte mai confortabilă dând naștere.

Sursa: en.wikipedia.org
3

Odată ce toate pisicile se află afară, puteți muta întreaga familie în cutie. Rețineți că pentru a realiza acest pas ar trebui să aveți o relație foarte bună cu pisica, deoarece instinctul ei o va conduce să îi protejeze pe tineri și lucrurile ar putea deveni oarecum violente. Dacă ea are încredere în tine, ea va ști că nu îi vei răni.

4

Fiecare pisoi se naște într-o pungă separată pe care pisica o va curăța și apoi va tăia cordonul ombilical. În cazul în care pisica ta nu curăță sacul trebuie să faceți asta singuri. Cu un prosop curat și moale, luați animalul mic și începeți să-l curățați, mai ales în gură și nas, apoi frecati torsul pentru al ajuta să respire.

5

Dacă animalul dvs. nu reușește să taie cordon ombilical va trebui, de asemenea, să interveniți. În principiu, nu fiți nervoși, luați o bucată de șir, treceți-i prin niște alcool și legați cablul la 2 cms de corpul pisicii. Apoi lăsați încă 2 cm și folosind foarfece, de asemenea dezinfectate anterior cu alcool, tăiați cordonul. Este un proces rapid care necesită doar un pic de concentrare și rămâne calm.

6


Cu fiecare pisicut, pisica ta va elimina una placenta că va mânca apoi. Este important să se acorde atenție și să se asigure că animalul scoate toate placentele, dacă rămân înăuntru după o zi, va trebui să vă luați rapid animalul de companie la veterinar.

7

Odată ce pisica a terminat de naștere, pisoii vor începe să alăpteze. Dacă este lăsat un mic, trebuie să îl apropii de țipă și să aștepți să se prindă, este foarte important ca toate animalele să fie hrănite în mod corespunzător și să supraviețuiască.

8

Nu vă alarmați, timpul scurs între nașterea unuia pisoi la altul poate varia de la minute la ore, deci înainte de a vă faceți griji ar trebui să aveți puțină răbdare și să acționeze numai atunci când observați că după patru ore de muncă, un pisoi rămâne în interior. În acest caz, ar trebui să luați pisica la veterinar.

9

Dacă observați că pisica dvs. este în curs de contracții, dar nu reușește să dea naștere după câteva ore, ar trebui să mergeți imediat veterinarul. Același lucru este valabil dacă observați că un pisic este blocat în canalul de naștere.

Acest articol este doar informativ, unHOWTO nu are autoritatea de a prescrie nici un tratament veterinar sau de a crea un diagnostic. Vă invităm să vă luați animalul de companie la un medic veterinar dacă are orice tip de afecțiune sau durere.

Dacă doriți să citiți articole similare la Cum de a ajuta pisica mea sa nasca, vă recomandăm să navigați în jurul nostru Animale de companie categorie.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
© 2020 ByVaTon.com