ByVaTon.com

Sanatatea câinilor: complicații frecvente la câini după naștere

Adrienne este un fost asistent de spital veterinar, formator de câini certificat, consultant de comportament și autor al "Brain Training for Dogs".

În acest articol, veți găsi ...

  1. informații despre prima vizită postpartum la medicul veterinar,
  2. lucrurile și comportamentele normale pe care le veți observa după ce câinele dvs. dă naștere și
  3. semnele anormale de infecție sau de primejdie pe care trebuie să le apelați.

Trebuie să luați câinele și catelusii la veterinar?

Dacă un câine dă naștere fără echivoc, majoritatea proprietarilor de câini cred că cel mai rău lucru sa încheiat. Dar, uneori, chiar dacă mama se îngrijește și puii arată sănătoși, nu s-au terminat toate necazurile. Există câteva lucruri care ar putea merge prost după ce un câine-mamă dă naștere unei puști de pui.

Un medic veterinar vizitează 24 de ore după zbor nu este doar de a determina sexul cățelușelor sau a unor specialiști fătători, este o vizită foarte importantă care ajută la excluderea unor complicații care pot pune viața în pericol și determină dacă puii sunt sănătoși.

Ce se întâmplă în timpul acestui examen de wellness? Mai jos, vom examina acest lucru în detaliu și vom evalua, de asemenea, unele tulburări care ar putea afecta câinele mame în timp ce ea continuă să alăpteze și să aibă grijă de puilor.

Ce se întâmplă în timpul unui examen de sănătate pentru mama câinilor?

O examinare post-partum în termen de 24 de ore de whelping este foarte importantă pentru sănătatea așternutului și a mamei noi. Un nou câine-mamă poate păstra una sau mai multe placente, cantități mari de sânge și lichid, sau chiar cățeluși în uter. Dacă nu este expulzat imediat, câinele-mamă este expus riscului unor infecții grave care pun viața în pericol. Pentru a preveni acest lucru, medicii veterinari vor palpa abdomenul câinelui mamei și pot recomanda o injecție de oxitocină, care va provoca contracții uterine pentru ai ajuta să elimine orice material reținut și, de asemenea, să îi lase laptele. (Citit Semne ale placentei reținute la câinii mamei pentru informații suplimentare.)

Câinele și cățelușii mame sunt, de asemenea, evaluați, iar sexul căței este determinat și înregistrat în grafic. Medicul veterinar va oferi probabil sfaturi pentru momentul în care să se descurce și să se vaccineze puii. Alte subiecte importante precum dieta și îngrijirea generală pot fi abordate.

Ce este normal pentru un câine după naștere?

Există mai multe lucruri care ar putea merge prost după naștere, dar ceea ce este normal și anormal? Vom analiza câteva dintre comportamentele normale. Din moment ce proprietarii cunosc cel mai bine câinii, dacă ceva nu pare normal și cauzează îngrijorare, este bine să mergeți la veterinar.

  • Diaree ușoară

Potrivit lui Beth J. Finder (ameliorator, expozant și autor al Creșterea unui deșeu), ingestia placentei poate provoca diareea mamei noi. Stresul poate fi, de asemenea, un factor care contribuie. Cu toate acestea, scaunele moi ar trebui să dispară după câteva zile. Aproximativ una până la două lingurițe de dovleac curat simplu (nu amestecul de plăcintă) poate ajuta la întărirea scaunelor.

  • Pierderea poftei de mâncare


De asemenea, este normal ca câinele să refuze mâncarea după naștere. Exhausți, cu multe pui pe care să le tindă, mănâncarea poate fi ultimul lucru din mintea mamei. Într-un articol pentru Petplace, veterinarul Dawn Ruben explică faptul că mama ar trebui să reia mânca 24 de ore după nașterea ultimului puilor. Apa dulce trebuie să fie disponibilă în orice moment.

  • Gâfâind

A da naștere poate fi foarte obositoare și mama poate fi epuizată. Adăugați căldura generată de a avea toate puștile în jurul ei și aveți rețeta perfectă pentru un câine cald, obosit. Se pot contribui și păturile de încălzire, tampoanele și apele de apă caldă.

  • descărcare

După naștere, se așteaptă ca câinele-mamă să aibă o descărcare verde maro / negru / întuneric cunoscut sub numele de "lochia" pentru câteva zile. Potrivit medicului veterinar Bari Spielman, această descărcare de culoare verde închis / negru este o constatare normală la scurt timp după robinet. Potrivit Școlii de Medicină Veterinară a LSU, lochia trebuie să fie verde la scurt timp după ce a căzut și apoi a transformat ruginii aproximativ 48 de ore postpartum. Această deversare nu ar trebui să aibă nici un miros, iar câinele-mamă nu ar trebui să aibă semne de boală. Totuși, citiți semnele de necazuri de mai jos din motive de siguranță!

Gâtlej și tremur? Ar putea fi eclampsie.

Ce este anormal la un câine după naștere?

După cum sa menționat, multe lucruri pot merge prost după naștere, făcând mama foarte bolnavă. Cunoașterea este, în cele din urmă, putere, iar cunoașterea semnelor de necaz este cheia. Mai jos sunt semnele, simptomele si conditiile care pot crea haos in mama si in gunoi.

  • Febra de lapte / Eclampsie / Hipocalcemie

Acestea sunt nume diferite pentru a descrie aceeași stare, una cauzată de o epuizare a calciului manifestată în primele trei săptămâni de alăptare. Acesta este adesea observat la câinii mici cu rase mari. Principalele simptome sunt neliniștea, lipsa de interes pentru pui, un mers rigid, tulburări în picioare, spasme musculare, febră, gâfâi, respirație rapidă și convulsii. Eclampsia poate pune viața în pericol dacă nu este tratată prompt cu calciu (administrat intravenos). Puii vor trebui hrăniți cu un produs de înlocuire a laptelui, cum ar fi Ebsilac.

  • metrită

Aceasta este o inflamație a uterului cauzată de o varietate de motive. În cazul în care instrumentele au fost folosite pentru a ajuta câinele să livreze, s-ar putea să fi provocat o infecție. Dacă există placente sau fetusi reținute, acestea pot provoca sepsis. Simptomele de a căuta sunt febră, deshidratare, letargie, scăderea poftei de mâncare, vărsături, diaree, ritm rapid al inimii, gâfâi și o puruire, fetidă roșiatică până la descărcarea vaginală de culoare brună de ciocolată. Puii pot suferi de ingerarea toxinelor trecute în lapte, deci ar trebui să fie hrănite manual. Antibioticele sunt necesare pentru a trata această afecțiune.

  • Mastită

Aceasta este o infecție a glandelor mamare în care una sau mai multe dintre glande pare fierbinte, roșii și inflamate. Condiția ar putea fi cauzată de cățelușele care zgâri tatetele cu unghiile lor sau că asistența medicală poate provoca durere în mama. Febra, durerea, laptele degajat, mama neglijând puii și puilor care plâng și nu reușesc să prospere pot fi semne. Antibioticele și compresele calde sunt vindecarea. Este posibil ca puiii să aibă nevoie de hrănire manuală dacă există un abces sau o gangrenă.

Avertisment: Dacă câinele dvs. a dat naștere și prezintă semne de boală, mergeți imediat la medicul veterinar pentru o examinare și evaluare aprofundată. Prin citirea acestui articol, acceptați întreaga responsabilitate pentru acțiunile dvs. sau lipsa acestora.

Pentru citirea ulterioară

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
© 2020 ByVaTon.com