ByVaTon.com

De ce câinele meu cânta după naștere?

Adrienne este un fost asistent de spital veterinar, formator de câini certificat, consultant de comportament și autor al "Brain Training for Dogs".

Gândește la câine după naștere
Îmbrățișarea la câine după naștere Sursă

Înțelegerea gâfâirii în noii câini de mame

Deci, câinele tâlmuiește după naștere, iar tu ești evident îngrijorat de asta. S-ar putea să vă întrebați dacă camera este prea fierbinte, dacă ea este doar obosită de a da naștere și dacă poate este într-un fel de disconfort. Lucrurile ar fi mult mai ușor dacă câinii ar putea vorbi și vor exprima cum se simt. Aproape ai auzit un nou câine-mama-mamă spune "vezi ... e atât de cald aici, poți să spargi că fereastra este deschisă? sau cel mai important "Cred că încă mai am un catelus înăuntru, te rog să mă dai la veterinar, ceva e în neregulă!" În schimb, proprietarii sunt lăsați adesea cu multe îndoieli și presupuneri. Din fericire, medicii veterinari pot deseori să elimine majoritatea acestor îndoieli, dar de multe ori și ei își zgâri capul și trebuie să efectueze diverse baterii de teste până când își dau seama ce se întâmplă cu adevărat.

Ce cauzează gâtlejul câinelui? La biroul medicului veterinar, obișnuiam să primim o mulțime de telefoane de la proprietarii de câini îngrijorați în ceea ce privește gâfâitul. Toți proprietarii câinilor sunt familiarizați cu acele respirații rapide, însoțite de respirație în gură deschisă, iar limba se lipsește adesea văzută într-o zi fierbinte sau după ce câinele a exercitat. Cu toate acestea, poate părea îngrijorător într-un nou câine-mamă, mai ales dacă camera nu este fierbinte, câinele nu a exercitat într-adevăr și ea doar a stabilit în pen-ul ei care alăptează. Acest lucru poate părea un pic în afara contextului și este un motiv pentru care atât de mulți proprietari de câini sunt preocupați de acest lucru. În paragraful următor, vom discuta posibilele cauze ale cățelului câinelui mamei după ce a căzut.

Cârnătoare de câini

Puppy de câine reutilizabil din plastic Cumpătoare de cutii Cutii de Welping (36
Cumpăra de plastic pentru câini de unică folosință reutilizabilă Cumpătoare de cutii pentru cutii de urs (36 "x 36")
Cumpară acum

Deci, de ce este câinele meu gâfâind după naștere?

Deci, câinele dvs. a dat naștere unor legături drăguțe de bucurie și toate lucrurile seamănă că se procedează în mod normal, altele decât ghicitul evident. Vom trece acum câteva cauze comune și nu atât de frecvente de gâfâială în câinii mame, începând cu cele mai grave cauze, dar, evident, dacă se întâmplă ceva despre obișnuitul nostru cu câinele dvs., ar trebui să vedeți medicul veterinar. Deci, primul pas după ce câinele dvs. a dat naștere este văzând medicul veterinar.

În primul rând, considerați că face parte din reproducerea responsabilă având câine-mamă și puști văzute de un medic veterinar în decurs de 24 de ore. Crescătorii cei mai de seamă din oraș folosesc întotdeauna aceste programări post-whelp cu veterinarii noștri și aceste vizite au fost foarte utile deoarece veteranii au determinat sexul puiilor, au înregistrat greutatea, au căutat semne de defecte congenitale și, uneori, au dat mamei o ingestie de oxitocina care a ajutat-o ​​sa expulzeze orice material reținut din uter. La această vizită veterinară, medicul veterinar poate determina semne de necazuri. Aceasta ar trebui să fie prima dvs. acțiune și cea mai responsabilă.

Eclampsia / febra laptelui

În acest caz, câinii mame sunt rapid epuizați din sângele calciului datorită cerințelor ridicate ale asistenței medicale și aceasta poate fi o condiție care pune viața în pericol. În timp ce această afecțiune se întâmplă cel mai frecvent în jur de 1 până la 3 săptămâni de la naștere, nu este nemaiauzită să apară chiar și în timpul sarcinii, potrivit studiului Pet Education. Nivelul scăzut al calciului poate provoca vărsături, diaree, pierderea poftei de mâncare, tremurături, un mers rigid, neliniște, creșterea aportului de apă, febră și gâtlej. Luați în considerare că unii câini pot fi stoici și vor mai mânca și vor îngriji ca instinct, spunându-le să aibă grijă de puilor. Este inutil în acest moment să încercați remedii acasă care alimentează suplimentele de calciu - câinele are nevoie de atenție veterinară promptă și administrarea de gluconat de calciu intravenos.

Puii / placentele reținute

În cazul în care câinele dvs. este gâfâind și apare în disconfort, ar putea fi ea a avut placentele reținute sau cățeluși. De aceea este atât de important să-ți vezi veteranul după noii mămici. Veterinarul poate da o fotografie de "curățare" a oxtocinei care îi va ajuta să contracteze uterul și va expulza orice material reținut. Pentru a afla mai multe despre simptomele placentelor reținute citiți articolul Semnele placentelor reținute la câini

Contracțiile uteruluiAm vorbit despre modul în care ar putea fi necesară împușcarea cu oxitocină pentru a stimula uterul unui câine să se contracteze, astfel încât orice material reținut să poată fi expulzat în siguranță. Acest lucru este adesea necesar atunci când mama are placente sau chiar catelusi moarte în ea. Soluția de oxitocină curată, pe care o oferă medicul veterinar, este versiunea sintetică a oxitocinei. Într-un cadru natural, îngrijirea puiilor provoacă secreția de oxitocină naturală din glanda pituitară a câinelui mamei. Acest oxitocin cauzeaza contractii usoare in doua zone specifice: in uter, astfel incat sa se poata intoarce la dimensiunea normala anterioara (involutie) in timp ce elimina orice tesuturi ulterioare, sange si cheaguri de sange, iar in glandele de lapte astfel laptele poate fi eliberat. În acest caz, gâfâitul este normal în timpul alăptării, în timp ce uterul se contractează, explică medicul veterinar Jon Rappaport într-un articol pentru Pet Place. Cu toate acestea, doriți să vă asigurați că temperatura rectală este normală, că mănâncă bine, iar mișcările intestinale, urina și secreția vaginală arată normal.

Simtindu-se fierbinte

Atunci cand cainii gemesc, adesea incearca sa se raceasca, fie pentru ca temperatura exterioara este ridicata, fie cainele este cald intern. Câinele de câine poate să se simtă fierbinte, deoarece toți puii ăștia sunt aglomerați de ea pentru a îngriji. Are ghinionul numai atunci când se îngrijește? Încercați să aflați dacă există o explicație rezonabilă pentru ca ea să cadă. Este camera fierbinte? Există prea multe pături? La ce setare este încălzirea dacă folosiți o formă de căldură? Folosești un tampon de încălzire sau sticle calde și ar putea să o facă hot? Dacă da, este posibil să fie nevoie să găsiți un compromis, astfel încât să puteți răcori câinele mama în jos, păstrând în același timp puii calzi. Amintiți-vă că puii nu sunt în măsură să mențină temperatura lor corporală caldă pentru o săptămână sau două după naștere, astfel că au nevoie de mama lor pentru a le menține cald. Picurarea picioarelor cainelui mamei in apa rece timp de cateva minute poate ajuta la eliberarea, sugereaza medicul veterinar

Dacă nu puteți găsi o explicație rezonabilă pentru ca câinele să se simtă fierbinte, este înțelept să-i atingeți temperatura rectală (ceea ce ar trebui să faceți cu adevărat oricum, deoarece este greu de spus dacă camera este prea fierbinte sau dacă câinele este fierbinte din cauza febrei ). Luați în considerare faptul că în conformitate cu Vet Info, temperatura normală pentru câinele care a dat recent naștere este de aproximativ 101,5 grade cu o variație de un grad. Raportați veterinarului dvs. imediat dacă obțineți o lectură anormală.

Durere / stres / Oboseala

A da naștere nu este o plimbare în parc și este normal ca câinele să se simtă obosit și stresat. Mâncarea, îngrijirea sau eliminarea în primele ore după naștere poate fi ultimul gând în mintea ei, deoarece ea are grijă de puii ei. Ar putea dura câteva ore pentru ca ea să se liniștească și gâfâirile se pot datora simțirii obosite și stresate. Evitați vizitatorii să vină pentru a vedea puii în acest timp, deoarece acest lucru poate provoca stres inutil. De asemenea, întrebați-vă dacă s-ar putea să se întâmple prea multe pe zona de coacere. Mamele noi protejează puilor în primele zile și pot fi ușor stresate de zgomote excesive și de intruziuni.

În unele cazuri, unghiile cățelușului pot provoca dureri și gâfâirile pot fi un semn de durere. Este o practică bună să verificați din când în când mamelonul câinelui mamei pentru semne de mastită de câine, cum ar fi roșu, dureros și greu la nivelul mamelonelor. Alte cauze ale durerii post-whelping sunt nașterile dificile, infecțiile și durerile postoperatorii dacă câinele a suferit o intervenție chirurgicală.

Deci, dacă câinele meu gâfâie după naștere, când este timpul să-l văd pe veterinar? După cum sa menționat, toți noii câini-mamici ar trebui să vadă medicul veterinar în 24-48 de ore de la coapse, indiferent dacă nu se bântuie. Acest lucru va ajuta la prevenirea complicațiilor și le poate lăsa în mugură. În timp ce gâfâirile pot fi normale în primele ore sau zile după zor, dacă continuă și nu există explicații rezonabile și dacă apar alte simptome, este bine să se joace în siguranță și să se consulte cu medicul veterinar. După cum se vede, există mai multe cauze dincolo de stres și oboseală, care ar putea duce la apariția unui câine care pasionează după naștere.

Declinul de responsabilitate: acest articol nu trebuie folosit ca înlocuitor pentru sfaturile veterinare profesionale. În cazul în care câinele dvs. gâfâie după naștere, consultați medicul veterinar. Prin citirea acestui articol, acceptați această clauză de declinare a responsabilității.

Alexadry © Toate drepturile rezervate. Nu copia.

Un caz de gâfâi de câine cu eclampsie

Pentru citirea ulterioară

 • Cum să uscați laptele unui câine?
  Cum să uscați laptele de câine al unei mame? După ce alăptează de ceva timp, vine momentul când catelusii sunt înțărcați și doriți să uscați alimentarea cu lapte al câinelui mamei. Cum procedez?
 • Dog Health: Complicații comune la câini după Givin ...
  Aflați despre ceea ce este normal sau anormal la câine după naștere. Simptomele problemelor la câinele dvs. după naștere.
 • Sarcina la câine: complicații după naștere
  Ce complicații și probleme după naștere sunt așteptate la câinele mamei? Aflați semne ale unor comportamente anormale și normale și unele dintre cele mai frecvente condiții care necesită intervenția imediată a medicului veterinar.
 • Dog Whelping: Etapele muncii câinilor
  Aflați simptomele muncii iminente la câinele dumneavoastră gravidă și semnele potențiale de probleme. Un ghid cuprinzător privind diferitele etape ale muncii câinilor.
Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
© 2020 ByVaTon.com