ByVaTon.com

4 Cele mai frecvente dificultăți la nașterea pisicilor - descoperiți cum să le preveniți!

4 cele mai frecvente dificultăți de naștere pe pisică - descoperă cum să le împiedice!

Livrarea unei pisici este un moment de bucurie și emoție, pentru că în curând câteva animale jucăușă vor veni în lume și probabil vor deveni animale de companie mari, întotdeauna considerând că a fost căutată forța de muncă, și nu din cauza unui accident. Pentru a evita nașteri nedorite, ar trebui sterilizează pisica ta.

În orice caz, deși mama pisică poate fi gata să dea naștere, în timp ce nașterile la aceste animale nu sunt, de obicei, problematice, există unele dificultăți comune de naștere pisică care pot apărea, cum ar fi cele revizuite în acest articol AnimalWised.

Reproducerea pisicilor

Pisicile de sex masculin, la care ajung la maturitate sexuală la aproximativ șase luni de viață, sunt animale poștale sezoniere, și anume au mai multe încălziri care durează mai puțin de o săptămână, care se repetă la fiecare 2-3 săptămâni. În general, aceste încălziri se întâlnesc în primăvară, deși depind de condițiile din viața animalului, deoarece cei care trăiesc într-un apartament au o temperatură mai constantă și condiții de lumină, ceea ce face mai complicat corpul pisicii să recunoască schimbarea sezon.

Gestația durează de obicei 65 de zile, deși așa cum se spune în mod obișnuit, biologia nu este o știință exactă, de aceea acest timp poate varia ușor în unele cazuri.

Sfaturi înainte de livrarea pisicii

Dacă crezi că pisica ta va da naștere la pisoii ei, te rog vizitați un veterinar pentru cateva motive.

  • În primul rând, pentru a vă asigura că pisica este într-adevăr însărcinată și nu suferă de a fantezie. Acest lucru poate fi verificat cu ajutorul unui ultrasunete, care este o metodă rapidă, simplă, fără efecte secundare, deși, în funcție de natura animalului, poate fi oarecum complicată.
  • În al doilea rând, să efectueze un examen fizic asupra mamei și a viitorului verificați dacă se află în condiții de sănătate bune și pot da naștere fără probleme.
  • În al treilea rând, este interesant să știți cât de multe pisoi va avea și dacă sunt în viață. Un ultrasunete este de mare ajutor în aceste cazuri.

Dacă nu știți exact când pisica dvs. rămâne însărcinată pentru a calcula data nașterii, folosind ultrasunetele, efectuând unele măsurători, medicul veterinar poate prezice destul de dur data la care va naște.

În plus față de dată, există și alte semnează că munca este aproape care pot fi detectate prin examinarea comportamentului animalului. De exemplu, pe măsură ce se apropie data, pisica poate să arate mai multă afecțiune, să mănânce în mod constant sau să găsească un loc retras pentru a face un cuib. Un alt semn foarte specific este coborârea temperaturii: temperatura rectală, care se obține prin introducerea unui termometru în anus, pisica este redusă la cel puțin un grad când se apropie nașterea. Deoarece temperatura fiecărui animal poate varia ușor, este recomandat să luați în mod regulat cu câteva zile înainte să știți ce este temperatura obișnuită a pisicii.

Expulzarea mucoasă, care este detectată ca o descărcare de culoare albă sau gălbuie care iese din vulvă, este un semn că munca este iminentă. Pe de altă parte, este pozitiv să aveți un telefon veterinar de urgență în mână dacă aveți nevoie de serviciile lor pentru livrare, în cazul în care ceva nu merge bine.

Pisica mea nu poate naște, de ce?Când o pisică are probleme la naștere sau un pui este blocat în canalul de naștere, se datorează uneori uneia dintre următoarele probleme care pot apărea în timpul livrării unei pisici, care trebuie rezolvate cu ajutorul unui medic veterinar.

Pisoi morți

Pentru a putea declanșa forța de muncă, pisoii trebuie să fie în viață. Dacă nu se întâmplă acest lucru, nașterea nu are loc și este necesar să se recurgă la medicamente și, dacă acestea nu funcționează (ceea ce este destul de probabil), pisica va avea nevoie de o secțiune c. Acest lucru ar trebui, evident, să fie efectuat de către un medic veterinar, deci luați-vă pisica la cea mai apropiată clinică.

distocie

Complicațiile care fac complicații care fac munca mai dificilă decât de obicei sunt cunoscute ca distocie. La pisicile care dețin mai mulți descendenți de dimensiuni mici, acestea sunt mai puțin frecvente în cazul altor animale care dau naștere unei singure persoane mai mari, cum ar fi vacile sau oile. Cu toate acestea, distocia poate să apară, astfel încât, dacă după detectarea semnelor că urmează să se producă travaliu, a trecut o perioadă lungă de timp, fără ca pisica să dă naștere oricărui pui, va trebui să vizităm un medic veterinar care încercați să re-plasați pisoii și, dacă nu este posibil, el sau ea va efectua o secțiune c. Nu se recomandă administrarea oxitocinei, un hormon care promovează expulzarea conținutului uterului la pisică, fără a fi sigur că poziția pisicilor este corectă. Dacă nu, uterul va contracta încercarea de a expulza pisoii și, dacă acest lucru nu este posibil pentru că unul este blocat, organul se poate rupe în afară din cauza puterii aplicate. Administrarea nediscriminatorie a oxitocinei este ceva pe care unii crescători îl folosesc și este o greșeală foarte gravă care poate duce la consecințe foarte grave pentru mamă.

Pierderea forței în uter

La o naștere foarte lungă, care este foarte greu la inceput atunci cand mama incearca sa nasca primele pisoi sau livrari cu multi pisoi, uterul poate incepe sa-si piarda puterea pe masura ce procesul trece. Acolo ar putea fi recomandabil să se administreze oxitocină, ci după asigurarea că acestea sunt plasate într-o formă care poate fi ușor de ieșire. Dacă acest lucru nu funcționează, secțiunea c este soluția finală.

Nu expulzând rămășițele placentei

Alte probleme care pot apărea sunt că, după naștere, anumite pisoi morți sau ramasite ale placentei în interiorul pisicii. Prin urmare, dacă descoperiți că, după naștere, pisica dvs. are probleme de a se recupera din ea și prezintă semne de slăbiciune, febră sau alte simptome de boală, vă sfătuim să mergeți la un veterinar pentru a exclude aceste probleme examinare și ultrasunete) sau să le acordați tratament, în funcție de cazul pisicii dumneavoastră.

Cum să știu dacă pisica mea a dat naștere tuturor puiilor ei

În general, între pisoi și pisoi, intervalul de naștere nu este de obicei mai mare de o oră, motiv pentru care, dacă după câteva ore nu apare o altă pisică, este probabil ca nașterea să fie terminată. În plus, la sfârșitul nașterii, mama tinde să stea și să se dedice lingerii și îngrijirii copiilor lor.

Deși în unele cazuri unele pisici pot întrerupe livrarea și continuă în mai multe ore, acestea se deosebesc de o livrare care nu sa încheiat, deoarece, atunci când întrerup livrarea, se vor ridica, vor avea grijă de pisoi, vor bea , etc., în timp ce dacă nașterea unui copil nu sa terminat totuși, mama va minți în același loc. Dacă acesta este cazul de la felina dumneavoastră și bănuiți că are probleme de a da naștere la un pisoi, amintiți-vă că trebuie să mergeți la veterinar cât mai curând posibil pentru a confirma sau a exclude oricare dintre problemele de mai sus la livrarea pisicii .

Dacă nașterea survine în mod normal, vă recomandăm să consultați articolul nostru cum să hrăniți un pui nou-născut.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
© 2020 ByVaTon.com