ByVaTon.com

Cum de a ajuta câinele să dea naștere

Adrienne este un fost asistent de spital veterinar, formator de câini certificat, consultant de comportament și autor al "Brain Training for Dogs".

Lucruri pe care le puteți face pentru a vă ajuta și semne de complicații

Au trecut șaizeci și trei de zile de când câinele a fost crescut și crezi că a venit ziua cea mare. Barajul dvs. a raportat scăderea tipică a temperaturii rectale de 99,0 sau mai mică. Ea și-a pierdut, de asemenea, pofta de mâncare, pare a fi neliniștită și a început comportamentul cuibărit - căutând de fapt un loc bun pentru a da naștere. Vă reamintiți-i cu amabilitate cutia de pâine frumoasă pe care ați creat-o cu atâta atenție pentru confortul și confortul copiilor ei.

Cele mai multe nașteri din fericire sunt fără echivoc. Natura își ia cursul, iar barajul și cățelușele tale vor fi în regulă. De multe ori nu este necesară intervenția umană, totuși, rămânerea pe lângă barajul dvs. va fi de ajutor. Dacă vă aflați în apropiere, veți fi disponibilă acolo pentru ao ajuta dacă are nevoie de ajutor și veți putea recunoaște cu promptitudine semne că ceva nu merge bine. Amintiți-vă, de asemenea, să păstrați numărul medicului veterinar la îndemână, dacă aveți nevoie să puneți întrebări sau să vă avertizați medicul veterinar că aduceți cainele dvs. ca o urgență.

Semnele unei livrări normale

Barajul va avea contracții involuntare care pot dura între 6 și 12 ore. Aceste contracții pot determina câinele dvs. să pară agitat, dar acesta este un proces normal. Mai târziu, contracțiile vor fi mai puternice, câinele dvs. va apărea anxios și poate chiar gâfâi și vomă. Ea poate, de asemenea, linge în mod repetat vulva ei. Dar nimic îngrijorător, acest lucru este încă considerat normal.

Barajul poate începe apoi să se tensioneze sau se poate lăsa împingând. În scurt timp, puteți vedea o pungă care să iasă din vagin. Acesta este sacul de apă, în unele cazuri acest sac se rupe înainte ca catelul să se fi născut. Când se întâmplă acest lucru, se va secreta un fluid tipic de culoare paie.

După ce punga de apă se rupe, catelul ar trebui să urmeze. Cele mai multe pui sunt nascuti intr-o pozitie de scufundari. Un lichid verde închis poate fi trecut după ce catelul iese din canalul de naștere.

Mama în acest moment va avea grijă de curățare, va îndepărta membranele fetale și secrețiile din nas și catelul catelului, permițând puilor să respire liber.

În cele din urmă, cordonul ombilical este mușcat.Barajul poate expulza acum placenta. Acest lucru are loc dupa ce fiecare catelus se naste. Unele baraje pot ingera placenta. Acesta este un vechi instinct pentru a elimina orice dovezi de naștere care ar putea atrage prădători.

Următorul catelus ar trebui să apară de obicei de la 15 minute la 2 ore mai târziu. Ar trebui să vedeți primele semne de reluare a eforturilor în termen de 5-30 minute după catelul precedent.

Odată făcut, barajul poate prezenta o scurgere verde sângeroasă sau verde pentru primele zile după naștere.

Lucruri pe care le puteți face pentru a asista:

 • Puteți dezinfecta cordonul ombilical cu iod, ceea ce va preveni infecția. În cazul în care cordonul ombilical este în continuare sângerând, poate doriți să îl strângeți sau să-l legați cu firul pentru a opri sângerarea.
 • Puteți ajuta să scoateți sacul amniotic din jurul unui cățeluș, dacă barajul dvs. va fi încă ocupat cu alt pui. Pur și simplu rupe sacul deschis și îndepărtați. Faceți acest lucru în 30 de secunde după naștere. Acest lucru va permite catelului să respire.
 • Puteți ajuta înlăturarea secrețiilor din nas și gură cu un tampon de bumbac sau cu un dispozitiv special de aspirație sau puteți întoarce catelul cu capul în jos sprijinind capul și permițând secrețiilor să renunțe cu gravitate.
 • Aveți posibilitatea să frecați pupa la scurt timp după naștere cu un prosop moale după ce secrețiile sunt curățate. Asta mimează linsul mamei.
 • Poate doriți să îndepărtați unele dintre placente dacă barajul dumneavoastră înghite prea multe. În exces acestea pot provoca diaree.
 • Poate doriți să numărați placentele după terminarea procesului de naștere. Ar trebui să fie unul pentru fiecare puț. Dacă ți-e dor și știi că barajul nu a mâncat, ai nevoie de veterinar pentru a da o injecție de oxitocină care să o ajute să o expulzeze.
 • Poate doriți să așezați puii în timp ce barajul dă naștere într-o cutie caldă și caldă, astfel încât să rămână calzi, iar barajul evită să se așeze accidental asupra lor, pe măsură ce ea continuă să nască.
 • Puteți pune puii în apropierea mameloanelor pentru a începe hrănirea în intervalul dintre nașteri.
 • Puteți lubrifia canalul de naștere cu K-Y jeleu dacă ar părea că are dificultăți în a livra un cățeluș. Puiul poate fi blocat în canalul de naștere.
 • Puteți ajuta la livrarea catelului prin prinderea ușoară a pielii catelului în spatele gâtului cu o cârpă. De asemenea, puteți roti pupa într-un fel și apoi celălalt pentru a ajuta catelul să fie expulzat.

Semne ale unei livrări anormale

Există diverse semne care pot indica probleme. Blocajul fizic are loc când un catelus este prea mare sau este poziționat incorect, cum ar fi cel mai întâi. O mama poate avea, de asemenea, un canal de nastere ingust, o tumora sau un pelvis fracturat care face livrarea dificila.

Apelați-vă veterinarul dacă câinele dvs. este:

 • Trăind în mod activ timp de 30-60 de minute fără un cățeluș poate indica acest tip de problemă. Este posibil ca un veterinar să fie necesar pentru a corecta poziția sau pentru a efectua o secțiune C. "
 • Refuzând să producă cățeluși în decurs de o oră, totuși știți că are mai multă inimă sugerând inerția uterină.
 • Expulzând o descărcare vaginală purulentă sau sângeroasă sugerând o hemoragie sau ruptură uterină
 • Expulzând un fluid verde închis ÎNAINTE de nașterea primului catelus, sugerând separarea prematură a placentei
 • Expunând slăbiciune musculară, tremor, spasme, rigiditate musculară sau convulsii care sugerează eclampsie
 • Expunând semne de șoc, gingii palide, dureri abdominale severe, scaderea temperaturii sugerând torsiune uterină

Cele mai multe nașteri merg destul de bine. De multe ori, un proprietar preocupat de câinele lor care are câine pentru prima dată, se va trezi dimineața doar pentru a găsi mama cu puii ei nou-născuți în cutia de pisică care face bine. De obicei, este mai bine să nu intervină, pentru a permite cățelușelor și mamei să se unească împreună. Cu toate acestea, în cazul în care mama pare să se lupte, un mic ajutor nu va face rău.

Fiind pregătit și știind ce sugerează probleme, este aproape ca și cum ai merge la jumătatea drumului, restul este lăsat în barajul tău și miracolul nașterii oferit de natură.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
© 2020 ByVaTon.com