ByVaTon.com

Cum să-mi ajuți câinele să aibă grijă de puii ei

Cum să ajuți îngrijirea câinelui pentru puii ei

Sosirea catelusilor este de obicei un moment emotional pentru proprietarii de animale de companie, insa este normal sa fii sigur îndoieli și preocupări după ce a văzut câinele atât de slab după naștere și trebuind să tindă la toate micuții.

Ca rezultat, unii oameni se întreabă cum să-mi ajuți câinele de îngrijire pentru puii ei. Astăzi la oneHOWTO vă vom oferi câteva sfaturi bune, astfel încât să puteți împrumuta cel mai bun prieten al dvs. și să facilitați procesul.

1

În primul rând, trebuie să știți că este normal ca mamele noi să se simtă prudente și suspicioase atunci când cineva încearcă să se apropie de puii lor. Instinctul câinelui dvs. este de a le proteja, deci ar trebui să încercați respecta spațiul ei.

În primele săptămâni de viață ale puiilor, ei vor putea vedea foarte puțin și astfel vor căuta practic orbește un loc cald de odihnă și hrănire, de obicei în zona mamelor mamelor. O modalitate bună de a împiedica puii să se îndepărteze de zona respectivă și să sufere un accident este să închidă spațiul astfel încât să rămână în zona cea mai apropiată de mama lor.

2

În primele zile este foarte important pentru puii de a lua laptele matern, deoarece conține toate substanțele nutritive necesare pentru a le menține sănătoase - când câinele dvs. de sex feminin a dat naștere unei așternuturi mari, uneori nu reușește să aibă lapte suficient pentru toată lumea. În acest caz le puteți hrăni alimente pentru copii pentru câini din a 12-a zi după naștere. Consultați-vă medicul veterinar despre cel mai bun amestec pentru a face acest lucru.

3

Hrănirea consumă o cantitate imensă de calorii pentru mamă și ar trebui să fie hrănită mai bine ca niciodată cu o hrană specială care conține o cantitate mare de proteine. Nu controlați porțiunile, dă-i toată mâncarea pe care o dorește deoarece va avea mai multă energie și va produce lapte mai bun.

4


Este obișnuit să-i vezi pe mama care linge căței cu putere și energie în primele săptămâni din viața lor, mai ales în zona genitală și anală pentru a stimula sfincterii. Dacă se oprește să facă acest lucru foarte devreme, va trebui să o luați o minge de bumbac cu apă caldă și treceți-l peste această zonă pentru a ajuta catelusii să-și golească intestinul.

5

Trebuie să îndepliniți fiecare sarcină la trei ore după ce puii își iau laptele și până când vor învăța cum să îndeplinească singure aceste funcții - acest lucru se va întâmpla după câteva săptămâni.

6

Mereu păstrați puilor lângă mama lor până când devin mai independenți. Dacă observați că câinele dvs. este apatic, descurajat și are puțină apetit, consultați-vă medicul veterinar.

Dacă doriți să găsiți cățelușele o casă nouă, amintiți-vă că ei nu pot fi separați de mama lor până la vârsta de cel puțin trei luni. Dacă aveți nevoie de mai multe sfaturi, aruncați o privire la articolul nostru cum să aibă grijă de un câine nou-născut.

Acest articol este doar informativ, unHOWTO nu are autoritatea de a prescrie nici un tratament veterinar sau de a crea un diagnostic. Vă invităm să vă luați animalul de companie la un medic veterinar dacă are orice tip de afecțiune sau durere.

Dacă doriți să citiți articole similare la Cum să ajuți îngrijirea câinelui pentru puii ei, vă recomandăm să navigați în jurul nostru Animale de companie categorie.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
© 2020 ByVaTon.com