ByVaTon.com

Ce să vă hrăniți pisica după naștere

Ce să-ți hrănești pisica după naștere

Daca ai o pisica care tocmai a nascut la niște pisoi drăguți, trebuie să fiți foarte atenți pentru a vă asigura că primește o hrană suficientă, modificându-și oarecum dieta. În timpul sarcinii, veți fi luat deja anumite măsuri de precauție pentru a vă asigura că pisica dvs. este sănătoasă și bine hrănită, pentru a vă asigura că tinerii ei sunt puternici și au multă cantitate de lapte. Pentru a da îngrijire pe care o merită pisica dvs. și pentru a vă asigura că este suficient de puternică să o hrănească pe tânăr, vom găsi la OneHowTo.com indicii despre cum să vă hrăniți pisica după naștere.

1

În timpul ultimelor trei săptămâni de sarcină, pisica dvs. va fi hrănită cu alimente de înaltă calitate, create special pentru o pisică gravă. Această hrană este recomandată pisicii pentru a produce un lapte foarte bogat în substanțele nutritive de care au nevoie pisoii. Imediat după naștere, apetitul unei pisici este afectat și va dori să mănânce aproape nimic. Este foarte normal ca pisicile să nu mănânce mult după naștere. În ciuda acestui lucru, continuă să o încurajezi să mănânce niște mâncare și, în câteva zile, să-și recapete apetitul natural.

În următorul articol OneHowTo vom explica cât timp este sarcina unei pisici astfel încât să puteți avea o idee mai bună despre intervalul de timp.

2

În primele 24 de ore de la naștere, pisica dvs. poate mânca cu greu ceva, dar asigurați-vă că are acces permanent la apă proaspătă și curată. În acest timp, pisica dvs. produce colostru, care este primul aliment pe care îl va alimenta tinerilor și este plin de vitamine, proteine ​​și grăsimi. Este foarte important ca mama să treacă anticorpi la tinerii săi. Acest colostru este de 88% apă, de aceea importanța pisicii având acces constant la apă proaspătă.

3

La hrăniți o pisică după naștere, în timpul alăptării, trebuie să vă hrăniți pisica cu hrană adecvată pentru pisici. Ar trebui hrănit alimente specializate deoarece trebuie să rămână puternică, sănătoasă și trebuie să producă suficientă cantitate de lapte bogat în nutrienți pentru a transmite puii. Ca regulă generală, pisica dvs. trebuie hrănită De 2 sau 3 ori pe zi și ar trebui să aibă mereu apă curată proaspătă în apropiere.Uneori cantitatea de hrană pe care o hrănești cu pisica poate fi mai mare, în funcție de nevoile pisicii tale. Puteți da chiar și o servirea de pui sau ton la fiecare 2 sau 3 zile, pentru a oferi unii nutrienți suplimentari. Ceea ce este mai important este faptul că mănâncă și este sănătos. La cealaltă scală, nu vă suprascrieți pisica, deoarece excesul de greutate poate pune sănătatea în pericol.

4

Cu trecerea timpului, pisica dvs. va începe să producă mai puțin lapte ca puii cresc și necesită mai puțin lapte. Alăptarea este un proces care durează până la maximum 2 luni, după care se produce o epuizare, când puii încep să mănânce alimente solide.

După 4 săptămâni puteți începe hrănirea pisicii alimentele pe care le consumă în mod normal, înainte de sarcină. Dacă a câștigat ceva greutate și este nesănătoasă, merită să cereți medicului veterinar câteva sfaturi despre dieta actuală.

Acest articol este doar informativ, unHOWTO nu are autoritatea de a prescrie nici un tratament veterinar sau de a crea un diagnostic. Vă invităm să vă luați animalul de companie la un medic veterinar dacă are orice tip de afecțiune sau durere.

Dacă doriți să citiți articole similare la Ce să-ți hrănești pisica după naștere, vă recomandăm să navigați în jurul nostru Animale de companie categorie.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
© 2020 ByVaTon.com