ByVaTon.com

Opriți hamsterul de la a-și mânca urmașii

Opriți-vă Hamster-ul de la a-și mânca urmașii

Există puține rozătoare atât de fermecătoare ca hamsterul, deci nu este de mirare că de zeci de ani acest animal mic a fost ales în mod obișnuit ca un animal de companie, mai ales dacă sunt copii acasă.

Hamsterul este un animal de companie excepțional și, deși este necesită îngrijire specifică - ca orice alt animal - vă va aduce multe momente minunate în schimbul unei atenții adecvate. Cu toate acestea, este posibil ca acest lucru să nu fie întotdeauna cazul și s-ar putea să fiți în șoc.

Sigur că ați auzit la un moment dat că mamele de hamster își mănâncă pe tineri. Într-adevăr, acest comportament canibalist - în timp ce nu este exclusiv pentru hamsteri - este comun în acest animal. În acest articol AnimalWised, atunci vom explica cum să vă opriți hamsterul să-și mănânce descendenții.

Canibalismul animalelor

Animalele, cu excepția oamenilor, nu sunt înzestrate cu motive - prin urmare, ele se comporta instinctiv. Comportamentul lor este cea mai clară dovadă a dinamicii naturii, pe care o putem înțelege dacă o ținem în minte.Fenomenul animal canibalism, în special în cazul mamelor și al puilor, a făcut obiectul numeroaselor studii științifice din cauza preocupărilor și disconfortului pe care le produce la om, pentru care canibalismul este profund tabu.

Toate studiile efectuate nu au reușit să stabilească o cauză clară pentru care hamsterii mamei își mănâncă copii, dar ei au reușit să dezvolte teorii diferite care ar explica motivele care conduc la acest comportament.

De ce hamsterul mamei îi mănâncă pe urmașii săi?

Hamsterul mamei nu-și mănâncă întotdeauna tinerii după naștere, deși ar trebui să știți asta acest fenomen este obișnuit. Cercetarea științifică a concluzionat că acest comportament ar putea fi cauzat din mai multe motive:

 • Puii s-au nascut cu o anomalie, iar mama vrea sa se asigure ca doar puii de hamsteri puternici supravietuiesc.
 • Mama vede puii ca fiind mici și slabi și că consideră că nu pot supraviețui.
 • O pisică mare poate fi foarte stresantă pentru mamă, deci poate decide să scape de 2 sau 3 pui pentru a putea îngriji restul.
 • Prezența unui hamster de sex masculin în cușcă poate provoca, de asemenea, stres pentru mamă, ceea ce îi determină să mănânce unele dintre puilor.
 • Dacă un pui este născut departe de cuib, mama nu o va recunoaște ca a ei și o va vedea ca o sursă suplimentară de mâncare.
 • Mama se simte slabă și folosește unul din ei pentru a obține toate substanțele nutritive necesare.

Cum să vă opriți hamsterul să-și mănânce descendenții

Dacă vă împărțiți casa cu un hamster gravidă, trebuie să știți că nu este întotdeauna posibil să se împiedice să mănânce unul dintre tinerii săi după naștere. Cu toate acestea, dacă utilizați măsurile corespunzătoare, după cum este menționat mai jos veți reduce la minimum riscul din care apar:

 • Când puii se naște, scoateți tatăl din cușcă.
 • Mama și puii trebuie să se afle într-un mediu complet liniștit - nu petrece prea mult timp lângă cușcă.
 • Deplasați-vă numai lângă cușcă pentru a vă oferi mâncare.
 • Nu atingeți puii până nu au împlinit cel puțin 14 zile. Dacă încep să miroasă ca tine, mama îi va respinge și îi va mânca.
 • Ar trebui să oferiți mamei proteine ​​suficiente. Puteți să-i dați un ou fiert și să-i presați hrana obișnuită cu ulei de ficat de pește.
 • Mama ar trebui să aibă mereu cantități generoase de hrană disponibile.
Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
© 2020 ByVaTon.com