ByVaTon.com

Este câinele meu pe cale de a naște? Simptomele travaliului

Câinele meu este pe punctul de a da naștere? Simptomele muncii

Atâta timp cât luați o atitudine responsabilă față de mamă și cu cățeluși, să fiți martori la nașterea unei așternuturi la domiciliu este un eveniment uimitor și foarte formator. Cu toate acestea, înainte de naștere va fi esențial ca voi aflați despre sarcină la câini și grija necesară pe care trebuie să o oferiți în această perioadă.

De asemenea, este extrem de important să învățați simptome ale travaliului astfel încât să știți dacă câinele dvs. este pe punctul de a da naștere și de a se pregăti corespunzător. Rămâi cu noi la AnimalWised și ia notă!

Cât timp este sarcina unui câine?

Sarcina unui câine durează aproximativ 9 săptămâni și în timpul celei de-a noua și ultimei săptămâni, livrarea poate să apară în orice moment. Inainte de munca, cu toate acestea, cainele va arata simptome clare care se pregateste sa nasca puii ei.

În timp ce târfa știe instinctiv că corpul ei are toate resursele necesare pentru a se supune livrării fără intervenție, este important ca în această săptămână familia ei umană stați lângă ea să o asiste la muncă în caz de nevoie.

Ea pregătește cuibul și este neliniștită

Veți ști că câinele dvs. este pe punctul de a da naștere, deoarece cu câteva zile înainte de muncă va începe să arate "comportament nestingherit"Ea va căuta un spațiu protejat și confortabil în casă în care să-i dea naștere căței: dacă are propriul pat și este plasat într-o locație bună, ea poate alege ca o locație pentru livrare.

Odată ce forța de muncă este aproape, ea va deveni agitat și neliniștit. Un simptom foarte evident că un câine este pe punctul de a da naștere este că se va întinde, dar totuși va fi inconfortabil, se mișcă și își schimbă poziția în mod constant.

Pierderea poftei de mâncare și a temperaturii corporale

Veți ști că munca câinelui a început atunci când se oprește să mănânce ore întregi și nu arată nici un interes în a lua mâncare. Pierderea poftei de mâncare nu se întâmplă cu toți câinii care urmează să nască, dar cei mai mulți manifestă acest simptom.O altă schimbare importantă a corpului ei este aceea temperatura ei va scădea ușor. În condiții normale, câinii au o temperatură a corpului de aproximativ 38 ° C (100,5 ordm-F), dar aproximativ 12 ore înainte de naștere coboară la 36-37 ° C (96,5 la 98,5 ° C) ordm-F).

Simptomele genitale și uterine

Cele mai evidente simptome ale travaliului la câini se manifestă prin sistemul reproductiv. Înainte de naștere, câinele dvs. va scoate a mucus-like de culoare de culoare galben-alb prin intermediul vulvei sale: acest lucru semnalează evacuarea dopului care protejează intrarea în uter. Odată ce a avut loc această expulzare, primul catel poate lua de la 30 minute până la 12 ore pentru a ajunge: totul depinde de fiecare livrare particulară.

În apropierea nașterii, câinele va linge constant zona ei genitală să-l păstrați curat și să lăsați catelusii o ieșire mai bună, precum și să calmați inflamația și durerea pe care o simte ea.

În cele din urmă, un alt simptom decisiv este contracțiile uterine care permit ieșirea puiilor. Ele sunt ușor de observat: dacă vă țineți atenția pe burta câinelui dvs., veți vedea că există mișcări ritmice. Câinele poate, de asemenea, să exprime semne de durere, care în acest context sunt complet normale.

Rămâi vigilent pentru orice problemă

Există numeroase probleme care pot apărea în timpul muncii câinilor și necesită îngrijiri veterinare urgente: puii pot rămâne blocați în canalul de naștere, mama poate avea dificultăți în a tăia cordonul ombilical sau pot exista daune majore structurii uterului .

Este extrem de important să existe a numărul de telefon de urgență veterinar la mana. Dacă observați orice simptome care pot indica faptul că travaliul nu se produce în condiții normale, nu ezitați să contactați medicul veterinar cu maximă urgență.

Condițiile sanitare slabe după naștere pot duce la mastită sau alte infecții și boli legate de muncă: odată cu nașterea cățelilor, sunați-l pe medicul veterinar pentru sfaturi și un control aprofundat.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
© 2020 ByVaTon.com