ByVaTon.com

Basenji

Câine african

Basenji nu este o rasă tipică de câini. Dacă doriți ca un câine de talie să vă aducă papucii și să se joace prindeți, obțineți un pudel de jucărie. Pe de altă parte, dacă puteți aprecia un câine care va mesteca acele papuci la bucăți, dezumfla mingea și vă va prezenta cu fericire dovezile manoperei sale, atunci ar trebui să vă potriviți cu ideea lui Basenji despre partenerul perfect.

Despre neobișnuitul Basenji

Basenjis sunt considerate una dintre cele mai vechi rase de câini și originea lor poate fi trasată până la înălțimea civilizației egiptene antice. Rasa aproape a dispărut odată cu căderea Egiptului în sine, dar o mică populație a fost păstrată în inima Africii, unde sa dezvoltat într-o rasă de vânătoare cu înaltă calificare.

Primele încercări de a importa rasa în Anglia și America au eșuat în mare măsură din cauza răzbunării, dar în cele din urmă o pereche viabilă de reproducere a fost adusă laolaltă în Boston, iar Basenji a început să câștige un loc de vedere cu publicul american.

Aspectul general

Această rasă este pe partea mică, de obicei situată în jur de șaptesprezece centimetri înălțime și cântărește aproximativ douăzeci și patru de kilograme. Acești câini sunt în spate scurt și ușor mai înalți pe picior, cu cozile ținute strâns în spate. Imaginea de ansamblu este cea a unui câine slab, dar muscular, care se poate mișca cu viteză, grație și agilitate. Capetele se conectează la un bot de lungime medie și urechile sunt ținute erecte. Fruntea este acoperită într-o serie de riduri care pot da acestor câini o gamă largă de expresii.

Haină

Haină tipică este scurtă și netedă și vine într-o varietate de culori și marcaje, inclusiv:

 • Castaniu roșu
 • Negru
 • Tricolor - O combinație de roșu, negru și alb
 • Brindle și alb

Se cere foarte puțină îngrijire.

Personalitate vs. Trainabilitate

Aceștia sunt câini puțin inteligenți, dar cu siguranță au propriile lor agende. Personalitățile lor se spune că sunt mai mult ca pisicile decât câinii, și în timp ce sunt afectuoși față de poporul lor, ei trăiesc să nu slujească nimănui. Devotatii considera aceasta calitate una dintre cele mai puternice atractii ale rasei.

Aici ajungem la inima problemei. Acești câini sunt în mod inerent diferiți de alte rase. Natura lor extrem de independentă le face creaturi fascinante, dar nu foarte supuse.Acești câini sunt candidați săraci pentru instruirea de ascultare și nu sunt ușor de spart. De fapt, ei prezintă aproximativ dublul provocării de a antrena în mod adecvat un Jack Russell Terrier și oricine deține un JRT vă va spune că nu sunt o rasă pentru un proprietar de câine novice.

Toți au spus că există un farmec irezistibil față de acești câini, care le atrage pe iubitorii de câini aventuroși ca niște molii la flacăra proverbială. Proprietarii mândri vor compara de fapt notele cu privire la cantitatea de pagube și distrugere pe care animalele de companie le-au strâns.

Simplul fapt este că Basenji dvs. este mult mai probabil să vă antreneze să vă comportați cu comportamentul său excentric decât să-l antrenați departe de el.

Despre Barking

Rasa este cunoscută în mare măsură pentru faptul că nu latră, sau cel puțin nu în sensul obișnuit. Acest lucru nu înseamnă în nici un caz că rasa este una tăcută, iar majoritatea indivizilor sunt capabili să facă un tip ciudat de yodel, care este unic pentru rasă.

Probleme de sanatate

Acești câini sunt în mod normal destul de sănătoși, dar, ca și în majoritatea raselor, aceștia sunt susceptibili la mai multe probleme de sănătate, printre care:

 • Probleme oculare
 • herniile
 • Probleme tiroidiene
 • Displazia șoldului canin
 • Fanconi, un tip de tulburare a rinichilor
 • Anemie hemolitică

Animatorii responsabili depun toate eforturile pentru a examina câinii afectați din programele lor de creștere și majoritatea oferă o garanție de înlocuire în cazul în care un catel dezvoltă una dintre aceste tulburări mai târziu.

Concluzie

Deci, acum că ați avut o introducere la micul centru de putere care este Basenji, ce credeți? Esti gata sa iei in considerare o rasa de caini complet diferita, sau esti cu adevarat intrigat de caracterul deosebit al lui Basenji? Dacă tot mai găsești că ai vrea să cunoști mai bine rasa, probabil că Basenji e dispus să te ducă.

Linkuri externe

 • Clubul Basenji al Americii
 • Basenji de salvare și de transport
Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
© 2020 ByVaTon.com