ByVaTon.com

10 Rase de câini hipoalergenici pentru familiile alergice

10 rase de câini hipoalergenici pentru familiile alergice

Cand cineva este alergic la caini, nu inseamna exact ca organismul lor produce un raspuns imun din cauza animalului in sine, ci din cauza unor alergeni speciali pe care le produce. alergenii cei mai obișnuiți sunt proteinele găsite în salivă, mătreață și glande sebacee pe dermă și, prin urmare, pe părul lor.

Dacă dumneavoastră sau cineva din familia dvs. sunteți alergic la proteinele din matreata și pielea câinelui dvs., veți fi bucuroși să știți că există rase de câini hipoalergenici. Acest lucru inseamna ca riscul de a face o reactie alergica de la acesti caini este mult mai mic, deoarece acestea produc mai putin matreata si abia scapa de par.

Continuați să citiți acest articol AnimalWise și descoperiți ce sunt cele mai bune 10 rase de câine hipoalergenic pentru familiile alergice. Și nu pierdeți articolul nostru hipoalergenic rase de pisici!

Ce sunt rasele de câine hipoalergenic?

Așa cum menționăm, există câteva rase de câini hipoalergenici care sunt perfecte pentru familiile alergice. Cu toate acestea, trebuie să subliniem că "hipoalergenic" nu înseamnă că nu va provoca deloc o reacție alergică, ci că ele produc mai putine alergeni și astfel o persoană alergică îi va tolera mai bine.

Totuși, fiecare caz de alergii este diferit și nu toate rasele de câine hipoalergenice vor provoca aceeași reacție pentru toată lumea - chiar dacă este mai mică, riscul unei reacții alergice persistă chiar și cu cele zece rase pe care le vom discuta.

Majoritatea câinilor din această listă sunt rase care nu varsă părul, rase fără rasă și rasele care nu produc rătăcire. Dacă alergenul care declanșează reacția dvs. este saliva, trebuie consultați medicul dumneavoastră pentru a afla dacă vă veți putea bucura de păstrarea unui câine ca animal de companie - va depinde de cât de gravă este alergia.

Terrier american fără păr

Primul din clasamentul nostru cu cele mai bune rase de câini hipoalergenici este Terrier american fără păr. Acestea tind să fie un bun meci pentru familiile alergice, deoarece nu au păr și nu produc nici o furie.

Deși Terrierul american fără păr este o rasă relativ rară, ei sunt cu adevărat câini inteligenți, afectuoși și activi care sunt sigur că va fi un plus de bun venit pentru familie. Terrierii americani fără păr sunt de aproximativ 40 cm înălțime și au corpuri sculptate și elegante. Acest câine hipoalergenic este ușor de antrenat și foarte jucăuș, astfel încât veți fi siguri că veți petrece ore lungi și fericite care se vor desfășura cu animalul dvs. de companie.

Yorkshire Terrier

Populara Yorkshire Terrier sau Yorkie este rasa perfecta pentru familiile alergice care locuiesc in apartamente. Acest câine scade aproape orice păr, astfel încât nu vor lăsa alergeni peste tot în casă. Cu toate acestea, va trebui să monitorizați îndeaproape igiena Terrierului Yorkshire le periați în fiecare zi pentru a preveni blocajele și murdăria lor.

Aici puteți afla mai multe despre îngrijirea unui terrier Yorkshire.

Cîini de bichon

"Bichon" nu se referă la o rasă, ci la un grup de rase hipoalergenice acoperite cu mici și curate legate de pudel care include Bichon Fries, Bologna, Coton de Tulear și Malteză câini.

Cainii bichon sunt printre cele mai bune rase pentru familiile alergice, deoarece nu varsă părul în ciuda faptului că stratul lor pufos vă poate duce să vă gândiți. Acestea necesită o îngrijire specifică, cum ar fi periajul zilnic și monitorizarea ochilor și a conductelor lacrimogene, dar sunt inteligenți, atenți și jucăuși și sunt perfecți pentru familiile cu copii. Bichon Fries și câinele maltez sunt printre cele mai mici rase de caini din lume.

Schnauzer câini

Schnauzerii sunt rase foarte populare din cauza aspectului lor ciudat, a instruirii ușoare și varietății de dimensiuni - miniatură, standard și gigant - ceea ce înseamnă că există un Schnauzer pentru orice dimensiune a casei. Pe lângă toate aceste calități, câinii Schnauzer sunt printre cele mai bune rase hipoalergenice pentru familiile alergice, deoarece acestea abia varsă părul.

Sunt caini de schnauzer iubitoare, activă și jucăușă, și ei au nevoie de o familie care să le poată acorda atenție și să le arate dragostea, deoarece ei pot deveni cu ușurință trist și chiar deprimați.

Câini de apăCa "Bichon", "Câine de apă" nu este o rasă, ci un tip de câine recunoscut pentru ea buzunar lăturat sau cordat, care abia scapă. Aceste rase hipoalergenice și-au luat numele pentru că au fost inițial crescute pentru a ajuta vânătorii să se spele și să recupereze prada în apă, așa că de obicei se iubesc înotul.

Cele mai bune rase de câine de apă pentru familiile alergice includ Barbet, Lagotto Romagnolo, Pudelul, câinele de apă portugheză și câinele de apă spaniol.

Câinii de apă trebuie să fie curățați cu regularitate o perie specifică pentru tipul de păr- adresați-vă împușcăturii locale de companie pentru sfaturi cu privire la cele mai bune mărci. Vă recomandăm să mergeți la un îngrijitor de câini profesionist care să-și poată tăia părul corect și să recomande un șampon bun.

Shih Tzu

Shih Tzu este foarte popular nativ rasa de câini din China. Câinii Shih Tzu sunt potriviți atât pentru familiile alergice, cât și pentru cei care suferă de astm, deoarece nu scot părul.

În general, Shih Tzu este un câine foarte afectuos, activ și inteligent care iubește înconjurarea de oameni. Pentru a păstra stratul hipoalergenic în cea mai bună stare, trebuie să vă asigurați că este îndoit în mod regulat de un profesionist și periați-l zilnic.

Ogar

Ambii Engleză și italiană au straturi foarte scurte care, de obicei, nu produc reacții alergice. Dacă sunteți în căutarea unui câine mic și liniștit, ușor de antrenat, Greyhound-ul italian este rasa perfectă pentru dvs. Daca preferi caini mai mari, vei fi multumit de un caini englezesc.

Oligii sunt cunoscuți pentru ei nobil, loial și credincios. Acestea necesită o mulțime de exerciții fizice, dar niciodată nu provoacă nici o agitație la domiciliu. Dacă adoptați un ogar, veți găsi în noul dvs. animal hipoalergenic un tovarăș de-a lungul vieții care vă va oferi toată dragostea lor.

Samoyed

Samoyeds vă poate păcăli cu hainele lor voluminoase, frumoase, de culoare albă - în timp ce ele se spală părul atunci când se schimbă anotimpurile, Samoyedul este considerat o rasă hipoalergenică deoarece abia produce matreata, unul dintre cele mai frecvente alergeni.

Dacă sunteți unul dintre acei oameni care devin frustrați atunci când găsesc părul mort peste tot acasă, un Samoyed poate să nu fie cea mai bună rasă de câini pentru tine. Cu toate acestea, dacă sunteți dispus să vă ocupați de asta și alergia dvs. nu este prea gravă, veți găsi a iubitor, jucaus și literalmente imens prieten în Samoyed.

Airedale Terrier

Airedale, Bingley sau Waterside Terrier este cea mai mare rasa terrier. Acest câine hipoalergenic este perfect pentru familiile alergice, deoarece Airedale Terrier nu scutură nici un păr, deși necesită periaj săptămânal și tunderea regulată pentru a-și păstra coaja îngrijită.

Airedale Terrier sunt independent și extrem de inteligent, și dacă socializează corect, devin animale de casă cu adevărat afectuoase și perfecte pentru copii și chiar pot coabita cu alte animale de companie. Din fericire, inteligența lor face Airedale Terrier foarte ușor și dispus să se antreneze.

Basenji

Basenji este ultimul câine de pe lista noastră. Cunoscut ca "fara caine " din Africa, acest câine nu se varsă și produce foarte puțină furie. Ele pot fi greu de antrenat, ca majoritatea câinilor), dar sunt niște păsări îndrăgostite. Deși nu latră de obicei, ele pot fi încă foarte zgomotoase, făcând sunete precum yodeli, whines și chiar țipete!
Noi nu recomandăm Basenji dacă locuiți într-un spațiu mic, deoarece acestea sunt destul de active în interior. Cu toate acestea, dacă le puteți oferi un apartament mare sau o grădină, veți avea un puști mulțumit.

Alte rase de câini hipoalergenici

Acestea sunt cele mai bune 10 rase de câine hipoalergenic pentru familiile alergice, dar sunt mai multe. Dacă suferiți de alergii la câini, puteți lua în considerare și adoptarea uneia dintre următoarele rase:

 • Bedlington Terrier
 • Beat Collie
 • Cairn Terrier
 • Câine câine chinezesc
 • Dandie Dimmont Terrier
 • Fox Terrier
 • Kerry sau terrierul albastru irlandez
 • Irlandeză apă spaniel
 • Câine peruvian fără păr
 • Puli
 • Scottish sau Aberdeen Terrier, Scottie
 • Sealyham Terrier
 • Welsh Terrier
 • West Highland White Terrier, Westie
Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
© 2020 ByVaTon.com