ByVaTon.com

Cinci rase de caini din Africa

Un Azawakh în stare excelentă.
Un Azawakh în stare excelentă. | Sursă

Majoritatea câinilor pe care i-am întâlnit în anii mei în Africa au fost de soiuri de "mixt", iar printre cei mai mulți câini din sat nu există selecție pentru "cei mai buni". Există însă câteva rase bune de câini nativi din Africa, deși această listă evidențiază ceea ce cred că sunt cele mai bune .. Unele dintre ele sunt păsări, unele dintre ele sunt mirosuri, iar unii dintre ei sunt doar câini bătrâni buni.

Deci, în opinia mea, care sunt cele mai bune cinci?

Faceți clic pe miniatură pentru a vedea dimensiunea completă
Un Azawakh fiind arătat.
Un Azawakh fiind arătat. | Sursă
Azawakh, o rasă de câine africană.
Azawakh, o rasă de câine africană. | Sursă

AZAWAKH

Nu este un câine ușor de găsit, dar cu siguranță unul dintre preferatele mele.

Acest paznic este un câine deșert folosit pentru a vâna gazela, dar de asemenea, păstrat să acționeze ca un câine de pază. Câinele este înalt (aproximativ 70 cm sau 28 inci la umeri), subțire (de obicei mai puțin de 25 de kilograme sau aproximativ 50 de kilograme), cu o piele subțire și o blană scurtă, de obicei roșie sau roșie.

Acesti caini sunt originari din sudul Saharei sau din Africa sub-sahariana, unde Tuareg ii pastreaza in jurul satelor lor pentru a proteja turmele de capra si vanatoarea. De obicei, o fac într-un pachet, spre deosebire de majoritatea paznicilor.

Azawakh îmi place să fug, desigur, și într-un pachet pare să fie mult mai fericit. Pe lângă vânătoarea împreună, ei dorm în pachete, au o ierarhie socială asemănătoare cu pachetele de lupi și sunt nervoși în jurul străinilor și orice altceva nou și vor ataca atât timp cât au un pachet pentru a le susține.

Rasa este foarte sănătoasă, iar proprietarii nu trebuie decât să vă faceți griji cu privire la leziuni. Azawakh intră în căldură doar o dată pe an, iar majoritatea au puțuri mici. Ei trăiesc în jur de 12 ani și sunt impresionați de galopul, viteza și abilitatea lor de a rezista căldurii care ar ucide un câine ca o oaie.

Faceți clic pe miniatură pentru a vedea dimensiunea completă
Rhodesian Ridgeback este un amestec de rase de câini din Africa și Europa.
Rhodesian Ridgeback este un amestec de rase de câini din Africa și Europa. | Sursă
Un Ridgeback Rhodesian.
Un Ridgeback Rhodesian. | Sursă
Un Ridgeback Rhodesian care arată nobil.
Un Ridgeback Rhodesian care arată nobil. | Sursă

Rhodesian Ridgeback

Această mare rasă africană (au o greutate de 30-40 de kilograme sau 70-85 de lire sterline) a fost dezvoltată în Africa de Sud din rasele europene și native. Tribul Khoikhoi avea, de asemenea, un câine (poate Africanis?), Cu o lungime de păr pe spate crescând în direcția inversă și probabil că a fost traversat de Bloodhounds, Foxhounds, Greyhounds și Danezii Mari pentru a alcătui Ridgeback-ul Rhodesian.

Unii crescători consideră că această rasă este o parfum, deoarece aceștia tind să vâneze în perie, unii doresc ca ei să fie numiți chiori, deoarece sunt legați de câinii de vânătoare și fac atât de bine în competițiile coursing, alții îi consideră "vagabonzi" câini de vânătoare și gardieni multifuncționali. Chiar nu contează. Ele pot fi, de asemenea, considerate câini primitivi, deoarece sunt legați de câinii Khoikhoi nativi sau de cur-câini, deoarece aceștia au condus și animalele.

Pe lângă problemele de sănătate mari ale câinilor, cum ar fi displazie de șold și bloat, această rasă are unele probleme neobișnuite de sănătate din cauza creasta pe spate. Unii caini se nasc cu un defect numit sinus dermoid, care este ca un abces steril sub piele care trebuie indepartat chirurgical.

Unele pui se nasc fara o creasta, si nu pot concura in show-uri de caini.

Deoarece acesti caini sunt atat de puternici, ei trebuie sa fie socializati si ascultati. Ridgebackul Rhodesian trăiește în jur de 10 sau 11 ani, iar în acei ani va deveni un partener excelent.

Faceți clic pe miniatură pentru a vedea dimensiunea completă
Basenji sunt cunoscute pentru sărituri în sus și în jos în loc de a fața locului joc - acesta este, probabil, de ce.
Basenji sunt cunoscute pentru sărituri în sus și în jos în loc de a fața locului joc - acesta este, probabil, de ce. | Sursă
Basenji se relaxează după o vânătoare.
Basenji se relaxează după o vânătoare. | Sursă
Basenji părea întotdeauna curios.
Basenji părea întotdeauna curios. | Sursă

Basenji

Basenji este un câine mic (doar aproximativ 11 kg sau 24 de kilograme) și cel mai cunoscut câine african din mai multe motive. Ei nu latră, dar au un urlet / yodel. Ele intră în căldură doar o dată pe an, spre deosebire de cele mai multe rase care o fac la fiecare șase luni. Basenjis au, de asemenea, o răsucire neobișnuită la coada lor, o unghie unică și o personalitate diferită de majoritatea câinilor domestici.

Aceasta ar putea fi și cea mai veche rasă de câini. Probabil că au fost descendenți din lupi asiatici, dar au trăit în Africa de mii de ani, au condus jocul în rețele și au lucrat cu vânători umani.

Basenjis nu sunt la fel de sănătoși ca câinii africani, dar au mai puține probleme decât multe din rasa pură din Europa. Unele dintre ele sunt predispuse la atrofie retiniană (PRA), hipotiroidism și sindrom Fanconi, o boală de rinichi. (Există acum un test disponibil pentru această boală, astfel încât să poată fi identificat devreme și poate chiar eliminat din populația Basenji.)

Basenjis trăiesc în jur de 13 sau 14 ani. Aceștia pot fi însoțitori grozavi, dar nu pot să se alăture altor animale (pisici, rozătoare etc.). Într-un alt articol, un crescător Basenji a comentat că sunt notorii încăpățânați, ușor plictisiți și distructivi de îndată ce vă întoarceți spatele.

Ce câine grozav!

Un Boerboel.
Un Boerboel. | Sursă
Boerboel este un câine de pază.
Boerboel este un câine de pază. | Sursă

BoerboelAcest câine mare din Africa de Sud a fost crescut pentru a păzi gospodăria de lei și de alți prădători mari. Aceștia pot face parte din Bullmastiff, parte Mastiff, și un câine african nativ. Nimeni nu este cu adevărat sigur, dar câinele care există acum este mare și puternic.

Boerboelul este de obicei roșu, roșu sau maro deschis, cu un strat scurt și o mască neagră. Ei au un cap blocat, un corp muscular și sunt construiți pentru a face față oricărei situații.

Ca orice câine gigantic, trebuie să fie instruiți cum să facă față acestei greutăți. Socializarea este importantă dacă câinele va accepta membrii familiei și străinii, iar exercitarea adecvată este importantă pentru ai împiedica să se plictisească și să devină distrugătoare.

Sunt sănătoși pentru câinii de talie mare (ajung până la aproximativ 65 de kilograme sau 150 de kilograme), dar pot avea displazie de șold, probleme cu pleoapa și câteva boli mai puțin frecvente.

Boerboel trăiește aproximativ 10 ani. Dacă sunteți în căutarea unui mare câine de pază de familie, acestea sunt una dintre cele mai bune.

Faceți clic pe miniatură pentru a vedea dimensiunea completă
Sloughi nu sunt puternic musculare.
Sloughi nu sunt puternic musculare. | Sursă
Un Sloughi în repaus.
Un Sloughi în repaus. | Sursă

SLOUGHI

Acest african nativ ogar este din nordul continentului. Cercetarea a constatat că Sloughi este legată de Azawakh, dar nu de crescătorii de saluki din Maroc nu acceptă cu adevărat acest lucru și crede că câinele are o origine nobilă.

Nici unul dintre medicii veterinari cu care lucram în cadrul Ministerului Agriculturii din Maroc nu acceptă această rasă ca o rudă a lui Azawakh. Toți cred că câinele este legat de Saluki și de alți câini de vânătoare din Orientul mijlociu.

Câinele poate veni prin Egipt sau Etiopia pe drumul spre vest. În zilele noastre sunt folosite pentru vânătoarea de gazelă și câțiva oameni încă mai conteaza pe ei păzind casa. Spre deosebire de Azawakh, ei nu lucrează ca câini de pază, deoarece Berberii au o altă rasă care servește acest scop (Aidi sau Kelb Rihali).

Sloughis au mai puțini mușchi decât oi și oi și sunt, de obicei, nisipoși sau roșiați și uneori înțepați. Nu au alb alb și sunt o vedere atractivă cu mersul lor ușor, corpuri subțiri și culori naturale.

Ca o mulțime de rasă nativă, Sloughi nu este predispus la multe boli genetice. Unii câini au atrofie retiniană (PRA), dar acum există un test pentru aceasta, astfel încât aceasta ar putea fi eliminată în viitorul apropiat. Nu există prea multe date despre speranța de viață, deci este probabil aproximativ atât cât Azawakhul, deși unele site-uri spun că câinii trăiesc în jur de 15 ani.

Dacă găsiți unul dintre acești câini, ei nu fac cei mai buni tovarăși într-un apartament, dar pot să se descurce bine într-o casă de țară în care își exercită mai mult.

Ce câini africani nu au făcut această listă?

Există mai multe rase bune pe care nu le-am inclus aici.

  • Abyssinian Sand Terrier: Câinele din Africa de Est este fără păr, și poate fi de fapt precursorul chinezului Crested. Ele sunt mici, de obicei gri sau negre, și de obicei doar puțin peste 10 kg. (Aproximativ 25 de kilograme.) Ca toți câinii fără păr, ei nu se descurcă bine în zonele reci și, ca mulți câini africani, sunt greu de găsit.
  • Africanis: Acesta este un tip de rasă nativă "paria" care se află în sudul Africii de mii de ani. Ele sunt destul de sănătoase, dar spre deosebire de Rhodesian Ridgeback, care poate fi unul dintre descendenții lor, sunt greu de găsit în afara țării lor natale.
  • Aidi: Acesta este un tip de ciobănesc găsit în munții Atlas din Maroc. În afară de a fi greu de găsit în afara Marocului, am lucrat cu câțiva dintre acești câini și nu le consider printre cele mai bune, deoarece nu păreau potrivite unei vieți domestice.
  • Coton de Tutelar: Dacă căutați un câine mic de origine africană, aceasta este singura alegere. Ele sunt asemănătoare cu maltezii în ceea ce privește mărimea și aspectul, dar mulți proprietari declară că sunt mult mai inteligenți.

Unde să găsești un câine african

Dacă sunteți interesat să vă datorați unul dintre cele mai bune rase de caini din Africa, ar trebui să verificați cu adăpostul local de animale și să aflați dacă câinele pe care îl căutați este acolo. Câinii își vor pierde uneori casele după o mișcare și nu veți ști niciodată dacă nu verificați.

De asemenea, puteți verifica Petfinder.com. Ei păstrează o listă de câini disponibil în adăposturi de animale din zona dvs. și departe. Aflați dacă câinele pe care îl doriți este disponibil.

Dacă nu aveți noroc, puteți încerca grupuri de salvare sau puteți vizita un show de câini dacă doriți o discuție Basenji cu câțiva crescători pe care îi întâlniți și pentru a afla ce este disponibil. Pentru celelalte rase, va trebui să căutați crescătorii pe internet, dar să nu cumpărați fără să mergeți și să vizitați noul dvs. cățeluș.

Indiferent ce faceți, nu cumpărați de la un magazin de animale de companie. Veți susține a catelus moara.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
© 2020 ByVaTon.com