ByVaTon.com

În ce moment al anului s-au născut cele mai multe pui?

Adrienne este un fost asistent de spital veterinar, formator de câini certificat, consultant de comportament și autor al "Brain Training for Dogs".

Când sunt născuți puii?
Când sunt născuți puii? | Sursă

Există un "sezon pentru pisici" pentru câini?

Printre numeroasele schimbări pe care domesticirea a adus-o în viața companionilor noștri canini, reproducerea a fost de asemenea afectată, aducând schimbări substanțiale în ciclul de căldură și în obiceiurile de prăjituri ale câinilor. Se estimează că câinii au fost domesticiți și separați de lupii gri, cu aproximativ 15.000 de ani în urmă, când au început să frecventeze așezările umane.

Spre deosebire de lupi gri, care sunt în general monogamă, (rasa doar cu un singur partener) cu femele merge în căldură în timpul iernii târziu, astfel încât puii se nasc în primăvara devreme și au timp să crească puternic înainte de a hit-uri de iarna din nou, câinii au suferit modificări substanțiale atunci când aceasta vine la reproducere. Cu mai multe resurse, o îngrijire mai bună și o expunere mai redusă la elementele dure ale sălbatice, câinii nu sunt monogame și au devenit promiscuite cu femelele care intră în căldură de două ori pe an și practic în orice moment.

Cainii tind, de asemenea, sa se maturizeze mai devreme. De exemplu, câinii de sex feminin poate maturiza punct de vedere fizic și sexual în jurul valorii de 7 și 10 luni (acest lucru nu înseamnă că ar trebui să fie crescute în prima lor de căldură), în timp ce, lupii sunt, în general, nu se maturizeze pana cand acestea sunt de aproximativ 22 luni. Câinii masculi sunt promiscuți și fertili pe tot parcursul anului, în timp ce lupii de sex masculin sunt mai selectivi și mai monogame. testiculele masculine Lupii sunt chiar supuse atrofie atunci când în afara ciclului de reproducere, făcându-le infertile, explică Lindsay, Steven R. în cartea sa «Handbook of Applied Dog Comportamentul și formare profesională.» Iowa SP. 2000. Vol. 1.Această predispoziție pentru câinii domesticiți să accepte cu ușurință orice partener sexual și să fie promiscuu este considerată de mulți crescători drept "o fațetă a domesticirii".

Deci, există un sezon de câini la câini? Aparent nu. Câinii de sex feminin au cicluri bi-anuale de reproducere, iar câinii de sex masculin sunt dispuși să se îmbine ori de câte ori o femeie este în căldură. Acest lucru face ca puii să se nască practic în orice moment al anului. Cu toate acestea, există câteva excepții de la această regulă.

Unele excepții de la regulă

Nu toți câinii, cu toate acestea, au cicluri de încălzire bi-anuale. Acest lucru se aplică anumitor câini aparținând raselor primitive.

 • Basenji: caini Basenji au tendinta de a intra in calduri doar o dată pe an, in toamna, cu pui fiind nascut pentru cea mai mare parte, în lunile decembrie și ianuarie, în conformitate cu Clubul Basenji din Canada.
 • Mastifful tibetan: Mastiful tibetan, o rasa veche, pastreaza instinctele legate de supravietuirea in salbaticie din Tibet. Mastifful feminin tibetan se duce in caldura doar o data pe an, spre sfarsitul toamnei, indiferent daca se muta intr-o zona diferita cu climat diferit. Acest lucru face ca majoritatea puiilor tibetane mastiff să se nască, de asemenea, între decembrie și ianuarie, în conformitate cu mastiff Tibetan Club Malaysia.
 • Cainii cântând noi guinee: Sezonul de reproducție al câinilor cântătoare din Noua Guinee începe, în general, în august și se termină în luna decembrie. În Tierpark Berlin, sa estimat că în lunile octombrie și noiembrie s-au născut 80% din crăpăturile câinilor de câine New Guinea.

Alți câini care urmează modele similare de reproducere sunt hibrizi lupi. În general, conținutul mai ridicat de lup în animal, cu atât mai probabil va intra in calduri o dată pe an, în timpul sezonului de iarnă târziu de reproducere la fel ca lupii. Acest lucru duce la nasterea puiilor in primavara. În cazul în care hibrizii lupi au un conținut de lupi mai puțin, atunci ar merge în căldură bianual, la fel ca câinii, potrivit Wolf Valley Farm. Hibrizii lupilor de sex masculin pot fi de asemenea fertiliți pe tot parcursul anului, deoarece majoritatea câinilor sau pot fi fertili numai în sezonul de reproducție de iarnă târziu ca lupi.

Pentru citirea ulterioară

 • Ciclul de căldură al câinelui a fost explicat
  Ciclul de căldură al unui câine poate părea destul de greu de înțeles. Spre deosebire de alte specii, ciclul de căldură al caninilor nu pare să urmeze nici o logică, cum ar fi urmărirea unei anumite sezonalități sau schimbări de temperatură. Mai degrabă se întâmplă ...
 • Dog Behavior: Cum a evoluat comportamentul câinelui din Wolv ...
  Aflați cum au evoluat câinii de la lupi. Teorii despre modul in care cainii au fost domesticiti si ce comportamente lupii si cainii au in comun.
 • Teoria lui David Mech despre rolul alfa
  David Mech studiul lupilor, kabir, morguefile.com Una dintre principalele teorii cu privire la structura unui pachet de lupte se bazează pe faptul că rolul de lider este realizat de un lup dominat lup, cunoscut sub numele de lupul alfa. Acest lucru a câștigat ...
 • Diferențele și asemănările dintre câini și lupi
  lupi și asemănări cu câini, jak, morguefile.com Câine și lup: două specii diferite dar încă, atât de mult în comun. Câinii erau inițial clasificați ca "Canis familiaris" de Linnaeus în 1758. Cu toate acestea, mai târziu în 1993, câinii au fost reclasificați ca ...
Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
© 2020 ByVaTon.com