ByVaTon.com

Rase de câine de top care nu latră prea mult

Adrienne este un fost asistent de spital veterinar, formator de câini certificat, consultant de comportament și autor al "Brain Training for Dogs".

Șuvițele fac prieteni apropiați.
Șuvițele fac prieteni apropiați. | Sursă

Potențialii proprietari de câini care locuiesc în oraș pot căuta rase de câini care nu latră prea mult. Dacă scopul tău este să ai un câine, dar tot vrei să poți menține relații pașnice cu vecinii tăi sau dacă vrei pur și simplu să existe o rasă de câini care să nu necesite un "buton mut" special, este că, într-adevăr, există câteva rase de câini care sunt mai puțin înclinate să latreze.

În teorie, orice câine poate fi învățat să latre mai puțin, cu toate acestea, șansele de succes sunt mai mari dacă cineva caută rase de câini care nu latră prea mult în primul rând. Acestea sunt rasele de câine, ale căror proprietari uneori se întreabă dacă câinele lor a avut vreodată o voce. O modalitate bună de a începe căutarea unui partener liniștit este evitarea anumitor rase de câini care, de-a lungul secolelor, și-au pierdut viața din latră.

Există într-adevăr câteva rase de câini care au fost concepute genetic de oameni de-a lungul anilor pentru a latra mai mult. Acestea sunt rase care, în virtutea geneticii lor, au fost apreciate mai ales pentru calitățile lor de a alerta proprietarii de intruși sau de prezența jocului. Pe de altă parte, există și rase de câini care au fost apreciate mai mult din cauza lipsei lor de vocalizare.

Rasele de câine de evitat sunt câteva exemple de specimene aparținând grupului de câini, deoarece acestea se pot angaja în baying pentru nenumărate ore în fiecare zi. Beaglele, de exemplu, sunt cunoscute ca fiind una dintre cele mai puternice rase. Alte rase de evitat sunt câteva specimene aparținând raselor de câine de pază deoarece au tendința de a fi teritoriale și pot lătra sau mârâie la fiecare zgomot minim. Unii câini aparținând categoriei mici de rasă pot fi destul de șchiopi, uneori, Terrierii sunt cunoscuți a fi barieri mari, cum ar fi Terrierii Yorkshire, Terrierii Fox Terrier și West Highland terieri, chiar dacă Chihuahua, Pomeranianii și Schnauzorii miniatură se pot alătura societății de cacofonie .

În general, însă, trebuie să rețineți că nu există un câine care nu latră. Toți câinii trebuie să se exprime și o fac prin lătrat. Puii pentru a supraviețui trebuie să beau pentru a obține atenția mamei lor. O altă considerație este că fiecare câine este un individ și, prin urmare, vor exista câini care vor fi mai vocali și câini care vor fi mai puțini chiar în interiorul unei pui de găină. Ținând cont de aceste două considerente, urmează câteva rase de câini care au reputația de a latra mai puțin.

Înalță rasele de câini liniștiți

Basenji

Basenji are o reputație de a nu fi un barker, cu toate acestea nu sunt complet mut. Mai degrabă, ele tind să producă zgomote asemănătoare celor produse de un coiot sau de un lup. Basenji sunt capabili să țipă, să urlească, să mârâie și să ipete, totuși nu sunt bătrânii repetați, ci mai degrabă scoarțele lor sunt destul de izolate. Tendința lor de a nu latra, se datorează faptului că derivă din canini sălbatici în momentul în care tăcerea și stealth-ul erau necesare pentru a fi vânători buni și pentru a supraviețui.whippet

Pesterii sunt câini care seamănă într-un fel cu o înfățișare în Greyhound. Ei nu sunt înclinați să latre mult pentru că au tendința de a avea un temperament timid și rezervat. Faptul că ei pot sau nu pot lătra străini care se apropie de casa ta, îi fac sărace câini de pază. Ei fac tovarăși de încredere prietenoși vizitatorilor. Acestea sunt o alegere bună, prin urmare, pentru persoanele preocupate de menținerea unui cadru liniștit.

Borzoi

Această rasă rusă poate necesita exerciții fizice și plimbări zilnice, dar ele dau o anumită pace și destul de schimb, deoarece nu sunt prea înclinate să latre în comparație cu alți câini. La fel ca Whippet ei nu fac câini de pază bună pentru că nu sunt teritoriali. Sunt câini foarte buni, care sunt bine manierati în jurul oamenilor atunci când socializează în mod corespunzător.

Terra Nova

Această rasă de câini este pe partea liniștită, dar acestea sunt exemplare destul de mari. Unele pot ajunge chiar până la 150 de lire sterline. Dacă spațiul nu este o problemă, această rasă frumoasă de câini necesită plimbări zilnice, dar sunt gigani calm și blând care fac tovarăși ideali. Deși nu se știe că latră foarte mult, unii vor lătra să îi avertizeze pe proprietari de prezența unui intrus sau a unui zgomot ciudat.

După cum am menționat deja, rasele care latră mai puțin sau mai mult nu pot fi generalizate. Fiecare câine vine cu propria sa personalitate și proprietarii trebuie să învețe cum să descurajeze lătratul dacă nu doresc ca un câine să latreze la tot ceea ce se mișcă. Alegerea unor rase de caini cu intelepciune si cu proprietati de antrenament adecvate se poate bucura de nopti liniștite și de relații bune cu vecinii lor.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
© 2020 ByVaTon.com