ByVaTon.com

Cum să ai grijă de un câine basenji

Cum să ai grijă de un câine Basenji

A Basenji este o rasa de caini din Africa Centrala, din tarile din Congo. Se pare că a fost tovarășul de vânătoare al piramidelor africane. Africanii credeau că acest câine ar putea să-i alunge spiritele rele și astfel a devenit un câine sacru pentru egipteni. Povestea basenji-ului este plină de puzzle-uri și mistere. Este foarte important să știți ce fel de îngrijire ar trebui să vă oferiți la bază, astfel încât animalul să fie mereu sănătos și în stare perfectă. Continuați să citiți acest articol unHowTo unde explicăm cum să aibă grijă de un câine basenji.

1

Să vă spunem puțin despre personalitatea bazenji astfel încât să înțelegeți nevoile lor. Este un câine tutor, voinic, vigilent, curios, încăpățânat și întotdeauna alertă. Este un animal foarte inteligent, care totuși este dependent de stăpânul său. Este o trăsătură care definește basenji într-un mod oarecum exagerat, deoarece simte o mare afecțiune pentru familia sa și acest lucru poate provoca uneori anumite inconveniente la domiciliu, mai ales dacă aveți vizitatori noi acasă. Are o personalitate unică. Este nervos, jucaus și, uneori, oarecum independent ca o pisică. Din când în când, această rasă pur și simplu nu va respecta. Chiar și așa, înseamnă seninătate. Este o rasă care nu latră niciodată, de aceea este conurile numărul unu în top 10 rase de câini care latră cel mai puțin. În schimb, acesta emite un sunet special între un urlet și un cântec tresăcit de yodeling.

2

Ceva care este fundamental dacă vrei să știi cum să aibă grijă de un câine basenji este că are nevoie de o mulțime de plimbări. Deși este un câine care se potrivește perfect cu viața în oraș și spații mici, trebuie să luați această rasă pentru plimbări lungi și pline de viață. Acest câine iubeste foarte mult libertatea spațiilor deschise și liniștite. Va trebui să-ți iei câinele din zece și alege întotdeauna ore ușoare, pentru că nu le place agitația. Pentru a face o rutină plăcută și relaxantă, evitați zonele cu mulți oameni în jur.

Este un câine care chiar îi place căldura și disprețuie frigul. Și, pe măsură ce iubesc spațiile în aer liber, fiți foarte atent cu barierele din jurul casei, pentru că dacă uitați să închideți o ușă, câinele dvs. va pleca. Este un risc să lăsați câinele să se elibereze, mai ales dacă este doar pe stradă.

3

Este fundamental: Instruire. Când sunt mici, sunt foarte obraznici și iubesc să muște absolut tot ce pot. Petreceți timp pentru educația timpurie, astfel încât să puteți învăța să controlați acest personaj și să vă faceți ca câinele să fie mai conform. Un basenji va fi întotdeauna un pui jucăuș pasionat, dar poate primi ordine și le poate îndeplini. Începeți cu comenzi simple cum ar fi stai, da laba, așezați ... veți vedea cum forța de repetare și de recompense înseamnă că veți primi basenji dvs. pentru a deveni o minge foarte fluenta de fluff.

4

Pentru alimente, bazenji nu este un animal de companie foarte exigent și complex cu gusturile sale. Va trebui să-i dați între 250 și 300 de grame (8,8 și 10,5 oz) de hrană uscată. Ar trebui să fie bine echilibrat pentru a le menține puternice, vitale și pline de energie. Puteți da, de asemenea, trata în fiecare zi, deși cu un procent redus de grăsimi și calorii goale. Pentru a completa suportul alimentar, puteți să-i dați, împreună, aproximativ 50-100 grame (1,7 - 3,5 oz) de alimente umede de bună calitate o dată pe zi, cu hrană uscată.

5


Basenji este un câine foarte sănătos prin natură, nu este cunoscut pentru slăbiciunile sale. Una dintre cele mai cunoscute este că o face nu tolerați frigul rece. Dar în acest caz, puteți să acoperiți câinele cu orice îmbrăcăminte specială sau să faceți o plimbare la soare.

Acasă, mai ales în vreme rece, asigurați-vă că patul său mic se află în apropierea încălzirii și este întotdeauna ridicat de pe sol. Atrofia retiniană a fost frecvent detectată în această rasă, care se termină de obicei în orbire, și sindromul Fanconi care poate provoca insuficiență renală, displazie de sold, hipotiroidism și anemie hemolitică. În caz contrar, este o cursă de mare putere, va trebui pur și simplu să o luați pentru controale medicale specifice, și nu trebuie să uitați vaccinări și deparazitare.

6

Și, în sfârșit, în privința igiena de bază, cerințele speciale ale nevoilor bazenji sunt foarte puține. Frecvența spălării ar trebui să fie ca o pisică, este o cursă care nu prezintă păr sau miros. Puteti peria parul cainelui zilnic cu o perna de mana si aveti o mantie curata. Încercați, de asemenea, să vă păstrați ochii curat, pentru că puteți folosi șervețele cu soluție salină. Și nu uitați, îngrijirea orală, deoarece este un catelus trebuie să vă obișnuiți cu periajul obișnuit pentru a preveni orice resturi sau reziduuri pe dinți.

Acest articol este doar informativ, unHOWTO nu are autoritatea de a prescrie nici un tratament veterinar sau de a crea un diagnostic. Vă invităm să vă luați animalul de companie la un medic veterinar dacă are orice tip de afecțiune sau durere.

Dacă doriți să citiți articole similare la Cum să ai grijă de un câine Basenji, vă recomandăm să navigați în jurul nostru Animale de companie categorie.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
© 2020 ByVaTon.com