ByVaTon.com

De ce câinele meu mănâncă doar când sunt în preajmă?

De ce câinele meu mănâncă numai atunci când eu

Mulți oameni se întreabă de ce mănâncă animalele lor de casă atunci când sunt cu familia, dar imediat ce oamenii își pleacă, se opresc. Ce se întâmplă în mintea câinilor și de ce unii își pierd apetitul? Acesta nu este un comportament anormal, de fapt, este mai frecvent decât majoritatea cred.

Amintiți-vă că hrănirea este baza sănătății câinilor și o parte a reflectării emoțiilor. Din nou, câinele tău încearcă să-ți spună ceva. Înțelegerea motivului este esențială pentru a vă ajuta și pentru a schimba acest obicei comportamental, deoarece ar putea să-i agraveze și să-i dăuneze sănătății. În acest articol AnimalWised vom răspunde preocupării dvs.: de ce câinele meu mănâncă doar când sunt în preajmă?

Câinii sunt animale sociale

Este foarte important să menționăm că câinii sunt animale sociale. În natură ei ar vâna și mânca într-un grup, un comportament natural care este, de asemenea, prezent în alte canidi, cum ar fi hienele sau lupii.

Din stadiul catelusului, multi proprietari au incercat sa creeze o legatura atat de apropiata cu animalul lor, incat timpul de mancare a devenit dificil. Ar putea fi cazul tău? Ți-ai obișnuit câinele să mănânce cu tine, fie în sala de mese, fie în bucătărie? Pentru ca ei să mănânce fără tine nu este o opțiune. Ei vor alege orice moment să mănânce numai în timp ce sunteți aproape. Și chiar dacă nu mănânci în același timp, ei se vor bucura de prezența ta în timp ce o fac.

Multe lucruri se pot întâmpla în timp ce vă lăsați câinele acasă: alarme de apel, vizită poștală, construcții zgomotoase și multe altele. În timp ce unii câini se simt confortabil cu ideea de a cheltui doar câteva ore, altele sunt mai sensibile. Ei pot au dificultăți de relaxare în singurătate și petrec majoritatea timpului alarmat de orice zgomot, indiferent de cât de mic.

Acestea nu sunt afectate numai de absența dvs., ci nu te simți în siguranță în acel mediu. Prin urmare, ei nu pot proteja în mod corespunzător casa lor. Amintiți-vă că câinii sunt animale teritoriale, astfel încât acest disconfort se va reflecta în lipsa lor de apetit. Întoarcerea acasă va face să se simtă mai relaxați, deoarece știu că îi veți proteja.Una dintre cele mai frecvente probleme la câini este anxietate de separare. Practic, asta inseamna ca cainele tau nu ii place sa fii departe de cel mai bun prieten uman, asa ca nu vor manca fara prezenta ta. În acest caz, nu este mediul, este absența persoanei. Acest comportament este un mod fiziologic și psihologic de exprimare a frustrării lor.

Nu toți câinii care suferă de anxietatea de separare se opresc din consum, totuși, este destul de comună. Unii câini care trec prin această etapă de separare pot sări peste mese, dar continuă mâncând în alte vremuri. În timp ce alții nu se apropie chiar de hrana pentru că nu simt cumva.

Cu toate acestea, acest lucru nu este singurul comportament pe care un câine îl presupune atunci când suferă de anxietate de separare. Analizați întreaga imagine: Câinele dvs. are alte comportamente distructive când plecați acasă? Au făcut-o defeca, sparge, mușca și urla pe o bază prelungită? În cazul în care răspunsul este da, animalul dvs. poate cădea bine în această categorie.

Apoi, este mai bine să se consulte cu un etolog, educator canin sau antrenor, deși puteți începe, de asemenea, o reabilitare acasă. Cu toate acestea, nu uitați că, pe termen lung, poate deveni o problemă serioasă. Mergeți întotdeauna la un profesionist pentru îndrumare.

Cum să mănânc câinele meu când nu sunt acolo?

Strategiile de rezolvare a problemelor vor varia în funcție de motivele care o provoacă. Rețineți că, în funcție de gravitatea cazului, poate dura de la o zi la alta ca câinele să-și recâștige dorința de a mânca în absența ta. Procesul va fi progresiv. Modificarea acestor tipuri de comportamente nu este ușoară, dar nu imposibilă. AnimalWise vă invită să urmați acești pași simpli - amintiți-vă că schimbarea începe de la domiciliu:

  • Crește niveluri de încredere la câinele dvs., să-i motivezeți de fiecare dată când plecați și să nu faceți mare lucru. Când vă aflați acasă și când se întâmplă vizite neașteptate sau zgomote ciudate, acționați în mod normal, fără a le acorda importanță. Câinele dvs. va învăța de la dvs.
  • Încercați să educați-i să mănânce în lipsa dumneavoastră. În primul rând, o mică poartă de protecție pentru copii, unde este hrana pentru animale. Apoi, în spatele lor și invită-i să mănânce, câinele dvs. va mânca cu tine în apropiere. Deplasați-vă înainte de a ieși din vedere câteva secunde și reveniți. Treptat prelungi distanța și timpul de absență.
  • Joacă-te cu câinele tău aruncarea de recompense de departe și apoi cu tine din vedere. Întoarce-te și repetă. Acest lucru va încuraja ideea că se pot întâmpla și lucruri bune atunci când nu sunteți acolo.
  • Exercițiul pentru câini este esențial în general, dar pentru câinii care suferă de anxietate de separare, este cel mai puțin pe care îl puteți face. Exercitarea câinelui și acordarea atenției dvs. înainte de a părăsi casa este o modalitate bună de a vă scurge energia într-un mod pozitiv. De asemenea, dacă sunt obosiți, veți fi mai puțin conștienți de zgomotele externe și de odihnă.
  • Faceți-vă mediul acasă a loc sigur pentru iubitul tău de companie. Trebuie să-i faceți să se simtă în largul tău în lipsa ta. Acoperiți orice zgomote descurajante cu muzică plăcută sau cu televizorul aprins. Experții susțin că canalele TV pentru copii lucrează foarte bine la animalele de companie. Închideți ușile și ferestrele pentru a izola zgomotul lumii exterioare, dar aveți grijă să închideți intrările de aer greu, mai ales în vara. Ferestrele acopera ca bariere vizuale pot lucra si pe cainii foarte nervosi care au nevoie de mai multa pacea mintii. Pentru a termina, vă puteți gândi să cumpărați un pat "cuib", pentru a putea să se ascundă și să se refugieze. Ca și în cazul câinilor care se tem de focuri de artificii,
  • De asemenea, puteți lăsa o înregistrare lungă a vocii, astfel încât animalul dvs. de companie să poată simți cumva prezența ta.
Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
© 2020 ByVaTon.com