ByVaTon.com

Cum să ai grijă de un pui nou-născut

Cum sa ai grija de o pisica nou-nascuta

Dacă dintr-un motiv oarecare, a nou nascut pisoi a venit la tine acasă și dacă mama nu este în jur, acest mic animal fără apărare va avea nevoie de toată grija și atenția ta pentru a crește puternic și sănătos. Pentru ca tu să fii capabil să răspunzi nevoilor unui draga Pussycat, OneHowTo.com trece peste cum să grija pentru un pui nou-născut.

1

În primele patru săptămâni de viață, pisoi consuma doar lichide. Este foarte important. Trebuie să-i dai pe micuț pisicuta pisica tipul corect de lapte pentru a se potrivi vârstei și dezvoltării. Acest lapte special poate fi găsit în orice birou veterinar.

Sursa: flickr.com
2

În ceea ce privește frecvența alimentației laptelui, dacă pisică este în stare bună, pur și simplu hrăniți-l de patru ori pe zi. Dacă păsărica este prost, dă-i o rație de lapte la fiecare două ore.

3

Ca regulă generală, ar trebui să dați nou-nascut pisoi treisprezece mililitri de lapte la o sută de grame de greutate corporală. Cu toate acestea, pisoiul va opri consumul de lapte când este plin.

4

Pentru a da laptele de pisica pentru bebelusi, puteti folosi o sticla pentru bebelusi, o seringa sau o picuratoare. Este foarte important ca, indiferent de instrumentul pe care îl utilizați, să se ia măsuri adecvate de igienă și să se curățească bine după fiecare hrană. În felul acesta, hrănești nou-nascuta pisica în timp ce aveți grijă atât de sănătatea dumneavoastră, cât și de sănătatea pisicilor.

Sursa: flickr.com
5

La naștere, a pisică nu-și poate regla temperatura corporală, de aceea, pisicile mici se îngrămădesc împreună cu mama lor și cu restul așternutului. În absența acestei familii feline, trebuie să folosiți pături călduțe pentru a păstra micul pisoi la o temperatură frumoasă. Cu toate acestea, păturile nu ar trebui să fie prea grele.

Sursa: flickr.com
6


Când un pisoi se naște, găsiți o jucărie moale sau ursuleț de pluș pentru a mângâia nou-nascuta pisica ca mamă surogat și să împărtășească căldura.

7

Pentru a vă asigura că pisoi defecă și urină, trebuie să vă asumați rolul mamei. Trebuie să îndepliniți această sarcină. Pentru a face acest lucru, utilizați o bucată de bumbac și treceți-o ușor peste organele genitale și zona anală a pielii pisoi așa că își poate face afacerea.

8

Dacă pisoiul are mama lui aproape, ar trebui să știi asta nu trebuie să-l țineți excesiv, deoarece mama se poate abate și poate respinge pisoiul, mai ales în prima săptămână de viață.

Sursa: flickr.com
9

De asemenea, dacă doriți să știți sexul pisicilor dvs., puteți afla cu ușurință, consultând articolul nostru cum să-i spuneți dacă o pisică este de sex masculin sau de sex feminin.

Acest articol este doar informativ, unHOWTO nu are autoritatea de a prescrie nici un tratament veterinar sau de a crea un diagnostic. Vă invităm să vă luați animalul de companie la un medic veterinar dacă are orice tip de afecțiune sau durere.

Dacă doriți să citiți articole similare la Cum sa ai grija de o pisica nou-nascuta, vă recomandăm să navigați în jurul nostru Animale de companie categorie.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
© 2020 ByVaTon.com