ByVaTon.com

Întrebări frecvente despre pisicile de creștere și reproducere

Pisici de reproducere

poate fi o experiență minunată. Cu toate acestea, dacă nu sunteți pregătiți să învățați cum să aveți grijă de o pisică de reproducere și să aveți case pentru toate pisoii, ar trebui să vă spați pisica. Există deja multe pisoi nedorite în lume, iar pisicile neaspătute sunt la un risc mai mare pentru mai multe boli, așa că de obicei, vărsarea pisicilor este cea mai bună opțiune. Dacă doriți să investitați practici de reproducere responsabile, totuși, iată câteva întrebări frecvente.

La ce vârstă pot fi crescuți pisicile?

Pisicile pot deveni capabile de sarcină la o vârstă de patru luni, dar nu trebuie să fie crescute până la vârsta de cel puțin un an. Dacă pisoiul dvs. devine grav grav accidental la o vârstă fragedă, este posibil să aveți nevoie să o duceți la medicul veterinar pentru a scoate fetușii.

Cât durează ultima oară ciclul de încălzire al pisicii?

O pisică va merge în căldură timp de una până la două zile sau mai mult, la fiecare câteva săptămâni până când va fi cuplată. În emisfera nordică, aceste cicluri vor dura, de obicei, de la aproximativ ianuarie până în jurul valorii de august. În timp ce în estrus (căldură), pisicile de sex feminin vor încerca foarte greu să scape și să găsească un partener, și poate fi foarte vocal. Ei vor atrage și pisici de sex masculin.

Cum pot sa o imbina cu un anumit Tom?

Pisicile sunt capabile sa aiba pisoi de la diferiti parinti in aceeasi pisica, asa ca daca vrei ca pisica ta sa aiba doar pisoi cu o pisica tata, ar trebui sa le pui la un loc cel putin 24 de ore sau pana la patru zile pentru a te asigura. O pisica de sex feminin va continua sa incerce si sa se imperecheze pana cand ciclul de estrus se va termina, indiferent daca a fost deja sau nu gravidă, asa ca o ține departe de alte pisici pana cand ea si-a terminat ciclul.

Cum pot să spun dacă este gravidă?Perioada de gestație durează între 60-65 de zile. Primul semn al sarcinii va fi că ciclurile de căldură ale pisicii dvs. s-au oprit, însă aceasta în sine nu este un semn sigur de sarcină. Sfarcurile ei se pot umfla usor si pot deveni roz si poate incepe sa manance ceva mai mult. În jurul valorii de trei săptămâni, medicul veterinar trebuie să poată simți pisoii cu palpitatii. La cinci săptămâni, stomacul pisicii va începe să se umfle.

Ce hrană ar trebui să mănânc pisica mea înainte și în timpul sarcinii?

Poate fi tentant să supraviețuiți o pisică gravidă, dar, în general, acestea au nevoie doar de o ușoară creștere a meselor până în ultimele câteva săptămâni de sarcină. Pur și simplu să le hrăniți în mod normal, cu o hrană de înaltă calitate. Suprafața ei poate fi dăunătoare, deoarece ea o poate face neputincioasă și mai puțin capabilă să facă față stresului de naștere. Cu trei săptămâni înainte de naștere, treceți la hrana pentru pisici și dați-i mese mici și frecvente. S-ar putea să doriți, de asemenea, să adăugați suplimente de calciu în acest moment.

Creșterea pisicilor nu este dificilă dacă ați cercetat temeinic procesul și ați anticipat orice probleme. Luati timp pentru a va asigura ca pisica dumneavoastra este fericita si sanatoasa, iar pisicile ei vor fi la fel de bine.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
© 2020 ByVaTon.com