ByVaTon.com

7 Primele semne de sarcină la pisici

 Semne dacă aveți o pisică gravidă

Până la vârsta de 6 luni, rasele majoritare de pisici sunt mature sexual și sunt pregătite să conceapă. Și dacă vă permiteți pisica dvs. afară, există orice posibilitate ca ea să rămână însărcinată în acest timp. Dar, ca proprietar de animale de companie, cum vei putea să-ți dai seama dacă pisica ta este în familie?

Semnele de sarcină se manifestă la începutul pisicilor. În decursul a 3 săptămâni de la gestație, uneori chiar mai puțin, apar modificări fizice și comportamentale diferite. Dacă aceasta este prima ta pisică de animal de casă, trebuie să te educi mai bine pe primele semne de sarcină, pentru că în curând poți avea trei sau patru creaturi înfricoșătoare în jurul casei.

Cum sa stii daca o pisica este insarcinata?

1. Cicluri de căldură

Primul semn este încetarea ciclului de încălzire. Un ciclu de căldură este perioada în care o pisică este cea mai fertilă și încearcă să atragă un partener pentru a se împerechea. Este ușor de spus când o pisică este în căldură sau nu. Ciclurile de căldură la pisici sunt de obicei identificate prin semne cum ar fi hărțuirea peretelui (miezurile zgomotoase), rularea pe podea, frecarea capului și gâtului împotriva picioarelor sau linsirea constantă a organelor genitale.

Deci, dacă pisicile dvs. au avut numeroase cicluri de căldură într-o perioadă scurtă de timp și s-au oprit brusc, este posibil să trebuiască să investigați pentru sarcină.

2. Schimbări la mamifere

Aceasta este prima și cea mai evidentă schimbare fizică care apare la pisicile gravide. Sfarcurile se umflă și devin mari. În plus, culoarea lor se transformă în roz și procesul se numește roz. Sfarcurile devin mai proeminente in 3 saptamani de la conceptie.

3. Boala de dimineata

Noi, oamenii, suferim o boală de dimineață atunci când gravidă și pisicile o experimentează. Reginele gravide pot suferi vremuri scurte de vărsături. Nu este nevoie să vă faceți griji, deoarece este normal. Cu toate acestea, în cazul în care vărsăturile devin severe, trebuie să consultați medicul veterinar.

4. Modificarea apetituluiPisica ta dezvolta brusc un apetit vag. La urma urmei, ea mănâncă pentru ea însăși și pentru cei mici care cresc în burtă. Unele pisici suferă, de asemenea, scăderea poftei de mâncare în primele câteva săptămâni de gestație.

5. Umflarea abdomenului

În timp ce sarcina progresează, pisica va crește în greutate. Abdomenul ei se va umfla și extinderea abdominală va continua până la momentul nașterii. 5-6 săptămâni după gestație, abdomenul umflat devine vizibil.

6. Modificări comportamentale

Regina gravidă afișează, de asemenea, schimbări comportamentale. Ea devine mai afectuoasă. Ea devine mai subjugată și vrea să rămână destul. Ea preferă să rămână acasă, ci mai degrabă călătoresc afară în căutarea unui partener. Nu mai este atrasă pisicilor. Se străduiește din greu să atragă atenția proprietarului. O regină gravidă mănâncă de obicei mai mult, doarme mai mult și joacă mai puțin. Pisica poate avea, de asemenea, schimbări de dispoziție. S-ar putea să trebuiască să suporți și cu izbucniri de furie sau agresiune.

7. Hrănirea

Odată ce sarcina a avansat, veți observa că cândva, pisica dvs. nu trebuie văzută în jur pentru perioade prelungite de timp. La căutare, ea se află fie sub pat, fie pe canapea, în spatele mobilierului sau sub dulap. Acest lucru se numește comportamentul de cuibărire în care pisica merge în jurul casei și caută cel mai bun, cel mai izolat și mai privat loc unde își poate da naștere pisoii.

Diagnosticul clinic al sarcinii la pisici

Dacă pisica ta vă oferă aceste sugestii, puteți opta pentru un diagnostic clinic pentru a confirma sarcina. Diagnosticul clinic ar putea fi un examen fizic în care medicul veterinar declară dacă pisica este sarcină prin senzația de abdomen. O ultrasunete poate fi, de asemenea, utilizată pentru a detecta gravidă și / sau orice probleme la fătul în curs de dezvoltare.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
© 2020 ByVaTon.com