ByVaTon.com

Gripă pește gravidă

gravidă guppy

Guppii sunt un element comun în majoritatea acvariilor de apă dulce de acasă, deoarece acestea sunt ușor de întreținut, colorate și pur și simplu distractive pentru a viziona. Cu toate acestea, un guppy însărcinat vă poate oferi rapid mai mult pește decât ați putea dori să o faceți. Există un motiv pentru care această specie de pește este poreclită "The Fish Mill".

Aflați cum să identificați un guppy gravidă și să aveți grijă de el va contribui la îmbunătățirea sănătății și a ratei de supraviețuire a copiilor, aka prăji, precum și a mamei.

Cum de a identifica un pește Guppy gravidă

Cea mai ușoară modalitate de a identifica o gravidă gravidă este să căutați un loc întunecat sub coada ei spre partea din spate a stomacului. Acest punct întunecat se numește plasture gravid și, pe măsură ce cresc bebelușii, acest loc va crește în dimensiune, devenind totodată mai întunecat. În stadiile finale ale sarcinii, acest loc va deveni negru, iar gupul va arăta foarte umflat sau gras.

Alte semne de sarcină includ:

  • Culoarea peștelui va dispărea.
  • Tijele vor rămâne parțial deschise.
  • Peștele va avea o spate arcuită și va părea că împinge.
  • Obiceiurile alimentare ale peștilor se vor schimba, fie mănâncă voracios, fie deloc.
  • Peștele va rămâne în sau în jurul unuia din locurile din acvariu, adesea în jurul încălzirii.
  • Peștele poate deveni mai agresiv sau mai îngrozitor.
  • Stomacul de pește poate avea un aspect aproape pătrat.

Îngrijirea unui gravid guppy

Hrănire

Un guppy însărcinat are nevoie de o alimentație bună pentru a se susține, precum și pentru a se dezvolta. Din păcate, nu reușește să mănânce foarte mult la un moment dat din cauza spațiului pe care îl ridică prăjina. Deci, este important să alimentați trei-cinci mese mici pe parcursul zilei, astfel încât să nu o supraîncărcați. Doar dă-i un mic vârf, astfel încât nu mai este multă mâncare rămasă pentru a răni rezervorul. Este o idee bună să îi oferiți zilnic o cremă de salată vie sau înghețată împreună cu o alimente de fulgi de înaltă calitate, niște fulgi de spirulină și chiar niște viermi de sânge înghețate. Varietatea ajută la asigurarea unei alimentații bune.

Timpul de livrare

Se recomandă ca o guppy gravidă să fie scoasă din rezervorul comunității sau izolată într-o parte din ea, pentru a da naștere la prăjit. De fapt, ar trebui pregătite două rezervoare de separare - cea pe care o va păstra după ce sunt înmormântate și un al doilea rezervor pe care îl puteți mișca, astfel încât să se poată recupera câteva zile după naștere înainte de a se întoarce la rezervorul comunității. Având un rezervor de alunecare pentru prăjit se asigură că nu vor fi mâncați de mama lor sau de ceilalți pești din acvariul comunității și îi ușurează îngrijirea în timpul primelor săptămâni de dezvoltare. De îndată ce observați că una dintre guppy-urile dvs. este însărcinată, aveți aproximativ o lună să vă pregătiți pentru naștere.

Dacă anticipați nașterea și nu se produce în 24 de ore de la plasarea mamei în izolare, returnați-o în rezervorul comunității. Menținerea unui pește gravidă în izolare pentru mai mult de două zile poate inhiba maturarea prăjirii. Dacă întoarceți peștele în rezervor, încercați să întoarceți ușor căldura în acvariu pentru a ajuta procesul de maturare al prăjiței și apoi urmăriți semnele pe care se pregătește să o nască. Dacă este așa, mișcați-o ușor în rezervorul de izolare încă o dată. După ce dă naștere, reveniți lent la temperatura normală a apei. Vizionarea unei nașteri reale pe video vă va ajuta cu adevărat să înțelegeți ce să vă așteptați.După terminarea nașterii, o țineți în izolare timp de cel puțin 24 până la 48 de ore pentru a vă recupera. De asemenea, este important să o hrăniți bine în această perioadă, deoarece va fi foarte foame după naștere.

Durata livrării medii

În cele mai multe circumstanțe normale, procesul de naștere guppy durează între două și șase ore, dar dacă mama are dificultăți, poate dura până la 12 ore pentru a fi livrate toate puiul. În unele cazuri, mama va livra câteva prăjiți și apoi va opri livrarea doar pentru a relua în câteva zile.

Îngrijirea pisicilor

După ce se naște prăjiturile, este foarte important să le hrănim adesea. Mulți experți sunt de acord că o hrănire de cinci ori pe zi este o practică bună, deoarece primele patru săptămâni de viață sunt atunci când acestea trec prin cea mai mare creștere a acestora. Atunci când prăjele sunt hrănite bine, ele sunt, în cele din urmă, mai sănătoase, pești mai grei. Datorită mărimii lor, cerealele necesită alimente foarte mici. Acestea pot include fulgi pulverizați, lichidul nr. 2 și creveți salvie proaspeți.

Controlul populației

Rețineți că puiul de gupi își dezvoltă genul la marcă de patru săptămâni și devine activ sexual la marca de șase săptămâni, deci este important să separați bărbații de femele între aceste două puncte pentru a preveni reproducerea.

Pentru a le spune bărbaților de la femele, va trebui să luați fiecare bucată din rezervor individual și să o puneți într-un recipient clar. Utilizați o lupă pentru a determina dacă peștele are un punct de graviditate - dacă este cazul, puneți-l în rezervorul de sex feminin. Din păcate, puiul se maturizează și le poți vinde sau da-le departe.

Miracolul vieții

Guppii necesită o anumită cantitate de îngrijire pentru a asigura sănătatea lor bună și un gupic gravidă necesită puțină grijă pentru a se asigura că ea și prăjina ei se îndreaptă bine în timpul sarcinii, nașterii și dincolo. Urmați informațiile de îngrijire prezentate aici și veți începe un început minunat.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
© 2020 ByVaTon.com