ByVaTon.com

Câte pisoi pot da naștere unei pisici

Cât de multe pisoi poate o pisică să dea naștere

Unul dintre aspectele care ne preocupă cel mai mult atunci când avem un animal de casă la domiciliu este procrearea, pentru că dacă pisica noastră are pisoi trebuie să avem ample spațiu și resurse pentru a menține copiii la domiciliu cu mama timp de cel puțin două luni.

Dacă pisica dvs. este însărcinată și nu știți cât de multe pisoi ar putea avea, sau dacă vă întrebați și întrebați despre biologia a totul, în acest articol OneHowTo vom răspunde la întrebarea dvs. și vom dezvălui câte pisoi o pisică poate da naștere.

Cât de fertile sunt pisicile?

Unul dintre aspectele caracteristice ale pisicilor este al lor maturitate sexuală rapidă. Factori precum rasa animalului, vremea în care trăiesc, orele de lumină naturală și temperatura ambiantă - toți acești factori influențează perioada de încălzire a pisicii. Cele mai multe pisici, totuși, ajung maturitatea sexuală la 5 până la 10 luni de viață.

Asta înseamnă prima lor căldură este foarte curând peste noi și astfel posibilitatea de a fi însărcinată și de a avea prima pui de pisici. Felinii pot intra în căldură pe parcursul întregului an dacă trăiesc într-un mediu deschis în care bărbații pot intra în contact cu ei și dacă aveți o pisică de sex masculin și o femeie acasă, puteți avea la 3 sarcini pe an, ceea ce înseamnă grămezi și grămezi de pisoi!

De aceea proprietarii responsabili ar trebui să ia o decizie foarte importantă: neuter pisicile dacă nu doriți sau nu puteți păstra multe pisoi acasă sau dacă nu doriți responsabilitatea de a le găsi o casă bună.

Cati pisici pot da o pisica?

Numărul de pisoi pe care o pisică le poate avea variază în mare măsură în funcție de rasa animalului și de numărul de heats care au intrat. In orice caz, o pisica da de obicei 3 la 9 pisoi. În medie, există între 4 și 6 pisoi. Se întâmplă frecvent ca mamele pentru prima dată să aibă puști mai mici, de obicei cu patru copii.Sarcina la șobolan durează, de obicei, între 57 și 63 de zile, astfel încât fiecare pisică poate avea la 3 sarcini pe an. Capacitatea lor de reproducere nu se diminuează, astfel încât să poată da naștere pe tot parcursul vieții.

Acest lucru are ca rezultat multe pui tineri la domiciliu pe care cu siguranță nu veți putea să le întrețineți. Pentru a evita abandonarea pisicilor, decizia cea mai responsabilă pe care o putem lua este de a ne scuipa sau de a necta animalele de companie sau de a stabili o adopție responsabilă și, astfel, a preveni neglijarea animalelor.

De ce să-ți pui pisica

Dacă mulți oameni se simt entuziasmați când văd că pisica lor naște și are pisici acasă, este important să fii responsabil cu problema reproducerii. Pisicile la domiciliu implică timp, spațiu și bani și dacă nu sunteți sigur că trebuie să faceți acest lucru opteaza pentru sterilizare sau spaying. Acest lucru va împiedica, de asemenea, gelozia, care pentru mulți proprietari poate fi enervantă, precum și alte probleme legate de marcarea teritoriului.

Dacă doriți să aflați mai multe despre această intervenție și despre beneficiile atât pentru pisica cât și pentru dvs., citiți articolele noastre cum si de ce neuter pisica ta și cum să aveți grijă de ea după procedură. Dacă ați aflat câte pisoi poate da o pisică drumul greu, aruncați o privire la cum să aibă grijă de un pui nou-născut.

Acest articol este doar informativ, unHOWTO nu are autoritatea de a prescrie nici un tratament veterinar sau de a crea un diagnostic. Vă invităm să vă luați animalul de companie la un medic veterinar dacă are orice tip de afecțiune sau durere.

Dacă doriți să citiți articole similare la Cât de multe pisoi poate o pisică să dea naștere, vă recomandăm să navigați în jurul nostru Animale de companie categorie.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
© 2020 ByVaTon.com