ByVaTon.com

Selectarea unui iepure sănătos

Selectarea unui iepure sănătos

Cumpararea unui iepure bolnav, slab sau gravid ca animal de companie poate provoca o mulțime de probleme și dureri de cap, ca să nu mai vorbim de finanțări suplimentare, astfel încât acest ghid vă va ajuta să vă asigurați că alegeți un iepure sănătos pentru animale de companie.

O parte importantă a cumpărării unui iepure pentru animale de companie este să vă asigurați că alegeți un iepure sănătos.

Iepurele oferite spre vânzare nu trebuie să aibă vârsta mai mică de 6 săptămâni și ar trebui separate prin sex cu bărbații (câțiva) într-o cușcă, iar femelele (nu) în altul. Dacă iepurii nu sunt separați de sex și / sau vânzătorul nu poate garanta sexul oricărui iepure există riscul de a alege o femeie care ar putea fi însărcinată și deci cel mai bine este să căutați în altă parte un iepure.

Înainte de a selecta un iepure, uită-te mai întâi la cușcă - ar trebui să fie curată și să nu fie supraaglomerată, iar iepurii ar trebui să aibă acces la hrană și apă. Orice îngrășăminte din cușcă trebuie să fie fermă și să nu curgă.Apoi, observați toți iepurii din cușcă pentru a vedea că toate arată sănătoși și plini de viață ca și cum un iepure pare rău că ceilalți pot fi bolnavi sau pot să se îmbolnăvească. Aveți grijă de strănut, de zgârieturi excesive, de blănuri murdare sau de letargie, deoarece oricare dintre acestea ar putea indica probleme de sănătate. Dacă există vreo îndoială, atunci cel mai bine este să căutați în altă parte un iepure.

Dacă nu există motive de îngrijorare după o inspecție inițială a cuștii și a iepurilor, puteți începe să selectați iepurele. Cereți-i să țineți orice iepure că vă gândiți să alegeți și să treceți prin lista de verificare de mai jos pentru a vă asigura că este sănătoasă.

  • Organismul ar trebui să fie ferm și nici gras, nici slab. Nu trebuie să existe semne de rănire sau umflături.
  • Haină trebuie să fie curată, fără patch-uri de mată sau chelie. Verificați și sub iepure.
  • Nu trebuie să existe umezeală sau murdărire în jurul fundului, ceea ce ar putea indica diaree.
  • Ochii trebuie să fie luminoși și curate, să nu curgă, să fie lipiciosi sau tulburi.
  • Interiorul urechilor trebuie să fie curat și să nu prezinte semne de cruste, de strălucire a pielii sau de descărcare de gestiune.
  • Nasul trebuie să fie curat și să nu prezinte semne de descărcare.
  • Iepurele ar trebui să fie atent și curios, nu letargic.
  • Dinții nu trebuie să fie excesiv de lungi sau rupți și nu ar trebui să existe semne de dribling în jurul bărbiei care să indice problemele dinților.
  • Iepurele nu trebuie să prezinte semne de durere, dificultăți de respirație sau agresivitate.

Dacă iepurele prezintă probleme indicate mai sus, alegeți un alt iepure pentru a inspecta. Acordați-vă timp să alegeți un iepure și să vă asigurați că este sănătos și nu vă grăbiți de vânzător să faceți o decizie rapidă.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
© 2020 ByVaTon.com