ByVaTon.com

Îngrijire de iepure de rutină

Îngrijire de iepure de rutină

Un iepure de companie va necesita îngrijire de rutină, inclusiv hrănirea, furnizarea de apă dulce, îngrijirea, curățarea cuștilor, controalele sanitare și vaccinările anuale.

Un iepure de companie necesită îngrijire zilnică pentru a se asigura că nevoile sale de bunăstare sunt satisfăcute și o îngrijire adecvată va face un drum lung pentru a se asigura că iepurele rămâne fericit și sănătos.

Alimente

Un iepure va cere hrănirea dimineața și seara. Iepurele ar trebui să aibă o cantitate mare de fân sau iarbă în orice moment și aceasta ar trebui să constituie cea mai mare parte a dietei iepurelui. Acest lucru poate fi completat cu un amestec gata împreună cu fructe și legume sau ierburi, plante și flori.

Apă

Un iepure ar trebui să aibă întotdeauna apă proaspătă disponibilă și va fi necesară reîmprospătarea apei în sticla de apă în fiecare zi. Un iepure nu ar trebui să aibă niciodată acces la apă și în timpul lunilor calde de vară un iepure va bea mai mult decât în ​​zilele mai reci. Cu iepurii rămași în afară, apa poate deveni înghețată în timpul lunilor de iarnă mai reci și izolarea sticlei poate ajuta la prevenirea acestei situații, dar este important să se verifice că apa este încă servită prin canalul de scurgere, de cele mai multe ori apa din gura de metal poate fi înghețată.

Curățarea cuștilorOrice fructe și legume neregulate sau plante aromatice, plante și flori trebuie îndepărtate zilnic, astfel încât acestea să nu fie lăsate să putrezească în cușca iepurelui. Cuibul sau hagul de iepure trebuie să fie curățat săptămânal, prin scoaterea iepurelui din cușcă și prin aruncarea vechilor stânci de lemn, fân și mâncare. Trebuie să se facă o verificare a eventualelor deteriorări ale cuștii sau a cârligelor, care ar putea dăuna potentului iepurelui și dacă se constată orice pericol. Straturile lemnoase proaspete, fânul și alimentele ar trebui așezate apoi în cușcă sau în vagin înainte de întoarcerea iepurelui la domiciliu.

Perierea

Este important să vă îngrijiți haina iepurelui, iar iepurii cu părul scurt necesită îngrijirea o dată pe săptămână, iar iepurii cu părul lung necesită îngrijire zilnică, iar iepurii vor necesita o îngrijire mai frecventă în timpul perioadelor de vărsare. Unghiile de iepure necesită, de asemenea, tăierea în mod regulat pentru a preveni ca acestea să devină prea lungi și inconfortabile.

Verificări de sănătate

La curățarea cuștii, iepurele trebuie verificat pentru orice semne de boală. Acesta este momentul ideal pentru a verifica dacă excrementele din cușcă sunt normale: excrementele moi ar putea indica diaree, lipsa de excremente ar putea indica constipație. Un aspect important al îngrijirii iepurelui este să se asigure că iepurelui i se asigură un tratament veterinar prompt dacă se îmbolnăvește pentru a evita orice suferință inutilă.

vaccinările

Ca parte a îngrijirii lor de rutină, iepuri de companie ar trebui să fie vaccinați o dată la 6 săptămâni împotriva bolii hemoragice virale (VHD) și a Myxomatosis și apoi în fiecare an.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
© 2020 ByVaTon.com