ByVaTon.com

Ouă pitic de iepure

Olandeză Dwarf Rabbit

Olandezul Dwarf Rabbit este un iepure mic cu urechi mici, erect și este una dintre cele mai populare rase de iepure ținute ca un animal de companie.

Istorie a iepurelui pitic olandez

Olandezul Dwarf Rabbit a fost dezvoltat la începutul anilor 1900 în Olanda de la iepurele polonez alb și iepurii sălbatici pentru a produce un iepure mic într-o varietate de culori. Olandezul Dwarf Rabbit a fost prezentat pentru prima oară în Olanda în 1940. Iepurii Dwarf Rabbits au fost introduși în Marea Britanie la sfârșitul anilor 1940 și în SUA la sfârșitul anilor 1960. Astăzi, Olandezul Dwarf Rabbit este una dintre cele mai populare rase de iepure păstrate ca un animal de companie.

Aspectul iepurelui pitic olandez

Olandezul Dwarf Rabbit are un mic corp compact, un gât scurt și un cap compact, larg, cu profil curbat. Urechile sunt mici, erectate, rotunjite la vârfuri și cu o lungime de aproximativ 5 cm. Haină din Olandeză Dwarf Rabbit este scurtă și moale.

Culori ale iepurelui pitic olandez

Olandezul Dwarf Rabbit este disponibil într-o varietate de culori, inclusiv Agouti, Chinchilla, Squirrel, Opal, Lynx, Negru, Albastru, Brun, Liliac, Alb, Tan, Fox, Sable Marten, Otter, Fawn, Himalaya, Orange, Steel, Sable Siameză, Sealpoint, Smoke Pearl Siamese și Tortoiseshell.

Mărimea iepurelui pitic olandez

Olandezul Dwarf Rabbit, împreună cu Rabbitul polonez, este cel mai mic dintre rasele de iepure cântărind doar 800g - 1,2 kg când este adult.

Caracterul iepurelui pitic olandez

Olandezul Dwarf Rabbit este timid, plin de viață și poate fi foarte strâns și, în ciuda dimensiunilor sale mici, nu este cel mai bun dintre rasele de iepure pentru copii mici. Rasa rasei Dwarf Rabbit din Olanda a fost asociată cu un temperament rău, în special în dolari, iar evaluarea temperamentului este importantă atunci când se cumpără.

Durata de viață a iepurelui pitic olandez

Durata medie de viață a iepurelui pitic olandez este de 7-10 ani.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
© 2020 ByVaTon.com