ByVaTon.com

Utilizări de aloe vera la câini - beneficii & cum să utilizați

Utilizări de Aloe Vera la câini - Beneficii și cum să utilizați

Aloe Vera este o plantă veche care ne binecuvântează cu multiple utilizări și beneficii pentru sănătatea umană și animală. Cei mai mulți dintre noi sunt conștienți de puterile sale mari de calmare pentru arsuri și alte probleme de piele, cum ar fi dermatită, dar știi ce altceva?

În acest articol AnimalWised vă vom spune disponibilitatea utilizări ale aloe vera la câini, atât pe plan intern, cât și extern. Apoi veți putea folosi această plantă în toată splendoarea ei pentru familia ta umană și animală.

Aloe Vera - planta nemuririi

"Planta nemuririi"a fost numele pe care aloe vera a primit-o in antichitate, in principal datorita proprietatilor sale vindecatoare, atat la nivel intern cat si extern, fiind folosit de Christopher Columbus si de tot echipajul sau, poreclit" planta medicului ", așa cum a fost folosită și în India în medicina ayurvedică. Există milioane de înregistrări din întreaga istorie mondială a nenumăratelor sale utilizări, dar cu trecerea timpului au fost uitate în societatea noastră.

Sunt două tipuri de aloe vera pe care le putem găsi pentru câinii noștri:

  • Aloe vera
  • Aloe arborescens

Ambele au avantaje pentru animalele noastre și pentru noi, cum ar fi reconfortarea, vindecarea și tonifierea. Proprietățile sale se datorează, în principal, faptului că este un plantă adaptogenică, ceea ce înseamnă că aceasta ajută corpul să se întoarcă la starea reală de sănătate. De exemplu, dacă avem un câine cu diaree o vom folosi, ca și cu un câine cu frig deoarece, în ambele cazuri, chiar dacă acestea sunt condiții foarte diferite, aceasta va ajuta la revenirea lor la normalitate.

Beneficiile aloe vera pentru câini

Deși acestea sunt utilizările pe care le putem aplica la câini, nu ezitați să le folosiți și pentru familia umană și alte animale din casă, consultând întotdeauna dozajul, astfel încât să nu vă intoxicați animalele de companie.

  • Probleme digestive cum ar fi anorexia, lipsa poftei de mâncare, diareea, răceala, vărsăturile etc. necesită suc de aloe vera. Se recomandă administrarea a aproximativ 60 ml pe zi (întotdeauna adaptarea animalului în primul rând cu cantități mici, astfel încât să nu se intoxice). Nu uitați să vă modificați obiceiurile alimentare și / sau să le dați diete speciale. Descoperiți dietele moi pentru diaree și constipație pe AnimalWised.
  • Detoxifierea hepatică înseamnă că au nevoie să-și repare ficatul. Aloe vera poate fi utilă și în cazul dezechilibrelor hormonale sau neoplaziilor.
  • topici putem trata alergiile, pruritul, căderea părului, leziunile cutanate și chiar cicatricile noi și vechi. Fiecare caz particular trebuie evaluat, deoarece, în funcție de fiecare câine, putem să îl aplicăm doar extern sau atât pe plan extern, cât și pe plan intern, accelerând procesul de reparare. Consultați articolul nostru despre aplicând aloe vera la tampoanele câinelui.


În orice caz ar trebui consultați medicul veterinar de încredere să ne ghideze și să ne sfătuiască cu privire la dozele și aplicațiile.

Cum să dai aloe vera unui câine

Este important să știți cum să o utilizați. Dacă aveți a plante la domiciliu, utilizați una dintre frunzele cel mai apropiate de pământ, deoarece acestea sunt cele mai vechi și, prin urmare, ele conservă mai multe substanțe nutritive ale plantei.

Tăiați aproape de bază și prindeți laturile și apoi deschideți-o transversal. Vei vedea gelatină albă, numita parenchimă și aici este locul în care se află toată bunătatea. Veți observa, de asemenea, atunci când tăiați frunza, că a galben lichid va a fi eliberat, care este toxic. Nu trebuie să-l utilizați pentru că nu veți atinge niciodată efectul dorit, mai ales dacă îi dăm câinelui să bea. Puteți licări parenchimul să se amestece cu apa sau alimentele câinelui dvs. și să-l utilizați și sub formă de gel pe răni sau cicatrici.

Cum se conservă aloe vera

Daca vrei, poti salvați surplusul sub formă de suc, deja lichidată. Adăugați câteva picături de lamaie și păstrați-le în frigider timp de 2 sau 3 zile într-un borcan de sticlă închis. Dacă preferați să-l păstrați sub formă de gel, trebuie să lăsați-l tăiat în cuburi în congelator. Păstrați resturile frunzei învelite în folie de plastic și întotdeauna, în orice utilizare nouă, tăiați zonele galbene.

Pentru utilizarea zilnică, indiferent dacă este vorba de mulți câini acasă, foster case, chioșcuri etc., este recomandabil să utilizați branduri industriale, pentru a vă face munca mult mai ușoară.

Acest articol este pur informativ. AnimalWised nu are autoritatea de a prescrie nici un tratament veterinar sau de a crea un diagnostic. Vă invităm să vă luați animalul de companie la medicul veterinar dacă suferă de orice condiție sau durere.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
© 2020 ByVaTon.com