ByVaTon.com

Acasă remedii pentru matreata la pisici

Remedii pentru mătreața la pisici

În ciuda independenței și capacității lor de auto-curățare, știm că pisicile domestice sunt susceptibile la numeroase tulburări - nu numai interne, ci și pe blană și scalp. Cu toate acestea, în multe ocazii acestea condițiile de piele nu sunt grave și pot fi tratate într-un mod natural. Această opțiune atrage din ce în ce mai mult interesul proprietarilor de pisici.

Știai că, la fel ca oamenii, pisica ta poate avea mătreața? Puteți combate această problemă într-un mod simplu, așa că, în acest articol AnimalWised, vom vorbi despre remedii acasă pentru mătreața la pisici.

Matreata la pisici si tratamentul natural

Matreatul la pisici este o afecțiune situată pe scalp și dă impresia că pielea este degajată. Cu toate acestea, punctele albe pe care le putem observa sunt de fapt celule moarte care se acumulează.

Ca și în cazul oamenilor, celulele dermice ale pisicilor suferă un proces de regenerare periodică, care poate fi modificat din diferite motive și duce la acumularea de celule moarte care nu pot fi eliberate în mod corespunzător. Principala problemă pe care o prezintă acest lucru este mâncărimea pisicii poate suferi. Acest lucru, la rândul său, poate duce la excesiv de zgarieturi și poate provoca răni. Prin urmare, în timp ce nu ne confruntăm cu o problemă gravă, trebuie să acordăm atenția necesară.

Remediile home pentru a trata mătreața pe care o putem aplica vor avea ca scop calmarea mâncărimei pielii și favorizarea unui ciclu de regenerare adecvată a celulelor. Cu toate acestea, trebuie să știți că mătreața la pisici poate masca alte condiții ale pielii. Deci, noi recomanda te duci la medicul veterinar pentru a exclude prezența acestora.

Fotografie de fleascience.com

Suplimente nutritive: Omega 3

Omega 3 acizi grași sunt cunoscuți sub numele de grăsimi sănătoase , deoarece acestea au numeroase efecte benefice, nu numai asupra corpului uman, ci și asupra animalelor de companie. În acest caz, un supliment nutritiv de omega 3 va acționa în principal în două moduri:

  • Are un efect foarte benefic asupra sănătății scalpului și a blănii, îmbunătățind în general starea pielii și a structurilor sale.
  • Omega 3 este a puternic anti-inflamator , astfel încât, dacă a fost mâncărime și zgâriat, pielea va fi inflamată și acest simptom va fi redus atunci când se aplică această remediu.

Vă recomandăm ca, înainte de a recurge la un supliment nutrițional, să supravegheați hrănirea pisicii dvs., deoarece acestea pot obține această substanță într-un mod și mai natural, prin ulei de măsline și pește uleios. Pentru mai multe informații, nu pierdeți articolul nostru cu toate beneficiile uleiului de măsline pentru pisici.

Aloe vera, cel mai bun remediu pentru mătreața la pisiciEfectele lui aloe vera pe pielea pisicii sunt pur și simplu uimitoare. De fapt, pulpa extrasă din acest cactus conține numeroase principii active, toate studiate și legate de efectele terapeutice ale acestei plante.

Aloe vera va promova buna regenerare a celulelor, dar va scadea mâncărimile prin efectul său revigorant și va micșora inflamația pe care o poate provoca pisica dvs. prin zgârierea excesivă.

Cea mai bună metodă de aplicare este extragerea pulpei direct dintr-o tulpină de plantă. Dacă nu aveți această posibilitate, ar trebui să alegeți un gel pur aloe vera adecvat pentru aplicare locală pe oameni.

O igienă bună pentru tratarea și prevenirea matreții la pisici

Pisicile se îngrijesc foarte mult de igiena lor, astfel încât medicii veterinari nu recomandă ca aceștia să se îmbăieze regulat, dar numai atunci când este strict necesar. Dacă vă spălați prea mult pisica sau dacă nu utilizați produsele potrivite, puteți provoca mătreața sau agravați-o, dacă aceasta există deja. Puteți găsi toate informațiile de care aveți nevoie în articolul nostru: "E rău să pui pisici? “.

Un produs de igiena special creat pentru pisici va ajuta la prevenirea acestei conditii a pielii si, daca a avut deja loc, a produs specific pentru scalp poate fi soluția. Cu toate acestea, acest lucru ar trebui să fie utilizat în mod complementar și aplicat o singură dată, deoarece scăparea regulată nu este o metodă bună pentru a trata această tulburare.

Ceea ce trebuie făcut în mod frecvent este periajul hainei lor. Aceasta va ajuta la eliminarea celulelor moarte și va îmbunătăți circulația sângelui și, prin urmare, regenerarea celulelor. Cu toate acestea, nu este recomandată o perie metalică pentru păr, deoarece poate provoca o umflare mai mare, a peria moale cu peri moi este ideală.

Acest articol este pur informativ. AnimalWised nu are autoritatea de a prescrie nici un tratament veterinar sau de a crea un diagnostic. Vă invităm să vă luați animalul de companie la medicul veterinar dacă suferă de orice condiție sau durere.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
© 2020 ByVaTon.com