ByVaTon.com

Siguranta pentru pisici si plante de casa

Două pisici și o plantă
Două pisici și o plantă Sursă

Identificarea plantelor otrăvitoare pentru pisici

Multe plante uzuale de uz casnic sunt toxice pentru pisici dacă sunt ingerate. Această pagină conține o listă parțială de plante de casa otrăvitoare, precum și simptome de otrăvire la pisici și alte animale.

Pisicile și plantele de apartament fac o astfel de imagine drăguță când le vedeți împreună. Cu toate acestea, acest combo poate fi periculos atât pentru feline, cât și pentru verdeață. Știați că unele dintre plantele comune pe care le cultivăm sunt toxice sau otrăvitoare pentru pisici, precum și pentru câini și alte animale de casă?

Nu toate pisicile se vor deranja cu plante de casa. Pisica mea prezentă nu are nici un interes în verdeață. El și colecția mea de plante de interior coexistă în armonie completă. Cu toate acestea, în cazul în care aveți o pisica care îi place să ciugulesc pe plante, sau dacă ați adus o nouă pisică în casă și nu știu încă particularitățile sale, poate doriți să ia în considerare mutarea dvs. prieteni mici verde într-o zonă sigură că pisica nu vizita.

Cealaltă parte a acestei monede este siguranța plantelor dvs. netoxice din jurul pisicii tale. Am cumpărat odată o frumoasă plantă de tâmpit pentru ziua Sfântului Patrick. M-am trezit în dimineața următoare pentru a descoperi o mulțime de tulpini fără o singură frunză de trifoi pe numele ei. Vinovatul - pisica de uz casnic a gospodăriei!

De fapt, shamrock este listat printre plante care sunt toxice pentru pisici. Din fericire, planta este toxică numai dacă este consumată în cantități mari.

Cu toate acestea, protejarea plantelor de pisica ta este o preocupare mai mică decât protejarea pisicii tale de la plante otrăvitoare. Această pagină se concentrează pe păstrarea pisicii dvs. în siguranță de la verdeata toxică.

Dacă nu se specifică altfel, toate fotografiile de pe această pagină sunt ale mele.

Legătură

 • Controlul otrăvirii animalelor ASPCA
  Legătură care duce la baza de date a ASPCA privind toxicitatea

Baze de date ASPCA de plante otrăvitoare pentru pisici și alte animale

Plantele de apartament enumerate în această pagină nu conțin o listă cuprinzătoare. Există multe alte plante de interior, plante în aer liber și chiar fructe care sunt toxice pentru animale. Site-ul Web al ASPCA conține o bază de date căutată de aproape 400 de plante toxice. Asigurați-vă că vă păstrați animalele însoțitoare în siguranță prin monitorizarea plantelor de apartament pe care le introduceți în mediul lor.

ASPCA înseamnă Societatea Americana pentru Prevenirea Cruzimii Animalelor.

Ragdoll Cat

Sfaturi pentru păstrarea pisicii dvs. în condiții de siguranță de la plante de plante otrăvitoare

1. Dacă bănuiți că pisica dvs. a ingerat o plantă toxică sau otrăvitoare (sau altă substanță), sunați imediat la clinica veterinară. Dacă este posibil, luați un eșantion de plante medicului veterinar pentru verificare.

2. Amintiți-vă că și plantele care nu sunt otrăvitoare pot fi pulverizate cu insecticide care sunt otrăvitoare pentru pisici. Descurajați-vă pisica să mestece pe orice plantă până când nu a fost spălată bine. Când cumpărați o nouă plantă, întrebați centrul de grădină ce insecticid folosesc și dacă este otrăvitor pentru animale.

3 Păstrați o sursă de iarbă de pisică sau alte plante de iarbă în condiții de siguranță pentru ca pisica dvs. să se miște. Iarba de gazon nu este recomandată, deoarece vârfurile ascuțite pot taia gura unei pisici sau organe interne.

4. Puteți descuraja pisica dvs. de a mesteca pe plante de apartament prin pulverizarea lor cu un amestec de lamaie și apă. Nu te baza pe asta pentru a ține pisicile departe de plante otrăvitoare. Pentru a fi complet sigur, țineți plantele dvs. otrăvitoare într-un loc pe care pisica nu îl vizitează sau nu țineți plantele otrăvitoare deloc.

Pothos sau diavol` title=
Pothos sau Ivy diavolului

Pothos sau Ivy diavolului

Epipremnum aureum

Această plantă are numeroase nume - iedera de aur, pothos, iedera diavolului, viță de taro, ierburi de ierburi. O voi numi pothos pentru simplitate.Pothos conține oxalați insolubili de calciu, ceea ce îl face toxică atât pisicilor, cât și câinilor. Simptomele de otrăvire includ arsuri intense și iritații ale gurii, limbii și buzelor, slăbire excesivă, vărsături și dificultăți la înghițire.

În cazul în care niciun animal sau om nu este probabil să înțepenească pe această plantă, acesta face un plus atractiv și remarcabil de dur al colecției dvs. de plante de interior. Se va recupera din cele mai multe forme de neglijare și se va descurca bine în aproape orice fel de lumină, deși preferă un loc luminos și cald.

Poinsettia
Poinsettia | Sursă

Poinsettia

Euphorbia pulcherrima

Aproape toată lumea a auzit că aceste populare plante de Crăciun și vacanță sunt otrăvitoare. Deși este adevărat că poinsettiile sunt toxice atât pentru pisici, cât și pentru câini, vestea bună este că efectele toxice nu sunt de obicei severe. Simptomele includ iritarea gurii și a stomacului și, uneori, vărsături.

Poinsettii cresc sălbatice în climatul tropical, cum ar fi Hawaii. Îi place umiditatea, aerul proaspăt, lumina și căldura. Locuiesc în Vancouver, un oraș situat în inima unei păduri de ploaie. Am avut o plantă de poinsettia care crește într-o oală în fereastra de sud de câțiva ani. Nu a înflorit niciodată dincolo de primul an pe care l-am cumpărat, dar crește și produce frunze verzi minunate.

Crinul de Paști
Crinul de Paști

Crinul de Paști

Lilium longiflorum

Am fost șocat să aflu că această frumoasă și oh-așa-populară plantă de înflorire a Paștelui poate însemna moartea pentru pisici. Cele mai multe crini sunt otrăvitoare, de fapt, dar Crinul de Paști nu este toxic pentru alte specii decât feline. Dacă pisica dvs. muncește pe crinul de Paști, simptomele pe care trebuie să le căutați sunt vărsăturile, pierderea apetitului, letargia, insuficiența renală și moartea. Pisicile sunt singura specie cunoscută a fi afectată.

Aloe vera
Aloe Vera | Sursă

Aloe vera

Aloe vera

Cine ar fi ghicit că acest plante medicinale populare este otrăvitoare pentru câini și pisici? Acesta conține o substanță cunoscută sub numele de saponine, care provoacă vărsături, depresie, diaree, pierderea poftei de mâncare, tremor și modificări ale culorii urinei animalului.

Aloe vera este o plantă suculentă, dar ciudat, este un membru al familiei crinilor. Această plantă provine din desert și poate supraviețui secetei mai bine decât multe plante de interior.

Această plantă este prezentată ca fiind de natură medicală și este recomandată pentru vindecarea arsurilor și a rănilor de piele, precum și pentru alte scopuri. Cu toate acestea, cercetarea cu privire la beneficiile sale pentru sănătate este contrară. Aloe vera, cunoscută și sub numele de crin de desert, este uneori utilizată ca un produs alimentar pentru oameni.

Catnip
Catnip | Sursă

Ce despre Catnip?

Unele baze de date otrăvitoare, cum ar fi cea ținută de Centrul de Științe Medicale Veterinare din Oklahoma State University, enumeră catnip printre plantele otrăvitoare. Baza de date a ASPCA nu o include.

Catnip este o planta care este deosebit de atrăgătoare pentru pisici. În doze mici, poate provoca comportamente asemănătoare euforiei la prietenii feline. Ocazional, puteți întâlni o pisică care afișează o reacție negativă la catinip și devine foarte agresivă. dacă se întâmplă acest lucru, scoateți catnipul și contactați medicul veterinar pentru recomandări.

În timp ce catnipul este de obicei văzut ca un "simt bine", tratați pentru prietenii felinari, conține o substanță care, dacă este consumată în cantități mari, poate provoca iritații stomacale, somnolență și confuzie.

Prin urmare, este înțelept să-i dăruiți moderatorul.

Alergiile sunt o altă considerație. Unele pisici sunt alergice la această plantă. Introduceți-l cu prudență pentru a vedea cum animalul dvs. răspunde.

Plante diverse care sunt toxice pentru pisici și alte animale

Aceste plante vă pot surprinde. Cei mai mulți dintre ei mi-au surprins când am descoperit că părțile sau toate reprezintă o amenințare pentru pisici și alte specii.

 1. Mere și crabapples: tulpinile, frunzele și semințele mărului conțin cianură și sunt toxice pentru pisici, câini și cai. Simptomele de a căuta includ mucoase roșii strălucitoare, pupile dilatate, dificultăți de respirație, gâfâi și șocuri.
 2. Caisele, prunele, piersicile și cireșele: Unele specii conțin glicozide cianogene, același compus care apare în mere. Toxinele sunt situate în tulpini, frunze și semințe și sunt periculoase pentru pisici, câini și cai. Simptomele sunt aceleași ca și cu merele.
 3. Avocado: semințele, frunzele, fructele și coaja conțin o toxină cunoscută sub numele de persin. Acest fruct minunat este otrăvit pentru pisici, câini, bovine, cai, păsări, iepuri, capre și, eventual, și alte specii. Simptomele diferă în funcție de specie. Cu pisici și câini, căutați vărsături și diaree.
 4. Eucalipt: adesea adăugat la buchete florale sau adus în casă pentru miros minunat, eucaliptul este toxic pentru pisici, câini și cai. Simptomele de căutat sunt salivarea, vărsăturile, diareea, depresia și slăbiciunea.
 5. Usturoi și praz: acest preparat de gătit în multe case, becul de usturoi bine-iubit și, de asemenea, prazul, conțin o substanță cunoscută sub numele de N-propil disulfură. Trandafirul dulce este toxic pentru pisici, câini și cai. Simptomele includ vărsături, anemie, sânge în urină, slăbiciune, frecvență cardiacă ridicată și gâtlej.
 6. Grapefruituri, lămâi, limes și portocale: Uleiurile esențiale din aceste fructe sunt toxice pentru câini, pisici și cai. Simptomele includ vărsături, diaree, depresie și posibil hipersensibilitate la lumină.
 7. Marijuana: Această plantă conține Delta-9-THC (tetrahidrocanabinol), o substanță toxică pentru pisici, câini și cai. Semnele de toxicitate includ depresie prelungită, vărsături, incoordinație, somnolență sau excitație, hipersalivat, pupile dilatate, tensiune arterială scăzută, temperatură scăzută a corpului, convulsii, comă și, uneori, deces.
 8. Vâsla: Sarutul sub vâsc este o tradiție de Crăciun, dar planta este toxică pentru pisici, câini și cai. Semnele de otrăvire a vasului includ tulburări gastro-intestinale, colaps cardiovascular, respirație dificilă, bătăi inimii lente, comportament neregulat și uneori vărsături, diaree, scăderea tensiunii arteriale.
 9. Rhubarb: Uneori cunoscut sub numele de "plantă de plăcintă", această grămadă de grădină este otrăvitoare pentru pisici, câini și cai. Căutați insuficiență renală, tremor și salivare.
 10. Fabrica de tutun: Denumirea științifică este Nicotiana glauca. Probabil știți că nicotina nu este atât de bună pentru oameni, ci chiar și mai rău pentru câini, pisici și cai. Simptomele otrăvirii cu tutun includ hiperexcitabilitatea, apoi depresia, vărsăturile, incoordinația și paralizia. Moartea poate să apară.
 11. Plante de tomate: Cine nu-i place rosii de cultivare? Asigurați-vă că plantele dvs. nu sunt așchise de cai, câini și pisici. Semnele de otrăvire cu roșii sunt hipersalivarea, pierderea poftei de mâncare, tulburarea gastrointestinală severă, diareea, somnolența, depresia SNC, confuzia, schimbarea comportamentală, slăbiciunea, elevii dilatați și ritmul cardiac lent.
 12. Lalele: Ne place să le vedem în fiecare primăvară, dar ele nu sunt atât de bune pentru pisici, câini și cai. Becurile de lalele sunt partea cea mai toxică. Simptomele otrăvitoare sunt vărsăturile, depresia, diareea și hipersalivația.
Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
© 2020 ByVaTon.com