ByVaTon.com

Dezinfectant natural pentru tratarea rănilor la câini

Dezinfectant natural pentru tratarea rănilor la câini

Câinii sunt animale foarte sociale, curioase și ieșite și se bucură mergând pentru plimbări și explorând un mediu natural enorm. Dar ar trebui să ai grijă ca cel mai bun prieten al tău să sufere de tot felul de răni mici în timpul încercărilor sale de a explora.

Uneori când ajungeți acasă după o plimbare lungă, puteți observa răni mici și superficiale pe câine, cum ar fi o tăietură mică, o tăietură sau o zgârietură. Acest lucru nu este grave dacă aveți grijă de ea în mod corespunzător și cât mai curând posibil.

Pentru a face acest lucru cu succes, acest articol AnimalWised vă va arăta cum să pregătiți o dezinfectant natural pentru tratarea rănilor la câini.

Care este diferența între dezinfectant și antiseptic?

Termenul "dezinfectant", folosit pe scară largă pentru a se referi la sănătatea umană, este de fapt incorect din punct de vedere medical. A dezinfectant este o substanță care ucide germenii pe o suprafață inertă. În acest context, hipocloritul de sodiu sau înălbitorul de albine ar fi un tip de dezinfectant și niciodată nu v-ați tratat rănile cu acestea.

Când este o substanță cu proprietăți similare utilizat pe țesut viu, se numește a antiseptic. Un antiseptic actioneaza asupra straturilor exterioare ale pielii si previne ca organismele patogene sa intre in rana si sa provoace o infectie.

Prin urmare, tratamentul antiseptic este esențial pentru ca pielea să se recupereze în mod corespunzător de la o leziune sau rană și preveni orice complicație obișnuită care poate rezulta dintr-o infectie bacteriana. În acest articol, atunci va fi mai corect să spunem că vă vom arăta cum să faceți un tratament antiseptic natural pentru rănile de câine.

Cum se prepară un antiseptic natural pentru tratarea rănilor de câine

Veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • 100 mililitri de ulei de șold de trandafir
  • 20 picături de ulei de arbore de ceai esențial
  • 20 picături de ulei de lavandă esențial

Aceste componente sunt utile pentru tratarea rănilor superficiale la câini, așa cum au ei următoarele proprietăți:

  • Ulei de măceșe este utilizat ca bază a amestecului și proprietățile sale mențin pielea umedă și bine hranită.
  • Esential ulei de arbore de ceai este cunoscută în lumea veterinară pentru ea deparazitare. De asemenea, are proprietăți antifungice, antivirale și antibacteriene.
  • Ulei esențial de lavandă este un ulei esential foarte usor, dar are proprietati antibacteriene importante care il fac utila pentru tratarea ranilor canine.


Pentru a pregăti această soluție naturală antiseptică, trebuie să aveți o soluție o sticlă opacă din sticlă pentru a păstra amestecul. Pur și simplu adăugați mai întâi uleiul de trandafir și apoi picăturile de uleiuri esențiale.

Cum se utilizează un antiseptic natural pentru răni superficiale

Înainte de a trata orice rană cu antiseptic este esențial să asigura igiena adecvata. Pentru a face acest lucru, trebuie să curățați cu ușurință zona afectată cu apă caldă și un săpun ușor adecvat pentru uz veterinar. O igienă adecvată este foarte importantă înainte de a aplica antisepticul, deoarece în caz contrar îi învinge scopul înainte de a începe. Se recomandă curățați rana de 2 până la 3 ori pe zi.

În ceea ce privește antisepticul natural, ar trebui să știți că uleiurile esențiale au concentrații foarte mari - nu veți avea nevoie de multe. De fiecare dată când reaplicați antisepticul natural după curățarea plăgii, utilizați doar 5 picături. Puteți aplica picăturile direct sau, dacă dumneavoastră și câinele dvs. îl găsiți mai confortabil, utilizați o sticlă de pulverizare.

Alte sfaturi pentru tratarea rănilor la câini

După cum sa menționat la început, acest tratament antiseptic natural este conceput pentru tratarea rănilor superficiale. Desigur, în cazul vătămărilor grave, asistența veterinară urgentă va fi esențială.

Când vine vorba de leziuni minore, dacă doriți un tratament natural mai complet, puteți, de asemenea, utiliza suc de aloe vera. Are multiple proprietăți care sunt ideale pentru accelerarea procesului de reparare și vindecare a pielii, în special în cozi de labe pentru câini.

Este important sa să fie atent la procesul de vindecare al rănii și să o monitorizați îndeaproape. Dacă rana nu se îmbunătățește în câteva zile, este recomandat să mergeți la medicul veterinar pentru a decide cu privire la un tratament local de droguri.

Acest articol este pur informativ. AnimalWised nu are autoritatea de a prescrie nici un tratament veterinar sau de a crea un diagnostic. Vă invităm să vă luați animalul de companie la medicul veterinar dacă suferă de orice condiție sau durere.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
© 2020 ByVaTon.com