ByVaTon.com

Ce ar trebui să aveți într-un kit de prim ajutor pentru câini?

Ce ar trebui să aveți într-un kit de prim ajutor pentru câini?

"Primul ajutor" înseamnă atenție imediată la o situație care pune în pericol sănătatea cuiva. Cu toții am auzit despre trusele de prim ajutor pentru oameni, dar accidentele se pot întâmpla și animalelor noastre de companie. Indiferent cât de pregătiți sunteți, este foarte important să înțelegeți că asistența medicală de prim ajutor are rolul de a oferi o răspunsul inițial, și că în niciun caz nu ar trebui să înlocuiască îngrijirea veterinară.

Este la fel de important să știți cum să oferiți primului ajutor câinilor așa cum este acesta să aveți resursele necesare să o execute. În caz contrar, ați putea lua pași greșit într-o situație de urgență, care ar putea să nu fie bună pentru sănătatea câinelui dvs.

În acest articol AnimalWised vom explica ce ar trebui să aveți într-un kit de prim ajutor pentru câini. Având toate materialele disponibile, veți fi pregătit să abordați în mod corespunzător orice situație care necesită un răspuns imediat.

salin

Salina este cea mai bună soluție pentru curățarea rănilor și ochilor câinelui, și este, prin urmare, esențial să aveți în orice kit de prim ajutor, deoarece acesta va fi folosit pentru orice vătămare sau stare oculară.

Salina are o anumită perioadă de valabilitate, deci acordați atenție datei de expirare și modificați-o când este necesar. Pentru o conservare optimă a salinei, vă recomandăm să achiziționați doze unice, care conțin aproximativ 5 ml de soluție salină și sunt utilizate pentru o singură aplicare.

Sapun neutru sau hipoalergenic

Când se ocupă cu o rană, cel mai important lucru pe care trebuie să-l țineți cont este faptul că acesta nu poate fi dezinfectat fără o curățare prealabilă.

Tu poti alege diverse produse pentru a curăța o rană înainte de dezinfectare. Este esențial să aveți cel puțin una dintre ele în kit:

  • Săpun neutru și hipoalergenic adecvat pentru animale de companie
  • Vaselină săpun
  • Sapun de nucă de cocos

Digluconat clorhexidină

Acesta este un dezinfectant excelent alternativă la alcool, iod sau peroxid de hidrogen. În comparație cu acestea, digluconatul clorhexidina este un produs foarte moale care dezinfectează fără a irita pielea.

O puteți găsi în diferite forme farmaceutice, inclusiv gel și loțiune. Cu toate acestea, forma cea mai recomandată - cea mai ușoară este cea de a aplica - este un spray. Tu ar trebui aplicați digluconat clorhexidină odată ce ați curățat rana, și aplicați-o din nou cu fiecare tratament.

Gel pur aloe veraDacă nu aveți plante de aloe vera acasă, gelul aloe vera pur - de genul pe care îl utilizați - este esențial în orice trusă de prim ajutor pentru câini.

Acesta este un produs ideal pentru orice iritare a pielii sau dermatită, dar are și un acțiune importantă de restabilire a pielii. Prin urmare, este un tratament excelent pentru vindecarea rănilor sau arsurilor, cum ar fi cele care tind să apară cozi de labe pentru câini.

Bandaje, tifon și bandă medicală

Bandajele și tifonurile de bumbac (de preferință sterile) sunt necesare pentru vindecarea rănilor și trebuie să le aveți întotdeauna în kitul de prim ajutor al câinelui. Nu numai că permit ca bandele să fie bandaje atunci când este necesar, dar ele sunt, de asemenea, esențiale pentru a face o cina de casă.

Pentru a face un dressing de casă pentru câini, veți avea nevoie, de asemenea bandă chirurgicală. Trebuie să fie făcută din țesături hipoalergenice, astfel încât blănurile animalului de companie să se ocupe fără probleme.

Instrumente pentru tratament și medicamente

Dacă vreodată trebuie să faceți primul ajutor pentru un câine, probabil că veți avea nevoie de următoarele materiale:

  • Termometru: Acesta trebuie să fie puternic, adecvat pentru uz veterinar și să nu poată fi distrus, deoarece temperatura trebuie măsurată rectal.
  • Pensetă: Este necesar să eliminați căpușe, spini sau orice alte obiecte străine.
  • Blistere cu încheiere finală: Aceste foarfece au vârfuri rotunjite și sunt necesare pentru a tăia bandaje și tifon.
  • Seringă din plastic: Este necesar pentru aplicarea lichidelor sau medicamentelor.
  • Prosoape: Un prosop de bumbac este esențial pentru aplicarea compreselor reci în caz de inflamație sau accident vascular cerebral.

Organizarea unui kit de prim ajutor pentru câini

Este la fel de important să aveți toate lucrurile necesare în kitul de prim ajutor pentru câini așa cum este au elementele bine organizate într-o manieră ordonată, astfel încât să le puteți lua întotdeauna rapid în loc să pierdeți timpul în căutarea lor.

Dacă trebuie să răspundeți imediat, este esențial să puteți găsiți ceea ce aveți nevoie ușor și rapid. În ciuda cât de nesemnificativă ar părea acest lucru, vă va economisi timp, iar acționarea rapidă este critică în situațiile de urgență.

Dacă observați că am pierdut un element important pe care îl aveți ar trebui să aveți într-un kit de prim ajutor pentru câini, vă rugăm să ne spuneți în secțiunea de comentarii.

Acest articol este pur informativ. AnimalWised nu are autoritatea de a prescrie nici un tratament veterinar sau de a crea un diagnostic. Vă invităm să vă luați animalul de companie la medicul veterinar dacă suferă de orice condiție sau durere.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
© 2020 ByVaTon.com