ByVaTon.com

Ce trebuie să faceți în cazul în care câinele dvs. este ucis de o albină: primul ajutor

Ce trebuie să faceți în cazul în care câinele dvs. este lovit de o albină: Primul ajutor

Ce câine nu-i place să joace în aer liber? Câinii sunt perfect potriviți pentru viața de familie - se bucură de sălbăticie la fel de mult cât se bucură să se ducă cu noi în timpul liber. In orice caz, ieșirea în anotimpurile mai calde necesită o atenție deosebită. Trebuie să fim foarte atenți să păstrăm animalul nostru hidratat, dar trebuie să monitorizăm și alte riscuri, cum ar fi mușcăturile de insecte.

Cu siguranta te-ai intrebat ce să faci dacă câinele tău este ucis de o albină. În acest articol AnimalWised vom explica cea mai bună reacție și vom oferi câteva sfaturi de prim ajutor, astfel încât să fiți gata în cazul în care se întâmplă.

Reacții normale și alergice la intepaturi de albine

În primul rând, vă recomandăm să aruncați o privire la articolul nostru despre diferențele dintre viespi, viespi și albine. Numai albinele de sex feminin pot stinge, lăsând înțepenirea pe piele și apoi pe moarte. În cazul în care câinele dvs. este ucis de o albină, primul lucru de făcut este verificați dacă reacția lor este normală sau alergică. Reacțiile alergice la inteparea albinelor implică un mare pericol care trebuie văzut cât mai curând posibil de un medic veterinar.

În a reacția normală la o intepare a albinelor, veți observa inflamarea pielii, cu o creștere a temperaturii și un ton alb-negru. Zona inflamată va avea o formă circulară cu o umbră mai roșie care o înconjoară și va fi întotdeauna însoțită de semne de durere.

Pe de altă parte, o reacție alergică la o intepare a albinelor este perfect distins, deoarece nu prezintă doar simptome locale, ci și simptome sistemice care afectează întregul organism. Un câine cu o reacție alergică la o intepare de albine poate prezenta inflamație disproporționată, letargie, febră și dificultăți de respirație.

În funcție de zona în care a apărut inteparea albinelor, reacția inflamatorie poate obstrucționa căile respiratorii și poate cauza sufocarea. Veți observa lipsa de oxigen în culoarea mucoasei, care poate deveni palidă sau albăstrui. De aceea, trebuie să vă duceți câinele la veterinar cât mai curând posibil.

Primul ajutor: Scoateți stingerul

În cazul în care câinele dvs. este ucis de o albină, dar reacția lor pare a fi normală, primul lucru de făcut este să scoateți stingerul. Cu cât o faci mai devreme, cu atât mai bine pentru recuperarea zonei.

Trebuie să îndepărtați stingerul repede, dar foarte atent, deoarece conține cea mai mare parte a otrăvii. Dacă nu ați făcut corect, ați putea să eliberați otravă și să faceți rău reacția inflamatorie. Degetele de albine nu trebuie scoase cu pensete. În schimb, utilizați hârtie rigidă sau chiar un card.

Îndepărtați blana câinelui pentru a avea o vizibilitate bună a zonei afectate. Cu cardul, glisați cu atenție stingerul până când acesta nu se află complet în piele.

Spălați și calmați zonaOdată ce stingerul este în afara, spălați zona cu apă caldă și săpun neutru adecvat pentru câini. Nu frecați zona, deoarece aceasta ar putea face rău inflamația. În schimb, curățarea ar trebui să fie cât mai blândă posibilă. Clătiți haina câinelui pentru a vă asigura că nu există săpun rămas.

Apoi, există un remediu foarte eficient de prim ajutor pentru reducerea rapidă a inflamației și a durerii cauzate de inteparea albinelor: aplicarea locală a frigului.

Înfășurați câteva cuburi de gheață, o pungă de gel rece pentru înghețare sau o compresă rece pe un prosop și aplicați-o în zona afectată timp de aproximativ 15 minute. Rece a fost rece acțiune vasoconstrictoare și, prin urmare, reduce inflamația și durerea asociată.

Suc de coacere și aloe vera

Un alt remediu pe care îl puteți folosi ca prim ajutor în cazul în care câinele dvs. este ucis de o albină se bazează pe o bicarbonat de sodiu. Amesteca o linguriță de bicarbonat de sodiu într-o ceașcă de apă și aplicați loțiunea rezultată în zona afectată. Acest lucru trebuie făcut imediat după aplicarea frigului.

După aceea, vă recomandăm să aplicați suc de aloe vera pur în zona afectată. Ea are un mare efect de răcire și calmare, și este grozav pentru pielea câinelui. Aloe vera poate fi, de asemenea, utilizat pentru dermatită la câini și a trata tampoanele de labe.

Ce trebuie să faceți în cazul în care câinele dvs. este lovit de o albină: Urmăriți-vă

După aplicarea primului ajutor, este important să tratați în mod regulat inteparea până când inflamația și leziunile asociate au scăzut complet. Dacă în ziua următoare nu vedeți nicio îmbunătățire, duceți câinele la veterinar.

Medicul veterinar vă va sfătui cu privire la posibilitatea de a aplica antihistaminice sau topice medicamente antiinflamatoare prin unguente sau loțiuni. În cazuri severe, tratamentul local poate fi efectuat cu cortizon. Acum știi ce să faci dacă câinele tău este ucis de o albină!

Acest articol este pur informativ. AnimalWised nu are autoritatea de a prescrie nici un tratament veterinar sau de a crea un diagnostic. Vă invităm să vă luați animalul de companie la medicul veterinar dacă suferă de orice condiție sau durere.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
© 2020 ByVaTon.com