ByVaTon.com

Alimente pentru câini cu dermatită atopică

Alimente pentru câini cu dermatită atopică

Dermatita atopică de câine (CAD) este una dintre cele mai frecvente afecțiuni cutanate la câini. Cauzează mâncărime intense, răni de la zgârieturi, erupții cutanate sau roșeață. Astfel, proprietarii câinilor atopici trebuie să asigure animalului o îngrijire specifică a pielii pentru a atenua simptomele produse de patologie și pentru a-și promova stabilitatea emoțională. Disconfortul constant poate duce la o stare de stres și frustrare la câine.

Printre îngrijirea de bază pentru câinii cu dermatită se numără modificarea dieta lor, deoarece o dietă adecvată poate favoriza considerabil imaginea clinică și îmbunătățește sănătatea pielii. Prin urmare, în acest articol AnimalWised vom vorbi despre alimente pentru câini cu dermatită atopică.

Cum mănâncă ameliorarea simptomelor de dermatită atopică?

Pentru că este o afecțiune a pielii, mâncarea poate ajuta la stimularea sistemului imunitar și repararea leziunilor pielii mai repede. Datorită faptului că CAD cauzează mâncărime intense, roșeață a pielii, iritații, inflamații și răni multiple, ca urmare a zgârieturilor excesive, hrănirea necorespunzătoare poate agrava imaginea clinică, cauzând că nu se poate repara corect țesutul deteriorat sau pentru a spori pielea uscată și chiar scalabilă.

Pentru toate cele de mai sus, citiți următoarele criterii pentru ce trebuie să luați în considerare atunci când alegeți alimente pentru o câine cu dermatită atopică și ce să evitați, pentru a nu face situația să se înrăutățească.

Cum sa alegi cea mai buna mancare pentru dermatita atopica la caini

Modificarea dieta unui câine cu dermatită atopică are trei obiective distincte: pentru a ajuta la restabilirea țesutului pielii deteriorat, pentru a reduce mancarimea și pentru a promova creșterea corespunzătoare a stratului. Pentru a face acest lucru, este important să examinați compoziția hranei pentru animale și să alegeți una hrana destinată pentru pielea atopică. În plus, conține proteine ​​alternative care reduc riscul reacțiilor alergice și oferă o aromă excelentă. Dar, care sunt componentele recomandate? Ce hrană este ideală?

Bogați în acizi grași omega 3 și 6

Deficitul de acizi grași omega 3 și 6 nu numai că promovează dezvoltarea dermatitei atopice canine, ci și agravează starea pielii cîinilor și afectează sănătatea blanii. Astfel, consumul acestor substanțe ajută la ameliorarea simptomelor, cum ar fi iritarea și mâncărimi, și pentru a repara leziunile produse. Alegerea unei diete bogate în omega 3 și 6 este mai mult decât recomandată, atât pentru câinii atopici, cât și pentru câinii fără această afecțiune cutanată.

Acidul gras omega 3 se găsește în principal în pești albastri, cum ar fi somonul sau păstrăvul, în uleiurile vegetale și legumele cu frunze verzi. Omega 6 se găsește, de asemenea, în principal în uleiurile vegetale.

Aloe vera

Una dintre cele mai populare plante din întreaga lume pentru proprietățile sale de vindecare, Aloe vera are capacitatea de a menține echilibrul nivelului de lipide al epidermei pacientului și, în general, de a menține bariera pielii în stare perfectă. În acest mod, este benefic pentru cicatrizarea leziunilor produse de zgâriere și favorizează regenerarea corectă a pielii.

Pe de altă parte, aloe vera este antibacterian, fapt care are ca rezultat prevenirea posibilelor infecții locale prin răni. De asemenea, este important proprietăți hidratante și antiinflamatoare, necesare pentru ameliorarea pruritului și a iritației asociate cu dermatita atopică la câini.

Bogate în biotină și colagen

Biotina, cunoscută și sub numele de vitamina B8, B7 sau vitamina H, este o vitamină cheie în procesul de creare a hemoglobinei, regenerarea celulelor în schin, țesut de păr și unghii, și metabolizarea carbohidraților, a grăsimilor și a aminoacizilor. Prin urmare, nu este surprinzător faptul că o dietă adecvată pentru câinii cu dermatită atopică ar trebui să conțină compoziția biotinei, deoarece un deficit al acestora poate crește pierderea parului de câine afectat și poate agrava starea leziunilor cutanate. Unde o găsim? În leguminoase, cerealele integrale, drojdie de bere, fructe cu coajă lemnoasă și alte produse cum ar fi morcovul, cartofii sau ficatul de somon.Colagenul este o proteină care leagă țesuturile conjunctive ale tendoanelor, cartilajului, articulațiilor, oaselor, mușchilor și pielii, printre altele. Astfel, este o substanță esențială pentru menținerea sănătății corecte a dermei și, prin urmare, în cazul în care câinele cu dermatită atopică este alimentat pe bază de hrană, este recomandat să se opteze pentru un produs care conține peptide de colagen.

Cu vitamina E

Vitamina E joacă a șezutîn prevenirea oxidării celulare a câinelui și îngrijirea ulterioară a pielii. Din acest motiv, hrănirea dietelor bogate și a vitaminelor este obligatorie pentru a menține animalul sănătos și puternic. De asemenea, vitamina E, în plus față de promovarea pielii câinelui atopic, reduce pruritul provocat de dermatită și accelerează procesul de regenerare a dermei, ajută la întărirea sistemului imunitar și, de asemenea, promovează sănătatea ochilor.

Alimente cum ar fi legumele cu frunze verzi, cerealele cum ar fi orezul sau fructele precum avocado, sunt surse naturale excelente de vitamina E. Fii atent cu avocado, dă doar porții mici și asigurați-vă că nu lăsați niciodată câinele lângă groapa de fructe.

Alimente care trebuie evitate cu dermatită atopică

După examinarea compușilor recomandați pentru ameliorarea simptomelor dermatitei atopice la câini, este timpul să menționăm acele alimente care ar trebui evitate pentru a preveni apariția reacțiilor cutanate. Deoarece multe dintre cazurile de dermatită sunt legate de alergii alimentare, este logic cereți medicului veterinar să identifice alergenul alimentar, dacă există. Odată găsit, ar trebui eliminat complet din dieta atopică a câinilor.

Alimentele alergice apar de obicei după consumarea unui ingredient sau a unui compus particular al alimentelor, nu a produsului în sine, cele mai frecvente fiind carnea de vită, puiul, laptele, ouăle sau proteinele din grâu. Cu toate acestea, aceasta nu este o știință exactă și, prin urmare, există și câini care au alergii la anumite proteine ​​de pește sau cereale. Prin urmare, se recomandă opțiunea fabricate și de calitate pentru hrana animalelor pentru a facilita digestia câinilor și pentru a reduce simptomele dermatitei. În cazul în care doriți să urmați o dietă la domiciliu, ar trebui să fie medicul veterinar care îl pregătește.

Este dieta in schimbare suficient pentru a trata dermatita atopica la caini?

Deși nu există nici un tratament pentru dermatita atopică, hrănirea este elementul principal pentru a atenua simptomele bolii. Cu toate acestea, pentru a întări eficacitatea, se recomandă să alegeți premii și beneficii specifice care fac parte din rutina dvs. dietetică.

Astfel, este recomandabil să alegeți suplimente de dieta menite să consolideze bariera naturală a pielii și să sporească aspectul pielii, bogat în acizi grași omega-3 și 6.

Odată ce hrănirea câinelui cu dermatită atopică a fost adaptată și aprobată de către medicul veterinar, a sampon dermoprotector ar trebui să fie achiziționate cu extract de aloe vera, colagen și frunze de măsline pentru a trata pielea atopică și pentru a reduce pruritul, erupția cutanată și iritarea pielii.

Pe de altă parte, deoarece dermatita atopică poate fi provocată de asemenea factori de mediu și iritanții, cum ar fi polenul sau praful, dacă acestea sunt motivul pentru reacția cutanată, împiedică intrarea câinelui afectat în contact direct cu ele.

Dacă aveți întrebări, vă rugăm să nu ezitați să le lăsați în secțiunea de comentarii!

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
© 2020 ByVaTon.com