ByVaTon.com

Cum sa stii varsta unei pisici

Cum sa stii varsta unei pisici

Este foarte important să știți vârsta pisicii tale pentru a vă oferi păsărică îngrijirea de care are nevoie. Adesea data nașterii unui animal de companie nu este cunoscută deoarece nu a fost cu noi de la naștere. Dacă nu știți când sa născut pisica păsărică, trebuie să calculați cu aproximație vârsta pisicii prin anumite observații. Chiar și cei mai buni experți în pisici ar putea să-l înșel, așa că este destul de complex pentru a determina vârsta unei păsări. În acest articol fascinant, explicăm pe OneHowTo.com cum să cunoști vârsta unei pisici.

1

Cel mai bun mod de a spune vârsta unei pisici este prin uitandu-se la dintii pisicilor. Aceasta este considerată cea mai fiabilă metodă de estimare a vârstei unei pisici. Pentru a vă uita la dinți, trebuie să ridicați ușor buzele păsăricii.

Pisicile tinere au 26 dinți temporari care sunt la fel ca dinții de lapte la om. Ei vor avea 14 dinți în maxilarul superior și 12 de mai jos. La naștere, pisicile au dinți care încep să apară în termen de două săptămâni de la naștere, dar pot dura până la patru săptămâni pentru a apărea.

2

Între două și patru săptămâni apar primele incisivi și acestea vor crește până când vor fi vizibile clar. După aproximativ trei săptămâni, caninii încep să treacă. În prima lună și jumătate de viață a unui pisoi, vor ieși premolarii din maxilarul inferior. Chiar înainte ca pisoiul să devină vârsta de două luni, s-ar putea să fi crescut deja toate cele 26 de dinți. Dinții temporari sau din lapte sunt înlocuiți cu dinți permanenți. În trei sau patru luni, incisivii permanenți vor ieși și procesul va fi repetat. La șase luni, pisica de companie va avea dinții adulți.

3

Din acest punct calculând vârsta pisicii tale un pic mai complicat, și trebuie să fim atenți la starea dinților. În mod normal, o pisică mai veche de un an va avea dinți albi, sănătoși și curate. Până la vârsta de doi ani, dinții pisicilor pot începe să pară mai opaci, galbui, cu un anumit tartru, în special pe dinții din spate. Între vârsta de trei și cinci ani, scala se va răspândi mai mult și se va observa uzura. După cinci până la zece ani, pisica dvs. este adultă, dinții prezintă o deteriorare ulterioară, iar gingiile își schimbă culoarea. După zece ani de viață, pisica dvs. a ajuns la limită de vârstă. Animale de companie va avea dinții foarte uzate, care sunt puternic scalate. Pisica ar fi pierdut dintii.

4

Deși creșterea și uzura dintelui este un mare ajutor pentru a cunoaște vârsta pisicii, nu va fi niciodată un calcul exact deoarece există multe variabile care afectează starea dinților pisicii. Stilul de viață, alimentația, igiena, sănătatea și chiar starea naturii pisicii afectează gura pisicii. Dacă pisica dvs. a avut o viață sălbatică, este normal ca dinții să prezinte o stare de uzură sporită, decât dacă pisica dvs., prin contrast, a fost întotdeauna o pasăre acasă. Viața pisicii dvs. este esențială pentru estimarea vârstei și trebuie să țineți cont de aceasta atunci când observați dinții păsăricilor.

5


Un alt mod de a estima vârsta pisicii tale este prin examinând ochii. Când sunt nou-născuți, ochii pisicilor sunt închise și, săptămânal în săptămână, pleoapele încep să se deschidă mai frecvent. Aproximativ două săptămâni sau mai devreme, pisoii își deschid complet ochii, dar nu își dilată elevii. La șase săptămâni, veți observa una dintre cele mai semnificative schimbări: culoarea ochilor se schimbă. Nu mai sunt albastre. În acel moment, pisica ta va avea deja culoarea ochilor finali. Irisul unei pisici mici este netedă, dar pe măsură ce pisica crește, acestea devin mai neregulate. În cazul în care pisica dvs. are o pacoste a lentilei, acestea pot avea cataracta. În acest caz, animalul dvs. poate atinge vârsta înaintată și are o vechime mai mare de 10 ani.

păr pe pisica ta poate de asemenea să vă dau o idee grosolană despre vârsta păsărească. O pisică foarte tânără are blană scurtă și groasă. Când devine mai în vârstă, stratul devine mai subțire și mai moale până când pisica îmbătrânește și apoi blana devine densă, groasă și gri în zone.

6

O modalitate de a ști cât de vechi este animalul dvs. de companie este observați și simțiți mușchii pisicii. Gâște-ți păsărică pentru a determina cât de subțire sau musculară este. În mod normal, pisicile mai în vârstă au piele sărată și lame proeminente. Atunci când o pisică este tânără, ea este, de obicei, mai tonată și mai potrivită.

În cele din urmă, vă recomandăm respectați obiceiurile pisicilor. În mod tipic, pisicile tinere sunt mai jucăușă și mai dispuse să aibă activitate fizică. O pisică adulte va avea mai multe șanse să-și petreacă ziua în somn și să acorde mai puțină atenție jucăriilor. Acesta nu este un indiciu clar al vârstei unei pisici, dar vă poate da un indiciu al ciclului vital al pisicii.

Acest articol este doar informativ, unHOWTO nu are autoritatea de a prescrie nici un tratament veterinar sau de a crea un diagnostic. Vă invităm să vă luați animalul de companie la un medic veterinar dacă are orice tip de afecțiune sau durere.

Dacă doriți să citiți articole similare la Cum sa stii varsta unei pisici, vă recomandăm să navigați în jurul nostru Animale de companie categorie.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
© 2020 ByVaTon.com